Heltekampen – årets mest imponerende good-guys

Vi ba leserne om å rangere de beste heltene og heltinnene fra året som gikk, det ga nok en mannsdominerende liste (sorry, ingen Emma, Carrie, Debra eller Stella).

Litt bemerkelsesverdig er det at det er få hovedroller å finne på listen. NCIS-sjefen Gibbs og Fringe-professor Bishop var blant kandidater som vær nære på, men som ikke nådde helt opp. Obs, det er småspoilere for hver karakter!

Annonse

 

Årets 5 største helter

5. plass – Hershel Greene

The Walking Dead _ Season 4, Episode 5 - Photo Credit: Gene Page/AMC

Karen har gått fra litt for plagsomt religiøs til å bli den vise mannen som risikerer alt for venner og familie. For han handler det ikke om å leve lengst, det handler om å ha kvalitet i de minuttene man har og leve kompromissløst.

Episoden Internment var en stor Herhsel-hyllest hvor han virkelig fikk vise hvor bad-ass han er. Absolutt en mann å ha ved sin side når zombie-apokalypsen en dag er over oss.

4. plass – Raylan Givens

JUSTIFIED: Timothy Olyphant as Raylan Givens. CR: Frank Ockenfels III / FX

Dette var året som ga Justified-protagonisten Raylan et mysterium å løse, uten at det stopper han fra å være hverdagshelten som setter kjepper i hjulene for både lokale og nasjonale skurker. Hadde dette vært en kåring av den kuleste helten hadde ikke andre kandidater engang trengt å melde seg. Raylan har på egenhånd reddet westernsjangeren.

 

3. plass – Oliver Queen

Arrow ep1-7

Den moderne Robin Hood har raskt blitt en favoritt blant superheltfansen. Alt man kan få til med pil, bue og en tjukk lommebok. Langt mer mørk og moralsk problematisk enn CWs Smallville, dette er en helt som er såpass lite A4 at han skiller seg ut i mengden.

2. plass – Mr. Bates

Bates

I en sesong vi regelrett ble sulteforet hva angår Mr. Bates, så måtte vi ta til takke med hva vi tror han gjorde. Tok han et liv for å forsvare Annas ære? Uansett, måten han stilte opp for sin kone etter helvete hun gikk gjennom – slikt får tårer til å trille. Han avsluttet året med å redde Englands ære også. It’s all in a days job.

 

1. plass – Hank Schrader

Dean Norris

«My name is ASAC Schrader, and you can go fuck yourself». For en mann! Året da han endelig fant ut sannheten om sin nemesis Heisenberg. Kompromissløs og beinhard, en sann utfordrer til Walter White. Seriens siste moralske vokter, som fryktløs utfordret svogeren og superkriminelle Walter White.

 

Stem frem din favoritt

De tre øverste går videre til Seriemesterskapet, hvor du kan stemme frem din favoritt.

[poll id=»29″]

Om forfatter

Vidar Daatland
Vidar Daatland
Serienytt-gründeren startet nettsiden i 2011. Medie- og informasjonsviter, tidligere soldat, som ved siden av redaktørjobben er seniorrådgiver for Høyskolen Kristiania.
Annonse

Serieåret 2023
Serienytt-oversiktene

Relevante nyheter