Annonse

Du har sikkert allerede fått med deg nyheten om at Phillip Seymour Hoffman er død. Han ble for 46 år gammel. Det mistenkes at en overdose er dødsårsaken.

En tragisk nyhet å få i det jeg returnerer til en kinosal fylt av minst 100 andre som fulgte årets oppgjør i SuperBowl etter å ha sett Anchorman 2 rett før. For min egen del var seiersrusen og maktdemonstrasjonen til Seatle Seahawks mot Denver Broncos en ting som heldigvis for min egen del klarte å få vekk mye av de triste tankene. Spesielt med at det var altfor kort tid etter James Gandolfini gikk bort i fjor sommer, som var en skuespiller jeg likte godt og var fan av.

Hva jeg likte med Hoffman er hvordan han som skuespiller styrte unna så mye tilbud om større filmer, spesielt i disse dager. Med det valget å gå unna blockbustere og heller fokusere på filmer hvor hans kvalitet som en karakter-skuespiller kom til lys (Jada, det ble noe blockbustere med The Hunger Games og Mission Impossible 3, men skuespilleren hadde utvilsomt tilbud om mange flere og kunne gjort det).

Av mine favoritter med Hoffman er den australske animasjonsfilmen Mary & Max (med også Toni Collette fra United States of Tara) en av dem. Til skuespillerens mer kjente roller i filmer som Capote og The Master (som ga han sin andre Oscar-nominasjon etter Capote), eller Before the Devil Knows You`re Dead (som er min favorittfilm med Hoffman).

Mye av grunnen til at Before the Devil Knows You`re Dead var en favoritt for min del var både i fortelling og strukturen til filmen. Hvordan den fokuserte på utviklingen til Hoffmans karakter igjennom filmen til å bli så kraftfull person, mens Ethan Hawke også gjorde en minst like bra rolle i filmen. Hoffman imponerte også i Capote som Turman Capote. En rolle hvor det krevde mye tid av Hoffman for å dykke seg ned i personen, og for å vise den blandingen av mannens briljanse, og samtidig vise fram hvordan hans jobb påvirket han over tid.

Annonse

http://www.youtube.com/watch?v=AdBxXQmvc0s

Men det er en haug av andre filmroller hvor Hoffman hvor jeg synes skuespillere gjorde noen gode og minneverdige roller som The Big Lebowski, Moneyball, Magnolia, Almost Famous og Charlie Wilson`s War. Og det er nok uten tvil en del filmer med skuespilleren jeg ikke har sett som jeg uten tvil skal ta for meg.

happyish_hoffman
Philip Seymour Hoffman i Happyish. Foto: Showtime

På TV-skjermen var ikke Hoffman ofte på, men han hadde en ganske grei rolle i miniserien Empire Falls fra HBO i 2005. En av de kanskje mest ukjente miniseriene fra kabel-tv giganten fungerte ganske flott både i bruken av komiske øyeblikk (med en del satire) til de mer dramatiske og seriøse.

I løpet av våren skulle han være klar for å starte innspillingen av resten av det som skulle bli skuespillerens første hovedrolle i en tv-serie. Dette hos den amerikanske kabel-tv giganten Showtime, kabel-tv nettverket bak serier som Weeds, Dexter og Homeland.

Komiserien, som fikk tittelen Happyish, hadde Hoffman i hovedrolle som en veteran innen reklamebransjen som blir irritert når folk havlparten så ung som han blir hans sjefer. Kathryn Hahn (Parks And Recreation) og Rhys Ifan (Notting Hill,Elementary) var navn som spilte mot Hoffman i TV-piloten til serien.

Situasjonen for prosjektet er foreløpig uvisst. Sjeldent slipper amerikanske tv-kanaler ut eller viser en TV-pilot som ikke ender opp som serie. Mens ingenting er sikkert enda, det er tvilsomt at Showtime vil slippe pilot-episoden om ikke Hoffmans familie og nærmeste ønsker dette. For selve skjebnen til serien er enten re-casting av hovedrollen, eller valget om å ikke forsette serien de to mulighetene nå etter at kun første episode er spilt inn. Min gjetting er at Happyish ikke forsetter. 

HBO hadde denne situasjonen i fjor med James Gandolfini i miniserien Criminal Justice, som endte med at Robert De Niro erstatter Gandolfini.

Hoffmans død er dypt tragisk, og verden har igjen mistet en skuespiller som stiller seg nærmest i egen klasse akkurat som Gandolfini.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
2 Comments
Flest stemmer
Nyeste Eldst
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer