House of Cards får premiere i februar på Netflix

Foto: Entertaiment Weekly/Netflix

Streamingtjenesten Netflix annonserer at hele sesong 1 av dramaserien House of Cards blir lagt ut 1. februar på tjenesten i USA. Serien med Kevin Spacey i hovedrollen har med David Fincher som produsent. 

Annonse

Netflix har bestilt 26 episoder av serien som vil sendes over 2 sesonger med seriestart neste år. Den 1. Februar vil Netflix legge ut hele første sesongen på 13 episoder i sin helhet på den amerikanske utgaven av tjenesten. House of Cards er basert på BBC sin miniserien med samme navn. Originalen handlet om den tøffe siden av britisk politikk i enden av Thatcher-tiden.

Den amerikanske tolkningen vil ta sted i USA i nåtiden og satt rundt amerikansk politikk. Serien følger Representant Frank Underwood (Kevin Spacey), en nådeløs politiker som setter sine øyne for en stor posisjon i Washington etter å ha blitt forbigått for utenriksminister. Med sin posisjon i Representantenes hus luker han fram et komplott for å få ned den nye presidenten i USA.

Serien følger også en rekke andre karakterer som inkluderer Frank sin kone Claire Underwood (Robin Wright, Forest Gump); Lobbyisten Remy Danton (Mahershala Ali, The 4400); Journalisten Zoe Barnes (Kate Mara, American Horror Story); En skolejournalist (Costance Zimmer, Boston Legal/Entourage) som befinner seg selv i midten av en skandale; Representant Patrick Russo (Corey Stoll, Law And Order: LA) med flere.

Spacey er også skaper og produsent av serien sammen med filmregissør og produsent David Fincher. Etter hvert har også flere produsenter blitt med i prosjektet, blant annet Eric Roth (Munich/Forest Gump) som har også samarbeidet med Fincher i hans Oscar-nominert film The Curious Case of Benjamin Button.

I forbindelse med annonseringen har Netflix også sluppet ut en teaser-plakat for den kommende serien. Bildet øverst i artikkelen er hentet fra det første bildet av serien utgitt tidligere i år av Entertainment Weekly.

Se flere bilder av produksjonen via Baltimore Sun.

Det er ikke kjent når serien vil komme på den norske Netflix-tjenesten i 2013. Den vil først komme på amerikanske Netflix, og kort tid etter på den britiske utgaven av tjenesten.

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom