Annonse

Det er ikke bare vi i Norge som ser fram til Mammon. Etter å ha blitt lansert forrige uke på tv-messa MIPCOM er det nå røpet av 20th Century Fox TV har plukket opp rettighetene til en egen utgave av den kommende NRK-serien.

USA har de siste årene sett seg mot skandinavisk krim. Broen har fått to utgaver i form av den amerikanske utgaven The Bridge, og den fransk-britiske The Tunnel. Neste år er også Oscar-nominerte Chloë Sevigny og James D’Arcy klar for den amerikanske utgaven av De som Dreper på amerikanske A&E. For å ikke nevne Forbrytelsen-nyinnspillingen The Killing for AMC som sendte sin siste sesong i sommer.

Nå har amerikanerne siktet seg til et kakestykke fra NRK også.

Mammon som kommer på NRK i januar er nå blitt solgt til produksjonstudioet 20th Century Fox TV som er en av de største amerikanske produksjonstudioene melder Deadline. De siste årene har produksjonstudioet hatt flere serier som Sons of Anarchy, Awake og American Horror Story under produksjon.

Spenningsserien følger Aftenavisen-journalist Peter (Jon Øigarden), som får et anonymt tips om snusk i finanssektoren. Journalisten ender etter hvert å grave seg oppover mot samfunnstoppene, noe som fører til at livene til han og hans nærmeste kommer i fare.

Annonse

Øigarden som også var å se i Halvbroren tidligere i år får selskap i Mammon av navn som Lena Kristin Ellingsen og Nils Ole Oftebro. Serien som har vært ferdig i over et år har vært utsatt på grunn av serier som Lilyhammer. Samtidig er også sesong 2 av Mammon bekreftet til NRK, med produksjonen i gang etter at serien har startet på statskanalen i januar.

Om rettighetene til Mammon blir lagd noe ut av gjenstår å se. Serien har premiere 1. januar på NRK1.

Annonse