Dukkene inntar Community

Den kreative og elskbare serien Community fortsetter å leke med stilen i det en kommende episode vil transformere karakterene til dukker.

Community-Puppets

Annonse

Episoden, som sendes i april i statene, har Seinfeld-stjernen Jason Alexander i en gjesterolle – og med det avslører hans «hemmelige rolle». I sekvenser for Community-gjengen forteller om sine eventyr vil det hele bli vist i form av dukker.

Det er ikke første gangen serien leker med den visuelle stilen. I en legendarisk julespesial for et par år siden traff de blink med episoden Abed’s Uncontrollable Christmas, som foregikk ved bruk av stop-motion. Dette er så episk på så mange nivåer:

community stop-motion

Nå forventer jeg ikke at serien vil klare å gjenta dette med en dukkeversjon, etter at serien mistet sin kreative skaper Dan Harmon, men jeg tror nok det kan bli en gledelig affære. Det skal jo også bli kjekt å se Jason Alexander igjen.

Dukkene er laget av Drew Massey og Scott Johnson, som blant annet har vært involvert i Muppet-filmen Muppets Wizard of Oz, i følge en pressemelding fra NBC.

Så får vi se om et slikt kreativt sprell er godt nok for å redde en serie som preges av bråk i kulissene og en stjerne (Chevy Chase) som har sagt takk for seg. Community er for komedier det Fringe var for Science Fiction, en serie som klarer å klamre seg fast til livets rett litt lenger enn hva vi tror – så jeg håper det fortsetter et par sesonger til i hvert fall.

Om forfatter

Vidar Daatland
Vidar Daatland
Serienytt-gründeren startet nettsiden i 2011. Medie- og informasjonsviter, tidligere soldat, som ved siden av redaktørjobben er seniorrådgiver for Høyskolen Kristiania.
Annonse

Serieåret 2023
Serienytt-oversiktene

Relevante nyheter