TNT gir grønt lys til Frank Darabonts L.A. Noir

Foto: TNT

Frank Darabont, skaperen av tv-utgaven til The Walking Dead, sitt prosjekt L.A. Noir blir serieSerien byr også på 3 skuespillere fra The Walking Dead, pluss andre fjes fra Alias, Justified og Heroes i tillegg til Simon Pegg i en gjesterolle.

Annonse

TNT bekrefter i dag at tv-piloten L.A. Noir imponerte nok til å sikre at det blir TV-serie, med det returnerer Frank Darabont kjent for regien av filmer som The Shawshank Redemption og The  Green Mile til TV. I 2011 forlot Darabont som kjent produksjonen av The Walking Dead.

Foreløpig er det bestilt 6 episoder av dramaserien. Serien ble bestilt 10 måneder etter at L.A. Noir fikk grønt lys til pilotproduksjon av TNT.

Serien forteller historien rundt en lang konflikt mellom politiet i Los Angeles under lederskap av politimester William H. Parker (Neal McDonough, Justified), og byens gangstere som ledes av Mickey Cohen, en tidligere proffbokser som reiste seg selv til toppen av Los Angeles sin kriminelle underverden.

Jon Bernthal og Simon Pegg under filmingen av L.A. Noir.

I hovedrollen spiller Jon Bernthal (The Walking Dead)  Joe Teague, en ex-marinesoldat som nå jobber som politimann i LAPD i en tid der korrupsjon herjer politiet. Jeffrey DeMunn (The Walking Dead, The Shawshank Redemption) spiller etterforsker Hal Morrison, som leder LAPD`s nye mafiagruppe med Jeremy Strong (The Happening) som Mike Hendry, Morrison sin nestkommanderende og Andrew Rothenberg (The Walking Dead) som etterforsker Eddy Sanderson.

Neal McDonough (Justified) spiller LAPD-kapteinen William Parker, Teague’s sjef som er fast bestemt på å luke ut korrupsjonen i politiet og ta ned Mickey Cohen. Med er også Milo Ventimiglia (Heroes) som Ned Stax, som sloss ved siden av Teague under andre verdenskrig, men som nå jobber som en advokat med tilknyttingen som en fikser for mafiaen.

I birollene har også Ron Rifkin (Alias) rollen som Los Angeles sin borgermester Fletcher Bowron, som gjør det til sitt oppdrag å rydde opp korrupsjonen i byen sin, i likhet med Parker innenfor LAPD. Finske Pihla Viitala (Hellfjord) har rollen som Anya, hoved-bartenderen på Bunny’s på Central Avenue, vestkystens senter av den afrikansk-amerikansk scenen, mens Alexa Davalos spiller Jasmine, en vakker kvinne som blir innhentet av sin fortid.

I seriens pilot dukker Simon Pegg (Star Trek, Shaun of the Dead) som komikeren Hecky Nash som henger på med mafiaen.

Det ble tidligere rapportert at Hung, The Punisher og The Mist-stjernen Thomas Jane kan returnere til tv med dramaserien av flere kilder, inkludert The Hollywood Reporter. Jane er kandidat for å dukke opp i serien som den kjente gangsteren Bugsy Siegel i en noe eldre utgave enn den som spilles av Michael Zeegers i Boardwalk Empire.

Darabont, som vil produsere serien, har skrevet og regisserte piloten. Michael De Luca (The Social Network) og Elliot Webb (Tall Time Tales) vil også være produsenter. Ingen premiere på TNT er enda kjent, det forventes ikke at den vil være før etter den tredje sesongen av TNT-dramaet Falling Skies i 2013.

L.A. Noir fikk også grønt lys måneder etter at det medisinske dramaet Monday Mornings, fra David E. Kelley og Dr. Sanjay Gupta ble plukket opp til serie med Alfred Molina, Jamie Bamber og Ving Rhames i hovedrollene.

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom