John Oliver til å få eget show på HBO i 2014

Etter å ha vært på The Daily Show siden 2006 er det klart at John Oliver forlater showet for sitt eget, og det for kabel-tv giganten HBO.

Oliver som har vært korrespondent på The Daily Show med Jon Stewart på Comedy Central siden 2006 forlater showet i desember etter 7 år. Briten som har vært en av de mest populære korrespondentene på The Daily Show de siste årene gjør dette til fordel for eget show på HBO.

Annonse

Satt til å starte i 2014 vil Oliver sitt eget show være en satirisk ukentlig oppsummering av uka som har gått både når det kommer til nyheter, politiske saker og mer i likhet med The Daily Show.

HBO var ikke ute etter et nytt talkshow, men etter å ha sett Oliver ta over som verten for The Daily Show i sommer for Stewart innså HBO at han passet for dem. Fra tidligere har HBO allerede talkshowet Real Time med Bill Maher en gang i uka på fredager.

Oliver vil trolig forlate The Daily Show den 19. desember. Han sier han er klar for HBO og takknemlig for hva hans tidligere arbeidsplass har gjort for han:

“I’m incredibly excited to be joining HBO, especially as I presume this means I get free HBO now. I want to thank Comedy Central, and everyone at The Daily Show for the best seven and a half years of my life. But most of all, I’d like to thank Jon Stewart. He taught me everything I know. In fact, if I fail in the future, it’s entirely his fault.”

At Oliver skulle få et annet show lå i kortene. Det var ikke bare HBO som likte hans rolle som vert på The Daily Show i sommer. Nettstedet Vulture er en av flere som likte hans to måneder som vikar for Stewart. Også seertallene var høye under hans vikariat i likhet med Stewart. Vi håper uansett på mer rundt «Carlos Danger».

Oliver vil også være å se igjen på Community etter nyttår. Briten vil returnere som karakteren Professor Duncan i 9 av episodene av sesong 5 av komiserien.

Om John Oliver sitt show ender opp på HBO Nordic her hjemme er ikke sikkert enda, men ettersom Bill Maher er på tjenesten her hjemme er det å anta at Oliver sitt show kanskje også kommer på tjenesten her hjemme.

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom