NRK-serien Koselig med Peis kan få en amerikansk utgave

Foto: NRK

Et av produksjonstudioene bak filmer som Lucky Number Slevin og The Butterfly Effect er interessert i å bringe inn Koselig med Peis til USA.

Annonse

Deadline melder at rettighetene til en amerikansk utgave av Koselig med Peis er solgt til FilmEngine Entertainment, som er produksjonselskap som har bidratt på filmer som Lucky Number Slevin og The Butterfly Effect.

Serien som ble sendt på NRK i 2011 er en karakterdrevet serie med mye humor om den dysfunksjonelle familien Broch-Hansen og deres famlende forsøk på å nærme seg hverandre igjen. I midten står 36 år gamle Georg (Anders Baasmo Christiansen), en verpesjuk mann med frykt for sin egen forstand, frykt for å bli som sine foreldre og frykt for å mislike den man blir overfor de man elsker.

Serien har vært en av de mest kritikerroste seriene i Norge de siste årene, og fikk en internasjonal Emmy-nominasjon til skuespiller Stein Winge.

FilmEngine forsøker nå å skaffe prosjektet en sjefsprodusent før prosjektet vil bli forsøkt solgt til amerikanske tv-kanaler. Info om hvor prosjektet sikter seg hen, kabel-tv eller nettverks-tv er ikke enda kjent. Det er heller ingen garanti for at prosjektet blir noe av.

Salget av Koselig med Peis kommer nå som interessen for nordisk drama og krim forsetter å være av interesse for amerikanere. I tillegg til den tredje sesongen av The Killing (basert på danske Forbrydelsen) er også Broen-remaken The Bridge blitt en populær serie for FX Networks i sommer. Så sjansene er bedre enn før for nettopp prosjekter som en amerikanske utgave av Koselig med Peis.

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Serieåret 2023
Serienytt-oversiktene

Relevante nyheter