Foto: Entertaiment Weekly/Netflix

Streamingtjenesten Netflix annonserer at hele sesong 1 av dramaserien House of Cards blir lagt ut 1. februar på tjenesten i USA. Serien med Kevin Spacey i hovedrollen har med David Fincher som produsent. 

Netflix har bestilt 26 episoder av serien som vil sendes over 2 sesonger med seriestart neste år. Den 1. Februar vil Netflix legge ut hele første sesongen på 13 episoder i sin helhet på den amerikanske utgaven av tjenesten. House of Cards er basert på BBC sin miniserien med samme navn. Originalen handlet om den tøffe siden av britisk politikk i enden av Thatcher-tiden.

Den amerikanske tolkningen vil ta sted i USA i nåtiden og satt rundt amerikansk politikk. Serien følger Representant Frank Underwood (Kevin Spacey), en nådeløs politiker som setter sine øyne for en stor posisjon i Washington etter å ha blitt forbigått for utenriksminister. Med sin posisjon i Representantenes hus luker han fram et komplott for å få ned den nye presidenten i USA.

Serien følger også en rekke andre karakterer som inkluderer Frank sin kone Claire Underwood (Robin Wright, Forest Gump); Lobbyisten Remy Danton (Mahershala Ali, The 4400); Journalisten Zoe Barnes (Kate Mara, American Horror Story); En skolejournalist (Costance Zimmer, Boston Legal/Entourage) som befinner seg selv i midten av en skandale; Representant Patrick Russo (Corey Stoll, Law And Order: LA) med flere.

Spacey er også skaper og produsent av serien sammen med filmregissør og produsent David Fincher. Etter hvert har også flere produsenter blitt med i prosjektet, blant annet Eric Roth (Munich/Forest Gump) som har også samarbeidet med Fincher i hans Oscar-nominert film The Curious Case of Benjamin Button.

I forbindelse med annonseringen har Netflix også sluppet ut en teaser-plakat for den kommende serien. Bildet øverst i artikkelen er hentet fra det første bildet av serien utgitt tidligere i år av Entertainment Weekly.

Annonse

Se flere bilder av produksjonen via Baltimore Sun.

Det er ikke kjent når serien vil komme på den norske Netflix-tjenesten i 2013. Den vil først komme på amerikanske Netflix, og kort tid etter på den britiske utgaven av tjenesten.

AnnonseSe Outlander og The Blacklist først på Viaplay. Klikk her for å se!