Foto: CBS

Førstkommende onsdag, 28. november har endelig Elementary med Jonny Lee Miller og Lucy Liu i hovedrollene norgespremiere på TV2.

En av høstens nye serier TV2 har sikret seg i tillegg til Vegas er Elementary.

Les også: Mona`s førsteinntrykk og mer om Elementary

Sherlock Holmes (Jonny Lee Miller) blir sendt på rehabiliteringsklinikk i New York for å bli bukt med et rusproblem. Vel ute igjen så takler Sherlock overgangen til et rusfritt liv ved å melde seg til frivillig tjeneste for NYPD. Med på laget har han sin nye “edru-partner”, Joan Watson (Lucy Liu), som faren til Holmes har hyret for å passe på at han holder seg på matta.

Elementary har tiltross for å være en Sherlock Holmes-serie fått grei nok mottagelse i USA, og har opplevd gode seertall. Serien har samtidig fått mye hets i år for å være en kopi av den britiske BBC-serien Sherlock som også er en tolkning av  Sherlock Holmes i moderne tid. Dette også før en eneste scene var filmet.

Det er ingenting med Jonny Lee Miller-serien som roper ut Sherlock Holmes så utrolig mye før han kommer nær et åsted eller prater i et sett. Han blir praktisk talt Sherlock Holmes her, men i like mye i en grad som at Dr. House eller Patrick Jane er Sherlock Holmes. Eneste forskjellen er nesten Miller sin britiske aksent.

Waston og Holmes i Elementary. Foto: CBS

Så kanskje «The Mentalist i New York» er en helt grei beskrivelse på serien. Jeg vil kanskje helst anbefalt britiske Sherlock istedenfor som er på et annet nivå. Men Elementary er en helt grei og lettbeint nok serie, som ikke gjør seg selv til en for stor blåkopi av Sherlock som er positivt. Lucy Liu og Jonny Lee Miller gjør greie roller, og det burde være en serie som fungerer for fans av The Mentalist og Bones for eksempel.

Annonse

Jeg har selv ikke sett mer enn første episode av serien som jeg fikk tilgang på i høst. Så gjerne kom med tilbakemeldinger om fortsettelsen i kommentarfeltene.

http://www.youtube.com/watch?v=Cag_8eCdzmE

TV2 sender første episode av serien førstkommende onsdag på hovedkanalen, kl. 22:40. Har du tilgang på TV2 Sumo kan du se første episode nå.

Abonner
Varsle om
guest
3 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
Stephen
7 år siden

Eh, fornavnet til Miller som ødelegger igjen, ettersom han heter Jonathan som han har blitt kreditert for flere ganger. Fikset det nå. 🙂

Emilie
Emilie
7 år siden

Jonny, ikke Johnny…

Steffen Stø
7 år siden
Svar  Emilie

Eh, fornavnet til Miller som ødelegger igjen, ettersom han heter Jonathan som han har blitt kreditert for flere ganger. Fikset det nå. 🙂