Louis Theroux tilbake i år med dokumentarer med Los Angeles i fokus

Det blir mer dokumentarer fra Louis Theroux i år. BBC annonserte i dag at det vil komme 3 dokumentarer i vår som vil fokusere på Los Angeles.

BBC røper i dag at Louis Theroux-dokumentarserien Louis Theroux’s LA Stories kommer på BBC Two til våren.

Annonse

Med dokumentarene forsetter utforskningen av livet i Amerika, hvor Louis ser på Los Angeles sitt problem med forsømte og viltlevende hunder, erfaringer fra pasienter med livstruende tilstander på byens mest berømte sykehus, og undersøker hvordan California behandler seksualforbrytere etter at de er løslatt fra fengsel.

I «City of Dogs» drar Louis til en av de tøffeste nabolagene i sørlige delen av Los Angeles for å etterforske hvordan hundrevis av fordømte og som oftest farlige hunder lever på gata, eller lider av mishandling i kaotiske hjem. Louis blir med hundefangere fra byens største kenneler i det vi får se de drar inn i noen av byens tøffeste distrikter for å fange eller hente hunder. Tusenvis avlives i byen hvert år, mens andre er satt opp for redning eller adopsjon. I noen av Los Angeles mer velstående nabolag møter Louis hundeelskere og trenere prøver å rehabilitere urolige hunder, mens vi også i sørlige Los Angeles møter et tidligere gjengmedlem som bidrar til å gjøre hunder til våpen.

I «Life and Death» drar Louis til Hollywood Cedars Sinai Medical Center for å oppleve den amerikanske måten å dø. En stor mengde av pengene er brukt på behandling i løpet av det siste året av livet og Louis følger historiene til tre pasienter som er nære døden. Skulle de aksepterer at oddsene er imot dem og prøve og dø så verdig måte som mulig? Eller bør de gå ut av livet med å prøve å bekjempe sykdommen til siste mulighet uansett hvor usannsynlig det er å lykkes eller hvor ille bivirkningene kan være? I Amerika – et land som er verdensledende på utgiftene for omsorgen i slutten av livet- er det ofte det siste. Med ekstraordinær tilgang til familier og pasienter i dyp krise, vil Louis stille vanskelige spørsmål om helsehjelp for pasienter i USA som ikke har mye tid igjen.

I “Sex Offenders” ser Louis på hvordan California behandler seksualforbrytere etter løslatelse fra fengsel. Under de strenge forholdene under prøveløslatelse er de merket med GPS-enheter og holdes under konstant overvåkning. Under Megan Law, blir de skrevet opp i et register ut livet, og hvem som helst kan finne ut forbryterens sin identitet og lære om tidligere forbrytelser, mens under Jessica`s Law, kan de ikke leve nær parker eller skoler og mange av seksualforbryterne er skilt fra sine familier. Louis entrer en verden av vandrerhjem og hjemløshet og snakker med ekstraordinær åpenhet til de dømte seksualforbrytere og de ​​som er belastet med å konstant overvåkning for å spørre dem om formålet og effektene av disse lovene.

Hvorvidt eller når dokumentarene kommer på NRK er ikke enda kjent. Tidligere har NRK sendt en god del av de tidligere dokumentarene fra Louis Theorux, så det er å forvente at de kanskje ender opp der også etter hvert.

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom