Gotham har funnet sin Penguin, Harvey Bullock og andre karakterer

Ryktene om at Donal Lougue skulle spille Harvey Bullock i Gotham er nå bekreftet. Denne uke ble det også røpet hvem som skal spille andre karakterer som Alfred og the Penguin.

Castingen er underveis for pilotprosjektet som i helga castet Ben McKenzie for hovedrollen som James Gordon.

Annonse

Den potensielle serien Gotham er sentrert rundt DC Comics-karakteren fra Batman-universet. Gotham utforsker opprinnelse historien til etterforsker Gordon i Gotham City før Batman eksisterte. Serien vil også fortelle opprinnelsehistoriene til en rekke karakterer som the Penguin og Catwoman med en rekke andre karakterer kjent fra DC Comics til å dukke opp i prosjektet.

Logue_penguin
Donal Logue og Harvey Bullock. Foto: FX/DC Comics

I dag ble det kjent at Donal Logue kjent fra serier som Terriers, Vikings og Sons of Anarchy vil ha en sentral birolle som Harvey Bullock. Etterforskeren er Gordon sin partner og mentor som leker løst med politiprosedyrene, men får resultater med sin kraftfulle og gammeldagse ferdighet.

I går ble også castingen av en rekke karakterer kjent fra tegneseriene til DC Comics kjent. Sean Pertwee (ElementaryCamelot), Robin Lord Taylor (The Walking Dead), Erin Richards (Breaking In) og Zabryna Guevara (Burn Notice) er navnene som vil spille karakterene.

gotham_cast_
Sean Pertwee, Robin Lord Taylor, Erin Richards og Zabryna Guevara.

Pertwee vil spille en yngre utgave av Bruce Wayne sin mest lojale tjener Alfred Pennyworth. En tøff tidligere soldat fra østre delen av London. Alfred har lojalt tjent Wayne-familien i en årekke, og nå etter deres tragiske dødsfall er han svært beskyttende om unge Bruce som en dag ender opp med å bli byens vokter, Batman.

Taylor vil spille den kjente Batman-karakteren Oswald Cobblepot, bedre kjent som The Penguin. Med hjernen til en sjakkonge og moralen til en sjakal er Cobblepot ikke så mektig som han ender opp med å bli. I Gotham er Cobblepot en mindre mektig psykopat som jobber for gangsteren Fish Mooney som gjemmer sin sadistiske lyst for mer makt bak sin høflige holdning. 

Richards skal spille Barbara Kean, en sofistikert lege på akutten på et sykehus i Gotham City, og Gordon sin forlevede som står ved siden av sin ektemann, som ikke er enkelt i en by så korrupt som Gotham.

Til slutt er det også kjent at Guevara vil spille kaptein Essen, Gordon sin sjef i Gotham City sitt mordavsnitt. Essen balanserer verdener av politi og politikk med en machiavelliske ferdighet som at hun skulle være en prosedyreadvokat og en politimann.

Gotham kommer fra The Mentalist og Rome-skaper Bruno Heller. Danny Cannon (Dark Blue, Nikita) skal regissere pilotepisoden som spilles inn i mars. Et klart svar om prosjektet plukkes opp til serie vil skje i mai, om ikke før.

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Serieåret 2023
Serienytt-oversiktene

Relevante nyheter