Castingen av årets nettverkspiloter er så godt som i boks og mange piloter er i full gang med produksjonen. Først i mai under Upfronts (nettverkskanalenes presseuke) vil vi få vite hvilke prosjekter som ender opp på sendeplanen fra høsten av. Allerede nå så svirrer ryktene om hvilke piloter som ligger best an hos de ulike nettverkene. Her er en foreløpig statusrapport.

Les også:

abcTil tross at mange ler litt av at en berg- og dalbane i Disneyland er bakgrunn for serien Big Thunder og de i stort sett har ukjente skuespillere på rollelisten, så seiler serien frem som en tidlig favoritt på dramasiden. Det samme gjelder den Romeo og Julie-aktige serien Venice med blant annet Jennifer Beals på rollelisten.

RebelWilson
Rebel Wilson, Super Fun Night

Såpedramaet Betrayal og den overnaturlige Gothica har også fått positiv omtale, mens Reckless og The Returned anses som mulige utfordrere. Foreløpig er det ingen som har sagt noe om Joss Whedon prosjektet S.H.I.E.L.D., men det antagelig fordi alt materialet holdes tett til brystet.

På komediesiden så anses Bad Management med David Spade som en het kandidat. Det samme gjelder Cullen Brother prosjektet, hvor spesielt den komiske timingen til James Caan blir berømmet.

Adam Goldberg sin How The Hell Am I Normal har også momentum, det samme gjelder Trophy Wive som har Malin Akerman på rollelisten og Super Fun Night med Rebel Wilson.

ABC – beskrivelser og castingstatus

CBS fornyet nylig hele 18 programmer, og har dermed svært liten hylleplass for nye serier til høsten. (Two and A Half Men og Criminal Minds er ikke fornyet enda, men regnes som sikre kort. Avventer forhandlinger).

Annonse

På komediesiden så anses Chuck Lorre-piloten Mom med Anna Farris i førersetet som et sikkert kort. Og dette til tross for at serien enda ikke har startet produksjonen. I tillegg er det antagelig minst en plass ledig til prosjekt fra Greg Garcia som har to piloter til vurdering. Den ene er en-kamera prosjektet Super Clyde, som nylig avsluttet innspillingen, med Rupert Grint og Stephen Fry i hovedroller. Denne har fått gode tilbakemeldinger. Den andre er en fler-kamera pilot med Will Arnett i hovedrollen.

anna faris
Anna Farris, Mom

Det forventes at CBS denne gangen vil plukke opp 1-2 en-kamera komedier. Forrige sesong bestilte de kun fler-kamera komedier. I tillegg til Super Clyde, så anses Crazy Ones med Robin Williams og Sarah Michelle Gellar og The McCarthys som sterke kandidater. På fler-kamera siden så virker også Friends With Better Lives sterk.

Ettersom de kom sent i gang med castingprosessen så er det enda ikke noe feedback fra en-kamera prosjektene til Rottenberg/Zuritsky og Tad Quill, men med Debra Messing og Matthew Broderick i hovedroller, så virker det interessante på papiret.

Fem av seks CBS-komedier er fornyet (Rules of Engagement er antagelig så godt som kansellert). Dette betyr at det bare er en ledig åpning. Med så mange gode kandidater på komedie-siden så vil CBS antagelig utvide med en ekstra time, noe de også vurderte forrige sesong. Det er uklart om de vil utvide komedie-blokken på torsdager og flytte Person of Interest eller legge til en blokk en annen dag.

På dramasiden så er NCIS: La spinoffen en het kandidat. Backdoor pilot episoden fikk OK mottagelse, og så langt har CBS alltid plukket opp spinoff-prosjekter basert på krim-franchisene.

Beverly Hills Cop ligger også godt an. Ryktene skal ha det til at Eddie Murphy var fenomenal i rollen som Axel Foley i piloten og Brandon T Jackson er lovende som hovedkarakter. Resten av drama-kategorien er ganske jevn. Det er god buzz for konspirasjonsthrilleren Hostages, men også de fleste andre pilotene er fremdeles med i vurderingen. Dette inkluderer blant annet den psykologiske thrilleren Second Sight, Intelligence med Josh Holloway og Marg Helgenberger i hovedroller og Backstrom, som var et av favorittmanusene til CBS-ledelsen.

CBS – beskrivelser og castingstatus

fox_logo

Greg Kinnear, Rake
Greg Kinnear, Rake

De siste par årene har Fox alltid hatt en klar komedie-favoritt tidlig i prosessen. For to sesonger siden så var det New Girl og i fjor The Mindy Project. Denne gangen er det mannsdominerte komedier som får mest buzz. Spesielt Mike Schur/Dan Goor prosjektet med blant annet Andy Samberg i en av hovedrollene skal ligge godt an

Dads har allerede fått ordre på 6 episoder. I tillegg får også to andre mannsdominerte piloter god omtale nemling den militær-baserte Enlisted og dating-komedien I Suck At Girls. Også Us and Them (aka Friends and Family) og To My Assistant ligger godt an mens The Gabriels med Rob Riggle er en mulighet.

På dramasiden så ser Rake med Greg Kinnear ut til å være et nærmest sikkert kort, mens Gang Related og The List kjemper antagelig for en plass. Gang Related ser ut til å ligge hakket foran foreløpig. Sleepy Hollow er også på fremgang og Boomerang virker solid. Det er for tidlig å si noe om hvordan Human med alle sine spesialeffekter ligger an, men den kommer fra Fringe-duoen Wyman og JJ Abrams, noe som gir den en viss pondus.

FOX – beskrivelser og castingstatus

nbc-logoOverraskende så er den tegneserie-baserte The Sixth Gun som ligger best an forløpig på dramasiden.  Serien har et ukonvensjonelt utgangspunkt som overnaturlig western-serie med mytologiske våpen og de hadde også problemer med å caste enkelte av rollene. Men budsjettet er solid og tilbakemeldingene så langt positive.

John Stamos, I Am Victor
John Stamos, I Am Victor

NBC ser også ut til å satse på produsenten som har gitt dem den eneste suksessen siste sesong, nemlig JJ Abrams med Revolution. Han står bak høykonsept-serien Believe som har fått positiv oppmerksomhet.

Også The Blacklist med James Spader og Megan Boone virker solid og ledelsen i NBC virker også keen på Jo Nesbø-serien I Am Victor med John Stamos i hovedrollen. Denne serien har hatt litt drama i kulissene med uenighet mellom nettverket og sjefsprodusentene Katie Jacobs og Daniel Rapaport. I tillegg er action-serien fra Rand Ravich med i vurderingen.

NBC har allerede en ny komedie klar for høsten. Den foreløpig navnløse komedien med Michael J Fox i hovedrollen har fått bestilling på 22 episoder. Situasjonskomedien med Sean Hayes (Will & Grace) er også en het kandidat, det samme gjelder Assistance med Krysten Ritter i hovedrollen.

Foreldrekomedien The Gates er også en favoritt hos mange i ledelsen. Det same gjelder Welcome To The Family, Undateable og About A Boy. Det er for tidlig å si noe om John Mulaney-prosjektet ettersom de ikke er ferdig med castingen enda.

Nå som The Office avsluttes, så er det forventet at NBC  vil gi en ny serie til Greg Daniels. Han har to piloter til vurdering: Untitled Robert Padnick prosjektet som var veldig sterkt i manusfasen, men som har hatt problemer med castingen og Craig Robinson-prosjektet.

NBC – beskrivelser og castingstatus

cw-logo-300x124

Aimee Teegarden, Oxygen
Aimee Teegarden, Oxygen

CW-ledelsen ser ut til å være godt fornøyd med The Vampire Diaries sin plantede spinoff The Originals. Det anses som nærmest sikkert at denne blir å se på sendeskjemaet fra høsten av. Ettersom tre av stjernen i denne serien allerede er etablerte karakterer i TVD, så er det en markedsføringsmessig drøm og er allerede garantert en lojal fanbase.

Blant de tradisjonelle pilotene så anses The Hundred som en het kandidat. Det er også en del tidlig buzz rundt Oxygen som har Aimee Teegarden og 90210-stjernen Matt Lanter i hovedrollene. Den nye piloten for The Selection er ikke et sikkert kort, men blir ansett som en vesentlig forbedring fra fjorårets pilot.

Reign får god omtale for sitt visuelle uttrykk (innspilt i Ireland) og Tomorrow People har CW-yndlingene Greg Berlanti (Arrow) og Julie Plec (TVD, The Originals) på produsentsiden, noe som kan gjøre at beslutningen går i deres retning.

The CW – beskrivelser og castingstatus

Abonner
Varsle om
guest
12 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
Christer E Sørensen
7 år siden

Jeg håper på at Human kommer! 🙂

SerieFreak
7 år siden

Enig, høres ut som et kult konsept 🙂

Stephen
7 år siden

Snakket tilfeldigvis med Lili Taylor (fra Six Feet Under) som har en birolle i pilotprosjektet. Det virket som at satser på Fringe-fansen vil like den potensielle serien, men så er det litt som Las Vegas om piloter, du kan ikke alltids vinne.

Christer E Sørensen
7 år siden
Svar  Stephen

Nei det er sant. Joel gjorde en utrolig god jobb med Fringe, synd den bare varte 5 sesonger. Hans nye prosjekt ser lovende ut!

Joakim
Joakim
7 år siden

Ekstremt bra jobba med pilotsesongen. To spørsmål av ren nysgjerrighet, bare: 1) Hva er kildene her? Er du så tett på amerikanske nettverk selv, Mona, eller er dette basert på en eller flere artikler som andre har skrevet? 2) Du spør om våre favoritter. Er det mulig å få se pilotepisoder med mindre du jobber i amerikansk tv-bransje selv? Eller er det et spørsmål til norsk bransje som kanskje har sett noen av pilotene på tv-messer osv? Eller et spørsmål som vi er ment å ta stilling til ut fra prosjektbeskrivelser og casting? Uansett: Bra jobba, altså.

SerieFreak
7 år siden
Svar  Joakim

Hei Joakim og takk for hyggelig tilbakemelding. Jeg tråler nettet for info om piloter og synes i hovedsak at deadline.com er en av de bedre sidene. De har nå også en egen seksjon dedikert til piloter http://www.deadline.com/category/primetime-pilot-panic/ Jeg syns også at thefuntoncritic.com er nyttig for å få oversikten, de har et ganske imponerende arkiv med info å prosjekter under utvikling nå (og masse historikk over tidligere sesonger også) http://www.thefutoncritic.com/devwatch/ Spørsmål om favoritter er først og fremst ut fra beskrivelser her, det er ikke så mye mer vi har å gå på foreløpig. Og ofte er det jo slik at det… Les mer »

Christer E Sørensen
7 år siden

Jeg håper på at Human kommer! 🙂

SerieFreak
SerieFreak
7 år siden

Enig, høres ut som et kult konsept 🙂

Steffen Stø
7 år siden

Snakket tilfeldigvis med Lili Taylor (fra Six Feet Under) som har en birolle i pilotprosjektet. Det virket som at satser på Fringe-fansen vil like den potensielle serien, men så er det litt som Las Vegas om piloter, du kan ikke alltids vinne.

Christer E Sørensen
7 år siden

Nei det er sant. Joel gjorde en utrolig god jobb med Fringe, synd den bare varte 5 sesonger. Hans nye prosjekt ser lovende ut!

Joakim
Joakim
7 år siden

Ekstremt bra jobba med pilotsesongen. To spørsmål av ren nysgjerrighet, bare: 1) Hva er kildene her? Er du så tett på amerikanske nettverk selv, Mona, eller er dette basert på en eller flere artikler som andre har skrevet? 2) Du spør om våre favoritter. Er det mulig å få se pilotepisoder med mindre du jobber i amerikansk tv-bransje selv? Eller er det et spørsmål til norsk bransje som kanskje har sett noen av pilotene på tv-messer osv? Eller et spørsmål som vi er ment å ta stilling til ut fra prosjektbeskrivelser og casting? Uansett: Bra jobba, altså.

SerieFreak
SerieFreak
7 år siden
Svar  Joakim

Hei Joakim og takk for hyggelig tilbakemelding. Jeg tråler nettet for info om piloter og synes i hovedsak at deadline.com er en av de bedre sidene. De har nå også en egen seksjon dedikert til piloter http://www.deadline.com/category/primetime-pilot-panic/ Jeg syns også at thefuntoncritic.com er nyttig for å få oversikten, de har et ganske imponerende arkiv med info å prosjekter under utvikling nå (og masse historikk over tidligere sesonger også) http://www.thefutoncritic.com/devwatch/ Spørsmål om favoritter er først og fremst ut fra beskrivelser her, det er ikke så mye mer vi har å gå på foreløpig. Og ofte er det jo slik at det… Les mer »