Greg Kinnear med hovedrolle i amerikansk adapsjon av Rake

Foto: Dreamworks Pictures

Greg Kinnear kan være på vei til tv igjen. Skuespilleren har fått hovedrollen i den amerikanske adapsjonen av det australske juridiske komidramaet Rake. Det er enda ikke sikkert om prosjektet vil ende opp på kabel-tv eller de store nettverkene. 

Annonse

Deadline.com melder at Greg Kinnear kan være på vei tilbake til tv-skjermen. Homicide: Life on The Street-skaperen Paul Attanasio, som også var medprodusent av House, står for den amerikanske adapsjonen av Rake.

Prosjektet som er foreløpig er et pilotprosjekt presenteres nå for både de store amerikanske nettverkene og kabel-tv.

Rake følger den kaotiske hverdagen til en forsvarer for kriminelle, Cleaver Greene (Kinnear). Han er  brilliant, uvanlig og tilsynelatende selvdestruktiv. Blant annet har han problemer med mangel på skjønn og evne til å tenke før han snakker. Greene liker å representere de mest desperate som bigamister, kannibaler og alt i mellom, uten å innse at han selv kanskje er den mest desperate av dem alle.

Den originale serien som er skapt av Peter Duncan, Richard Roxburgh og Charles Watereet hadde premiere på Australske ABC1 i 2010, og sender den andre sesongen nå. Serien har Roxburgh i hovedrollen. Rake har klart å tiltrekke seg noen kjente navn som inkluderer Rachel Griffiths, Hugo Weaving og Sam Neill i gjesteroller.

Her kan du se promo for den australske serien:

 

Greg Kinnear ble kjent som talkshow-vert og fikk senere roller  i filmer. I fjor hadde han en av hovedrollene i miniserien The Kennedys. Han dukket også opp i en gjesterolle i Modern Family.

Kinnear ble Oscar-nominert for filmen As Good As It Gets hvor han spilte mot Jack Nicholson.

Kilde: Deadline.com

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom