Vegas har de riktige skuespillerne og et godt utgangspunkt, men mangler den nødvendige snerten fra start av til å vekke nok interesse.

CBS har samlet store navn som Dennis Quaid (Any Given Sunday), Carrie-Anne Moss (The Matrix), Jason O’Mara (Terra Nova) og Michael Chiklis (The Shield) til å gi litt westerninspirert underholdning i 1960-tallets Las Vegas, løst basert på en sann historie om Sheriff Ralph Lamb (Quaid). Med erfarne menn som James Mangold og Nicholas Pileggi på produsentsiden mangler det ikke på faglig tyngde, både for å få til en god historie og en solid produksjon. De vifter «fra manusforfatterne av Goodfellas og Casino« i ansiktet på oss, som kanskje ikke var en alt for lur ting siden dette er langt unna nevnte storfilmer.

Nei, forventninger er så absolutt ikke alltid en god ting.

Det er få serier som kan skilte med såpass store navn foran og bak kamera, i de rette hender burde dette fra start av være nærmere storartet fremfor middelmådigheten det hele har pakket seg selv inn i. Det er litt skuffende, men at CBS – som står bak serien – går for det familiære og forutsigbare er ikke akkurat uventet. Det er bare det at jeg hadde håpet de lot seg inspirere av suksessen til andre serier  til å våge å leke seg litt mer.

For den moderne westernsjangeen gjørs ekstremt bra med en serie som Justified, mens periodedrama som Boardwalk Empire, Mad Men og til en viss grad Magic City viser at publikum er mottagelig for mer variasjon. Det behøver ikke være så «grått» som nevnte serier, men i det minste gi noe som minner mer om filmer som The Untouchables eller Toombstone.

Annonse

Utfordringen er at CBS ikke akkurat er kjent for å ha samme kreative og lekne tilnærming til det å lage TV-serier som eksempelvis FX (som har Justified). Første episode er derfor ganske så tradisjonell av seg, med klart definerte skurker og helter og med en ganske forutsigbar historie. Selvfølgelig er det stilig når det blir enkelte John Ford-lignende trefninger, produksjonsverdiene er høye og serien ser bra ut. Men ærlig talt, er man vant til Sons Of Anarchy og Justifed, som mange er blitt, så blir dette for tannløst.

Seriens store trekkplaster er skuespillerne Chiklis og Quaid, som til en viss grad leverer – selv om det ikke når opp til deres beste tidligere prestasjoner. Quaid har alltid vært en slags Harrison Ford-klone, som bringer sitt rebelske blikk og tilnærming til det hele, der han konstant ser ut som han lukter noe surt i luften. Chiklis har bevist med The Shield og The Commish at han fint takler alle typer roller – han gjør det beste ut av det begrensede spillerommet han får. Resten av karaktergalleriet får ikke mer spilletid enn nok til å gi dem distinkte preg av klisjeer. Men med kun en episode er det håp på at det bedrer seg.

Dette minner mer om Blue Bloods eller CSI satt til 60-tallet enn periodedrama som Boardwalk Empire og Magic City. Det er milevis unna det man kan håpe på ut fra hva vi blir servert på papiret. CBS tar sine vante forholdsregler for å unngå at det blir for provokativt eller dårlig, som dessverre også setter sine begrensninger på hvor bra det kan bli.

Er du ute etter litt lettbent moderne western er det ingenting i veien med Vegas, men for meg blir det for lite lek og moro og for rullebåndproduksjon. Liker du sjangeren sjekk den ut, men førsteinntrykket tilsier ikke at dette kan matche lignende serier som Longmire og Justified.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer