Hannibal fornyet for en ny sesong av NBC

Hannibal var alene eneste serien som ikke fikk vite sin skjebne for 2013-2014 sesongen når NBC hadde programlanseringen for sesongen tidligere denne måneden. Nå er det annonsert at serien får en ny sesong i 2014.

Mer enn to uker etter programlanseringen for neste sesong fornyer NBC serien som lå i faresonen for en ny sesong. Dette gir serien enda en 13-episoders sesong, som planlegges å bli sendt etter nyttår, eller senere. Serien basert på Thomas Harris-boka Red Dragon kommer fra Pushing Daisies-skaperen Bryan Fuller.

Annonse

Hannibal startet med gode seertall for en premiere klokken 10 på kvelden, noe som gjorde at serien lå an til en tidlig fornyelse. Men etter hvert dabbet tallene, og NBC valgte å holde på en avgjørelse om serien skulle få en ny sesong etter programlanseringen denne måneden. Serien var godt mottatt av kritikerne, og det var snakk om at minst en kabel-tv kanal var villige til å ta over serien skulle NBC kansellere dramaserien. I tillegg var også Amazon som har rettigheter på serien etter NBC hatt en seriøs interesse i  å også ta over serien skulle NBC gå inn for å avslutte serien hos seg.

Hannibal kommer fra Gaumont International Television som ble startet opp i slutten av 2011. Serien er produsert under en annen modell enn de fleste andre serier, ettersom serien går under en annen modell når det kommer til lisensavgifter enn hva andre dramaserier med lignende produksjonskostnader.

Her i Norge har dramaserien gått på TVNorge, hvor den har hatt opplevd dårlige seertall.

Les mer om fornyelsen i pressemeldingen fra NBC via Futoncritic.

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom