Jo Nesbø-bok et steg nærmere å bli TV-serie

Annonse

Suksessen til Jo Nesbø ser ikke ut til å ta slutt med det første.

Ikke bare holder Martin Scorsese på med filmatisering av Nesbø-romanen Snømannen, nå er serieprosjektet om hans kommende bok I am Victor et steg nærmere å bli serie.

For NBC har nå kunngjort at de bestiller en pilotepisode. I november ble prosjektet kjent, men at det nå er bekreftet at NBC ønsker en pilotepisode er gledelig nytt. Dette betyr at den er gjennom nåløyet blant en haug med prosjektet og har en langt mer realistisk sjanse for å ende opp på det store amerikanske nettverket.

 

Fortsatt lang vei å gå

Det er for øvrig ingen grunn til å sprette champagnen helt med det første. Serieprosjektet må konkurrere med flere andre prosjekter som forsøkes selges kanalen, og regnestykket er også avhengig av hvordan NBCs nåværende serier gjør det fremover.

Blant NBCs nåværende  serier finner vi Parenthood, Law & Order: SVU, 30 Rock (siste sesong sendes nå), Grimm, Parks And Recreation, The Office (siste sesong sendes nå) og den nye Matthew Perry-komedien Go On.

Slik det ser ut nå er det størt sjans for nye komiserier, siden NBC sliter på den fronten – mens timedramaene deres ikke har noen klare kanselleringskandidater helt enda (nærmest er vel nykommer Chicago Fire). I Am Victor er i en helt annen sjanger, og enn så lenge holder dramaseriene til NBC stand. Forrige sesong kansellerte de The Firm, Prime Suspect, Harry’s Law, Awake og The Playboy Club – de har for vane å kansellere opp mot halvparten av sine serier hvert år for å satse nytt.

De plassene som eventuelt blir ledig er de I Am Victor må kjempe om. Imens venter vi i spenning for å se på hvilke andre prosjekter den må konkurrere mot.

 

Advokatdrama

I Am Victor beskrives som et advokatdrama – med skillsmisseadvokaten Victor Port i hovedrollen. Mark Goffman (Studio 60, The West Wing) står bak manus, mens Katie Jacobs (produsent på House) står bak prosjektet.

6 KOMMENTARER

    • I følge Deadline.com (og gjengitt på Nesbøs offisielle side) var det en kommende bok den er bygget på ja (men har ikke gjort ytterligere gransking til om det er skjedd en misforståelse der) 🙂 .

      • Okay, hadde ikke fått med meg «The Son»-boka som skal bli film heller. Tre bøker på gang samtidig, høres nå drøyt ut.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X