Foto: History Channel

History Channel har begynt promotering av den kommende serien Vikings. Nå har kanalen sluppet den første promoen til serien med Travis Fimmel og Gabriel Brynes i hovedrollene.

77014_451748411551606_1684521340_nVikingdramaet premierer på History Channel 3. mars neste år. Serien kommer fra  Michael Hirst, en av skaperene bak Emmy og Golden Globe-nominerte The Tudors.

Serien følger Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel, The Beast), en nysgjerrig og overbevisende mann som er alltid ute etter å bryte gjennom hindringer og oppdage nye steder å erobre.

Den ung bonden og familie mannen er dypt frustrert over politikken hans lokale høvdingen Earl Haraldson (Gabriel Byrne, In Treatment) driver, som fortsetter å sende sine vikinger øst hver sommer. Destinasjonen er de baltiske stater og Russland, hvor befolkningene er fattige på nødvendig materiell.

Annonse

Vikings er en serie som viser Ragnars ambisjoner om å oppdage sivilisasjoner over det store havet i vest så vel som hans uunngåelige konflikter underveis.

Med hjelp av sin venn Floki, (Gustaf Skarsgård, The Way Back), bygger de en ny generasjon båter – raskere, mer elegant og mer vakkert utformet enn noe annet på sjøen.

Med i rollene er også Katheryn Winnick (Bones) som Lagertha, Ragnars tøffe kone; Jessalyn Gilsig (Glee) som Siggy, Earl Haraldsons vakre kone, George Blagden (Les Miserables) som Athelstan, en ung kristen monk som blir tatt av Ragnar på hans første plyndring i England, og Clive Standen (Camelot) som Rollo, Ragnars impulsive, ville og bekymringsløse bror.

Serien går også inn i hvordan vikingene – de siste hedninger – tilba guder som Odin, Thor, Frøya og Loke. Ragnar hevder å være en direkte etterkommer av den norrøne guden Odin, som, i tillegg til å være gud krigere drept i kamp, også er guden av nysgjerrighet.

lougue_harr
En vikingserie trenger skjeggete menn, Donal Logue og Thorbjørn Harr dukker opp også i rollene i Vikings.

Norske Thorbjørn Harr (Lekestue) dukker opp i rollen som viking-lederen Jarl Borg i et ukjent antall episoder. Donal Louge kjent for serier son Sons of Anarchy, Terriers og Grounded For Life dukker opp i to episoder som Kong Horik.

I første omgang vil seriens første sesong være på 9 episoder. Serien er spilt inn i Irland, i likhet med deler av Game of Thrones.

Aftenposten.no har tidligere meldt at produsentene ønsket å legge deler av innspillingen til Gudvangen ved Nærøyfjorden. Det som stoppet planene er at Norge ikke har en avtale om internasjonale filminnspillinger der produksjonsselskapene kan skrive av 20 prosent av kostnadene de bruker i landet, og at Norge derfor ble for dyrt å bruke som innspillingssted. Innspillingen vil i stedet finne sted i Irland.

Om nordiske History Channel vil sende serien er ikke kjent.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer