Annonse

Den nye seriehverdagen gjør for alvor sin entre og dette er absolutt en vane jeg kan venne meg til.

Lørdag 12. januar 2013, en dag som markerer en ny begivenhet i livet som seriegeek.

Der våknet jeg i sengen tidlig morgen (ok, det er løgn – den var nærmere 12, jeg skylder på nattarbeid…) og det første jeg gjorde var å ta mobiltelefonen fra nattbordet, trykke meg inn på HBO Nordic-appen og sjekket ut Banshee. Den nye serien til Cinemax har fått et hjem på HBO Nordic og er med det den første ferske nye serien tilgjengelig på strømmetjenesten her til lands.

Ganske så brukervennlig og herlig – en serie som premierte i natt amerikansk tid på HBO er nesten like kjapt klar på mitt norske soverom og med norsk tekst (ikke at jeg bruker den, men det er vel viktig for enkelte). Om det er historisk i norsk sammenheng må jeg nesten undersøke (TV2 Sumo og Viaplay har strømmet ganske ferske episoder de også), men for HBO og meg personlig er det absolutt verdt å huske på.

Det tok et tiår, men endelig ser det ut som underholdningsbransjen makter å tilfredsstille kunden og utkonkurrere piratsider. Vi har stått her og veivet med pengene våre, kastet dem etter HBO og co. bare for å oppleve at de sier «nei, de pengene vil vi ikke ha». Det er greit at den absurde situasjonen nå er et steg nærmere å ta slutt.

Annonse

Ikke bare det, serien var ganske så bra også. Litt tradisjonell – men med mye snert. Action, sex, spenning og et fengende plott – det er ikke så gale å våkne opp til det en lørdag morgen. Etter 20 minutt trykket jeg like godt pause for å komme meg ut i stuen, for å se videre på en skjerm 22 tommer større en mobilskjermen (bare så synd HBO Nordic ikke er tilgjengelig på PS3 enda – fikk ikke nyte serien på stort fjernsyn).

Dette er absolutt noe jeg kan venne meg til, å i 2013 våkne opp til ferske episoder av House of Cards, True Blood, The Newsroom, Game of Thrones, Veep og en rekke andre serier som kommer på HBO Nordic og Netflix likt eller bare timer etter USA-premie.

Et realt ballespark til piratalternativet og jeg gleder meg til fremtiden, i det Norge endelig begynner å synkronisere serieklokken med USA.

Og hva syntes du om serien, har du sjekket den ut på HBO Nordic, venter du til å se den på C More Series eller bruke piratalternativet? Del gjerne i kommentarfeltet. Sjekk også ut Steffens førsteinntrykk her.

[poll id=»19″]

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
22 Comments
Flest stemmer
Nyeste Eldst
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer