Annonse

For å være en serie som ikke i utgangspunktet virket så spennende er Banshee en overraskelse. Serien har en grei underholdningsverdi, med action og spenning som stikkord.

banshee-650

New Zealandske Antony Starr har hovedrollen som Lucas Hood i Banshee, en mann som slippes ut av fengsel etter 15 år for sine ugjerninger. Samme dagen han slippes ut snur ting seg helt på hodet for Hood, som tar opp en ny identitet som en ny lokal sheriff ingen i byen kjenner til.

Banshee er ikke en serie som sparer på kruttet. Allerede før de 8 første minuttene har gått har serien levert sex, biljakt, skyting og amish. Det er en kombinasjon som får serien til å servere deg en spennende start.

Banshee, hvor handlingens stort sett foregår, byr på mye rart. Det hele er litt surrealistisk og mer fargerikt enn mye annet på tv. Det er en spesiell miks av forskjellige typer – fra leiemordere, tyver, politikere, korrupte forretningsmenn, narkotikalangere, ukrainske gangstere, opprørske tenåringer, bønder, amish, og en transvestitt som både har kunnskaper innen drap og teknologi. Alle har sin egen agenda.

Annonse
banshee041
Amsih-gangsteren Kai Proctor og hans far Israel. Foto: Cinemax

Den kanskje mest interessante er Kai Proctor (spilt av danske Ulrich Thomsen) som kommer fra en amsih-familie, og som er Banshee`s mektigste person. Det er en spennende karakter som viser seg å være svært farlig, fordi han også er mannen som styrer alt som kan tjenes penger på i Banshee med en hjernhånd. Proctor er allikevel en karakter med flere lag, og er en av problemene Hood må løse, spesielt fordi mye av det han gjør ikke er for byens beste.

Utover Proctor blir vi også kjent med karakterer som Sugar Bates (Frankie Faison) eieren av den lokale baren, og Carrie Hopewell (Ivana Milicevic) som var tidligere elsker og partner til Hood, som nå bor i Banshee med en familie og er gift med statsadvokaten.

Serien setter med Hood opp en typisk helthistorie om en mann som ønsker å fjerne korrupsjon, samtidig som fremtiden hjemsøker han. Det skaper problemer som hoper seg opp, fra folk på sheriffkontoret hans, til følelsene hans for Carrie, som han trolig fikk datteren Deva med. Det er med andre ord mye som kan dra karakteren i forskjellige retninger.

Kanskje litt av problemene jeg har med serien er motivene til Hood. Det føles ikke helt kurant at karakteren skiller såpass mellom rett og galt, om ikke produsentene vil at vi skal tro på at Hood stjal bare fra de som fortjente det i ren Robin Hood-stil, dette mens han jobbet for folk som Mr. Rabbit (Ben Cross) som nå er ute etter å hevne seg på Hood etter 15 år.

Større er problemet rundt hvorfor han kan forsette som en sheriff, noen må da kunne kjøre en bakgrunnssjekk på han? For Hood sin venn Job (Hoon Lee) kjøper jeg ikke så god som hacker at han klarer å viske vekk all informasjon om personen Hood tok over identiteten til. Forhåpentligvis noe produsentene adresserer i kommende episoder.

Banshee en type serie som passer meg godt hos Cinemax. Jeg setter kanskje serier som Mad Men og Justified høyere opp som personlige favoritter enn Cinemax sine sesonger av Strike Back, men jeg er blitt veldig glad i de sistnevnte også. Både sex og action er mye hva Cinemax viser, og Banshee er en serie som putter Cinemax sitt varemerke sammen på en grei måte.

Action, sex og spenning. Det er ingenting galt i det, så lenge det ikke blir en parodi av seg selv som man ser for eksempel skje med Magic City. Og selvfølgelig at det har en viss underholdningsverdi, noe som ikke Banshee skuffer på, men kunne vært bedre. Serien ender opp med å underholde og være smart nok for en actionserie, og det holder for meg til at jeg vil sjekke ut serien videre.

Banshee har premiere 12. januar på HBO Nordic og C More Series.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
2 Comments
Flest stemmer
Nyeste Eldst
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer