I disse dager florerer det av nyheter rundt kjøp av manusrettigheter, serieprosjekter og potensielle piloter. Her er en oppsummering av de siste prosjektene.

Alle prosjektene som er beskrives vil ikke ende opp som tv-serier. Veien frem dit er lang – les mer om denne prosessen her.

Informasjon om flere piloter for kommende sesong finner du her:

 Artikkelen er skrevet i samarbeid med Steffen Linus Jensen Stø. Kilde: Deadline.com

[tab title=»ABC«]

Between Park & Lex – mor/datter dramedie produsert av Ryan Reynolds

 

ABC har satt i gang utviklingen av Between Park & Lex, en drama-komedie skrevet av Maria Maggenti (Monte Carlo) og produsert av ABC Studios og Ryan Reynolds og Allan Loeb sitt selskap DarkFire TV.

Serien er satt til New York og handler om en mor og datter som går i kompaniskap som amatør-etterforskere. Det vil være fokus på den komplekse dynamikken og humoren i et mor/datter-forhold hvor de balanserer sine vanlige jobber og liv med å løse krimsaker på si.

Annonse

Maggenti, Reynolds og Loeb står på produsentsiden sammen med Jonathon Komack Martin og Steven Pearl.

 

Grønt lys for nyinnspilling av piloten Kings Of Van Nuys

 

John Leguizamo i rollen som Del

ABC har formelt gitt grønt lys til å lage en ny pilot for Kings Of Van Nuys med John Leguizamo i hovedrollen. ABC gav først pilot til prosjektet som er basert på et britisk format Only Fools And Horses, forrige sesong. Det ble ikke valgt til serie, men ABC-sjef Paul Lee er en stor fan av den originale serien og likte piloten nok til at han har bedt om en ny versjon.

Steven Cragg og Brian Bradley som skrev piloten, har nå levert en ny versjon. Nettverket vil nå gå videre med å faktisk spille inn en ny pilot og har sikret seg mer eller mindre hele teamet bak piloten inkludert alle skuespillerne og regissør Ted Wass.

Serien handler om to gatesmarte brødre, Del (Leguizamo) og Rodney (Dustin Ybarra), og deres aldrende bestefar (Christopher Lloyd) som sammen koker i hop helsprø og moralsk tvilsomme planer for å bli millionærer. I andre roller finner vi Bridesmaids skuespiller Wendi McLendon-Covey og BJ Bales.

 

Pilotprosjekt fra Kyle Killen klar for ABC

Trophy Wife med skuespiller-avhengig pilotordre

ABC har gitt en såkalt cast-contingent pilotordre til komedien Trophy Wife. Dette er en en-kamera komedie skrevet og produsert av Emily Halpern og Sarah Haskins. Lee Eisenberg & Gene Stupnitsky (The Office) er også være med som sjefsprodusenter.

Disse to manus-teamene har separate avtaler med ABC Studios som også produserer dette prosjektet. Trophy Wife handler om en reformert party-jente Kate som får en ny familie når hun forelsker seg i en mann med tre manipulerende barn og to dømmende eks-koner. Komedien ble opprinnelig utviklet for ABC forrige sesong.

Halpern and Haskins har skrevet filmmanusene Book Smart som Fox har opsjon på i tillegg til Universal sin Lunch Lady og New Line sin Work Life. Halpern har skrevet for Private Practice og The Unit mens Haskins har skrevet for og spilt i SuperNews og Informania.

Dette er den andre pilotordren som Eisenberg og Stupnitsky får denne sesongen. I disse dager pågår castingen til HBO-komediepiloten Hello Ladies.

 

20s vs 30s – semi-biografisk komedie om søstre

Cassie Pappas

Cassie Pappas (Awkward) har solgt et en-kamera komedieprosjekt til ABC som spiller på hennes egne erfaringer. Prosjektet vil bli produsert av ABC Studios. 20′s vs 30′s handler om to søstre med en aldersforskjell på 10 år som flytter sammen. Dette er inspirert av Pappas sitt eget forhold til søsteren, aldersforskjellen og vennene deres.

Prosjektet vil bli med-produsert av 3 Arts Entertainment med Tom Lassally og Jonathan Berry som sjefsprodusenter. Cassie Pappas har også et annet prosjekt under utvikling for kabel-tv med tittelen The Spread. Dette utvikler hun sammen med Nick Wechsler.

 

Square Roots – semi-biografisk komedie om ektepar med plagsomme ingeniør-slektninger

Vijal Patel

Vijal Patel (The Middle) har solgt et en-kamera komedieprosjekt til ABC. Også han bruker erfaringer fra eget liv som basis for prosjektet som produseres av ABC Studios.

Square Roots er sentrert rundt et ungt ektepar som blir kontinuerlig plaget av ektemannen sin meningssterke familie med ingeniører som mener de har en løsning på alle problemer i livet.

Patel er også en av sjefsprodusentene på komedien Family Tools som vil få premiere over nyttår på samme kanal.

Crazy Gene – familiekomedie

ABC jakter på en nye Modern Family-aktig komedie til sin portefølje. Nettverket har gitt put pilot commitment til en en-kamera komedie fra komiker/manusforfatter Andrea Abbate (Accidentally On Purpose), produced by 20th Century Fox TV and Marty Adelstein and Shawn Levy’s studio-based 21 Laps/Adelstein.

Komedieprosjektet har fått navnet Crazy Gene og baserer seg på egne erfaringer Abbate gjorde seg da hun lot sin brors sønn bo hos seg da han var i fengsel og adoptert en 13-år gammel farget tenåring.

Abbate skal ha sagt at noen familier er disponert for kreft, mens hennes er disponert for krimminelle handlinger. Crazy Gene vil handle om en kvinne, som når broren er i fengsel, prøver å oppdra barna hans i tillegg til sin egen adopterte, fargede tenåringssønn.

Andrea Abbate vil være sjefsprodusent sammen med Marty Adelstein, Shawn Levy og Becky Clements fra 21 Laps/Adelstein. Dette selskapet er også bak komedien Last Man Standig med Tim Allen.
 
 

Buffy og Firefly-skaper Joss Whedon får grønt lys for S.H.I.E.L.D-pilot

Betrayal – David Zabel tilpasser nederlansk drama

ABC har startet utviklingen av enda et drama basert på et nederlansk format. Fra før har de Red Widow som vil få premiere over nyttår.

David Zabel som tidligere var seriesjef for sykehusserien ER skal skrive manus og lede Betrayal som er et dramaprosjekt basert på et nederlansk drama fra 2011 med navnet Overspel.

Serien er sentrert rundt en ulykkelig gift kvinne som starter et lidenskapelig forhold med en advokat for en mektig familie. Når det viser seg at han representerer en mordmistenkt som som hennes mann prøver å få dømt, så starter det hemmelige forholdet en serie svik med kataklysmiske resultater for alle involverte.

Zabel er sjefsprodusent sammen med Rob Golenberg og Alon Aranya som også står bak Red Widow. Begge seriene er produsert av ABC Studios

Moderne vri på Tow Sawyer og Huckleberry Finn

David Zabel har også en finger med i et annet prosjekt for ABC den kommende sesongen.

Da Wyck Godfrey og Marty Bowen sitt selskap Temple Hill Entertainment begynte å jobbe med tv i 2010 fikk de en overordnet avtale med ABC Studios. Det første prosjektet de solgte var en ny vri på den klassiske historien om The Count of Monte Cristo fra et kvinnelig perspektiv. Resultatet ble såpesuksessen Revenge.

De ønsker nå å gjenta suksessen og denne gangen har de sett seg ut Mark Twain-karakterene Tom Sawyer og Huckleberry Finn. Manusforfatterne til prosjektet er Jason Richman og David Zabel.

Serien skal være et mysterie-eventyr som følger Tom Sawyer og Huckleberry Finn som unge menn i 20-årene som oppretter et etterforskingsbyrå i det travle New Orleans. Richman og Zabel står for manus og prosjektet har fått script commitment. Bowen og Godfrey vil være sjefsprodusenter.

 

How The F— Am I Normal fra Adam Goldberg har funnet nytt hjem

Adam F. Goldberg sin familiekomedie satt til 1980-tallet har funnet et nytt hjem. ABC har nå gitt prosjektet fra Sony TV og Happy Madison production commitment som sikrer innspilling.

Serien har tittelen How The F— Am I Normal og beskrives som en Wonder Years-aktig serie satt til enklere tider og er en handler om å vokse opp på 80-tallet med en svært gal men kjærlig familie.

Goldberg skal skrive manus og Seth Gordon skal regissere piloten. Disse to er sammen med Happy Madison-ansatte Dough Robinson sjefsprodusenter for serien. How The F— gjenforener folkene bak Fox-komedien Breaking In som ble kansellert i vår for andre gang.

Pitchen for dette prosjektet skapte stor interesse da det ble presentert i august 2011 og alle de store nettverkene, inkludert ABC, la inn bud. Til slutt så var det Fox som stakk av med det i en kompleks avtale som inkluderte å vekke til liv den nylig kansellerte komedien Breaking In med Christian Slater i hovedrollen.

Goldberg fokuserte da på relanseringen av den serien og 80-talls komedien ble satt på hold.  Etter at ingenting hadde skjedd i etterkant av re-kanselleringen av Breaking In, så møtte Goldberg med ABC i sommer og de var fremdeles interessert. Fox derimot kunne ikke love at de kunne produsere serien innen den tidslinjen Goldberg hadde sett for seg, ettersom de allerede hadde mange sterke komedier i pipeline. Til slutt ble prosjektet frigjort tilbake til Sony TV og en avtale med ABC ble inngått.

Goldberg har fremdeles avtale med Fox ettersom han nylig solgte dem en søster-komedie med Aly og AJ Michalka.

A Kingdom Far Away – eventyrserie fra Justin Marks

ABC har allerede eventyrserien Once Upon A Time i sin portefølje og ser nå på muligheten på å utvikle nok et prosjekt med magiske overtoner. A Kingdom Far Away kommer fra filmmanusforfatter Justin Marks, ABC Studios og di Bonaventura Television.

Prosjektet beskrives som et fantasti-eventyr om en merkelig familie som overlever sammen i et lovløst sted hvor monstre er ekte og en ung kvinne sin usannsynlige skjebne er i ferd med å endre livene deres for alltid.

Justin Marks, Dan McDermott og Lorenszo di Bonaventura skal produsere.

[tab title=»CBS«]

Singelliv-komedie fra The Big C-skaper Darlene Hunt

Mens hennes Showtime-komedie The Big C går mot slutten, så har skaperen Darlene Hunt sitt neste prosjekt klart, nemlig en komedie for CBS. Denne vil hun lede sammen med Josh Berman. CBS har i første omgang gitt dem et såkalt script commitment med bot dersom avtalen ikke blir innfridd. Serien har foreløpig ingen tittel, og er basert på forside-storyen i Atlantic Monthly sin november utgave. Den var skrevet av Kate Bolick under headingen All The Single Ladies.

Historien ble svært populær og er publisert i seks andre land også. Den skapte debatt på grunn av temaet om den fallende viktigheten av ekteskap i et samfunn som får stadig flere kvinner som velger å være single. Bolick som var på forsiden, delte sin historie som en stolt 39-år gammel, single kvinne.

Komedien er sentrert rundt en suksessrik kvinne i 30-årene. Etter at kjæresten hennes fri til henne, så blir alle følelsene knyttet til de tingene hun trodde hun alltid ønsket seg, som ekteskap, barn og karriere) snudd til redsel for å gi opp sitt nåværende liv med uavhengighet. Hun takker derfor nei til frieriet og velger å tenke på livet som singel som endepunktet og ikke en fase på veien til noe annet.

Hunt, som selv er gift med barn, vil skrive manus og produsere sammen med Berman. Bolick vil være medprodusent. Josh Berman (Drop Dead Diva) er også sjefsprodusent på den nye Fox-serien The Mob Doctor.

 

CBS sikrer seg Beverly Hills Cop

 

Remake av Western-klassiker Have Gun – Will Travel

CBS har startet utviklingen av Have Gun – Will Travel – en reboot av westerdramaet fra 1957.

Regissør/manusforfatter David Mamet vil skrive manus og regissere en eventuell pilotepisode. Han produserer sammen med Elliott Webb og CBS TV Studios vil stå for produksjonen.

Have Gun – Will Travel, gikk på CBS fra 1957 til 1963 og hadde også en suksessfull radio-versjon. Serien var originalt skapt av Sam Rolfe og Herb Meadow, og hadde  Richard Boone i rollen som Paladin, en god skytter som foretrakk å løse problemer uten vold, men som trakk pistolen når han ble provosert.

Mamet er nå tilbake hos CBS hvor han tidligere har hatt sin eneste tv-serie The Unit som gikk over fire sesonger. Dette er den andre klassikeren CBS vurderer å blåse nytt liv i den kommende sesongen. Den andre er The Brady Bunch produsert av Vince Vaughn.

The Advocates – juridisk drama fra Bruno Heller

Bruno Heller

CBS utvider samarbeidet sitt med The Mentalist-skaper Bruno Heller. Nettverket har gitt pilot-produksjonsavtale til The Advocates, et juridisk drama skrevet og produsert av Heller.

Serieprosjektet er sentrert rundt en kvinnelig advokat og en eks-kriminell som går i kompaniskap som “offer-advokater” som er villige til å bevege seg på grensen av det lovlige for å kjempe for underdogs.

Warner Bros TV som også produserer The Menatlist skal stå bak dette prosjektet også. Før The Mentalist jobbet Heller som medskaper og sjefsprodusent for HBO-serien Rome.

Komiker Jim Gaffigan og Peter Tolan-familiekomedie plukket opp av CBS

Jim Gaffigan og Peter Tolan

Nesten 12 år etter hans første hovedrolle i CBS-sitcomen Welcome To New York er skuespilleren og komikeren Jim Gaffigan tilbake til en hovedrolle i en komiserie. Prosjektet er løst basert på Gaffigans eget liv. Handlingen er sentrert rundt en mann som bor med sin kone og 5 unger i en 2 roms-leilighet i New York.  Familiekomedien har enda ikke fått tittel.

Gaffigan som er kjent amerikansk komiker og Peter Tolan som er med-skaper av komidramaet Rescue Me og komiserien The Job samarbeider med han på prosjektet som er plukket opp av CBS. De to vil skrive historien sammen, mens Tolan alene vil stå for manuset.

Prosjektet var en av flere komedie som skapte en bud-krig mellom kanalene nylig.

 

 

[tab title=»FOX«]

Fox gir jobb-komedie put pilot commitment

Kay Cannon

I sitt første forsøk på utvikling av serie, så har den unge komedie-manusforfatteren Kay Cannon (30 Rock) landet en såkalt put pilot commitment hos Fox.

Serien skal være sentrert en arbeidsplass og ha en kvinnelig karakter i fokus. Handlingen skal finne sted på settet til et søndagsshow i forbindelse med NFL. I tillegg til å skrive manus, så vil Cannon også være på produsentsiden sammen med Peter Chernin og Katherine Pope.

Prosjektet, som foreløpig ikke har noen tittel, kommer som et resultat av avtalen Cannon signerte med 20th Century TV i mai etter at flere kanaler var interessert i et samarbeid med henne. Som en del av denne avtalen så er hun en med-produsent av suksesserien New Girl med Zooey Dechanel i hovedrollen.

Kay Cannon har tilbrakt de siste 6 årene som manusforfatter på den Emmy-vinnende komedien 30 Rock. Hun fikk en Emmy-nominasjon i 2010 sammen med Tina Fey for manus for episoden Lee Marvin vs Derek Jeter. Hennes første filmmanus, Pitch Perfect, med Anna Kendrick i hovedrollen har premiere i USA i oktober.

Dette er den andre arbeidsplass-serien som har gått videre hos Fox.

Pilotprosjekt fra Parks And Recreation-produsenten Michael Schur og Dan Goor plukket opp av Fox

Athena – Lisa Joy-tegneserien Headache tilpasses for TV

Fox har kjøpt Athena, et dramaprosjekt fra forfatter Lisa Joy (Pushing Daisies), Chernin Entertainment og 20th Century Fox TV.

Prosjektet, som har fått manus-avtale, og er basert på hennes grafiske novelle Headache, som forteller en “coming-of-age” historie om en 23-år gammel kvinne som oppdager at hun er Athene, den greske gudinnen for visdom og krigsstrategi.  goddess of wisdom and warfare.Hver uke må hun ivareta identiteten sin samtidig som hun slåss mot et kobbel av eldgamle greske monstre og prøver å finne hvilken av de greske gudene som i hemmelighet planlegger og ta over hele verden.

Joy vil selv tilpasse tegneserien til tv og sammen med Peter Chernin og Katherine Pope være sjefsprodusenter. Joy har nylig vært medprodusent på USA-serien Burn Notice.

Patients Required –  legekomedie med sønn/mor-forhold i sentrum

Neal Moritz sitt selskap Original Film står bak komediekonseptet Patients Required produsert av Sony TV. Manus vil bli skrevet av Chris Cox og serien handler om en respektløs ung barnelege som blir en del av en legepraksis som drives av hans egen mor som han har et anstrengt forhold til.

Original Film er også bak Showtime-serien The Big C og NBC-komedien Save Me med Anne Heche som har premiere senere denne sesongen.

 

 

Make It Work – uortodoks familiekomedie

Doug Liman og David Bartis sitt selskap Hypnotic står bak nok et komedieprosjekt som har landet hos Fox.  Manus skrives av Adam Stein og serien skal produseres av Universal Cable Prods.
Dette er en uortodoks familiekomedie om en mann, som etter at han frir til kjæresten finner ut at han har en 7-år gammel datter med sin forrige kjæreste.

Hypnotic har to serier gående for tiden, begge hos USA – Covert Affairs og Suits.

 

 

Goldberg-komedie med Aly og AJ Michalka

Sangerne, skuespillerne og søstrene Aly og AJ Michalka skal spille sammen i en komedie neste gang. Søstrene har hovedrollen i et komedieprosjekt hos Fox fra Matt Dearborn og Adam Goldberg, Happy Madison og Sony Pictures TV.

En-kamera komedien har ikke noe navn enda og har fått script commitment. Aly og AJ skal spille versjoner av seg selv som endelig har flyttet hjemmefra og inn i sin første leilighet. Livene deres blir forstyrret av at moren uventet flytter inn.

Breaking In-skaper Goldberg og Zeke & Luther-skaper Dearborn skal skrive manus og være sjefsprodusenter sammen med Doug Robinson. Aly og AJ Michalka skal være medprodusenter.

Søstrene ble først kjent som pop/rock-duoen Aly & AJ (nå 78violet). De fikk sin skuespillerdebut i disneyfilmen Cow Belles og har også spilt sammen i MTV Super Sweet 16: The Movie. AJ hadde også en gjesterolle i CW-serien Hellcats hvor Aly hadde en av hovedrollene.

 

Anonymous – spiondrama fra Jason Katims

Jason Katims

En karakterdrevet action drama-komedie fra Jason Katims (Friday Night Light, Parenthood) og filmmanusforfatter Simon Kinberg er under utvikling hos Fox med put pilot commitment.

Anonymous følger en rebelsk, hot-shot vidunderbarnsom blir rekruttert til CIA og satt sammen med en erfaren handler som han utvikler et slags far-sønn forhold til.

Katims skal skrive og sammen med Kinberg være sjefsprodusenter. Med som produsent er også Michelle Lee. Katims har aldri skrevet innen spionsjangeren før og ble introdusert for Kinberg som har ekspertise innen dette området. På hans kredittliste står blant annet Sherlock Holmes, X-men: The Last Stand og den kommende X-men: Days of Future Past i tillegg til to andre spionfilmer: Mr And Mrs Smith og This Means War.

 

 

Juridisk komedie-drama fra Jason Katims.

Et tiår etter at Ally McBeal så utvikles nok en drama-komedie om en single kvinnelig advokat for Fox. I en budkrig med tre andre nettverk, så vant Fox prosjektet fra Jason Katims (Friday Night Light, Parenthood), Sarah Watson og Universal Television.

Den potensielle serien beskrives som en edgy, skrudd romantisk komedie satt i advokatfirma i Chicago og sentrert rundt en kvinnelig advokat i 30-årene. Manus skal skrives av Watson med Katims som rådgiver. Sammen vil de være sjefsprodusenter og Michelle Lee som medprodusent. Watson er også medprodusent på Parenthood.

Til sammen har nå Katims to prosjekter denne sesongen som et resultat av en avtale han har med Universal TV og begge har landet hos Fox.

 

 

Greg Garcia (My Name Is Earl, Raising Hope) med to halvtimes-komedier

Danielle Sanchez-Witzel

Den ene er er et prosjekt han selv står for manus. Innholdet i denne holdes tett til brystet, men det ryktes at den skal være mye i samme stil som sine tidligere prosjekter som kombinerer skrudd komikk, originale karakterer, gjenkjennbare tema og mye hjertevarme.

Den andre komedien fra Garcia har Danielle Sanchez-Witzel fått ansvaret for manus. Serien har fått navnet Capturing Crazy og handler om en kvinne i midten av 20-årene som snur kameraet mot sin egen familie for å bevise en gang for alle at de er gale. Sanchez skal skrive manus og produsere sammen med Garcia. Sanchez fikk sitt gjennombrudd i Gacia sin komedie My Name Is Earl.

Disse to prosjektene fører Garcia tilbake til CBS hvor han tidligere var medskaper av serien Yes, Dear.

«Lifestyle Lemonaid» fra Wahlberg og Levinson fra HBO til Fox

 

Jordon Nardino (Desperate Housewives) har skrevet manus og skap være sjefsprodusent sammen med Wahlberg, Levinson og ekteparet Joel.

Casting til presentasjonen er forventet å starte umiddelbart. Rob Riggle som skulle hatt en rolle da serien var hos HBO er ikke lenger med.

Dette er en sjelden migrasjon fra betalt-kabel og til nettverkskanal. Et flytte som gikk motsatt vei, fra Fox til HBO, gav HBO sin største hit til nå, nemlig The Sopranos.

Familie-eventyr drama fra Howard Gordon og Invasion-produsenten Shaun Cassidy

Howard Gordon og Shaun Cassidy

Homeland og Awake med-skaperen Howard Gordon har flere prosjektet på gang i høst. Nylig ble hans nyeste dramaprosjekt med Invasion-produsenten Shaun Cassidy solgt til FOX.

Prosjektet er blitt til en «put-pilot» for FOX, som betyr at piloten vil ganske sikkert bli vist, noe som også gir et ekstra dytt til at prosjektet kan bli plukket opp til serie. FOX kan velge å ikke sende piloten, men vil ende opp med å betale en sum til kanalens eget produksjonstudio 20th Television.

Prosjektet som ikke har fått en tittel enda følger livet til to tidligere CIA-agent som må starte livet sitt på nytt. De to tidligere operative agentene som forlot CIA må erkjenne fortiden og starte over for deres ektefeller og barn – Med nye identiteter etter at deres tilknytting til CIA fikk dem nesten drept.

Cassidy, som også har vært produsent på Blue Bloods som konsulent vil skrive og produsere prosjektet sammen med Gordon. FOX returnerer dermed til FOX hvor Gordon var produsent for 24.

Dette er en av flere Homeland-inspirerte dramaer som har blitt solgt denne høsten, som også inkluderer et drama om en ung kvinnelig FBI-agent fra Peter Nowalk og Scandal/Grey`s Anatomy-skaperen Shonda Rhimes sitt selskap Shondaland.

Brannmenn-komedie fra Tad Quill med David Walton i hovedrollen

David Walton og Tad Quill.

I et av høstens flere prosjekter som skapte en bud-krig mellom kanalene var en komedie skrevet av Tad Quill med David Walton (Bent/Perfect Couples) i hovedrollen. Quill skapte den kortvarige komiserien Bent hvor Walton hadde hovedrollen.

Prosjektet fra Sony Pictures TV og Adam Sandler sitt produksjonstudio Happy Madison er sentrert rundt en ungkar og brannmann (Walton), som må gjøre etter offer med å ta vare på noen andre enn seg selv når en niårig jente inntar livet hans.

Walton som er også kjent for det kortvarige dramaet Hei$t vil også produsere. Walton vil også dukke opp i høstens sesong av New Girl i flere episoder.

 

 

 

The Prodigy – FBI drama fra Life-produsentene Rand Ravich og Far Shariat

Rand Ravich og Far Shariat.

Rand Ravich som skapte dramaserien Life med Homland/Band of Brothers-skuespilleren Damian Lewis i hovedrollen er opptatt med to prosjekter i høst.

For FOX utvikler han prosjekt med produsent-partneren Far Shariat som er sentrert rundt en ung CIA-offiser som må infiltrere feltkontoret i New York City for å ta agenter som jobber med fiendene til USA.

Prosjektet har blitt bestilt med put-pilot avtale, mens også et manus har blitt bestilt av prosjektet av FOX.

 

 

[tab title=»NBC«]

The High Life – komedie om kampen mot flaska

NBC har gitt en put pilot avtale til The High Life, en et-kamera komedie fra søskene Will Reiser og komiker Robin Reiser. Prosjektet er fra 20th Century Fox TV og handler om problemene og prøvelsene en ung og misledet kvinne som nylig har blitt edru. Hun prøver å navigere rollene som mor, arbeidstaker og ektefelle som alle frister henne til å ty til flaska igjen.

Reiser-søsknene er sjefsprodusenter sammen med JJ Philbin, Jake Kasdan og Willie Mercer. Will Reiser skrev manuset til filmen 50/50 som er løst basert på hans eget liv og jobber nå på en animert film for Dreamworks. Philbin er manusforfatter/rådgivende produsent på New Girl og Kasdan skrev pilotepisoden for samme serie.

 

Cyrano – romantisk komedie i politisk miljø

NBC har kjøpt en timelang romantisk komedie fra manusforfatter Michael Oates Palmer, Prospect Park og Universal TV. Serien har fått den tentative tittelen Cyrano og har fått script commitment with penalty.

Komedien tar for set Edmond Rostand sin klassiske beretning om den veltalende, men lite utseendemessig tiltalende Cyrano de Bergerac i en verden av politiske kampanjer og regjerninger.

Serien er sentrert rundt en lite tiltrekkende, men genial kampanjestrategist som vender tilbake for å redde kampanjen for en kjekke men uartikulerte borgermesteren som han en gang var med på å lansere karrieren til. Siden kandidaten er fotogen og opptrer som et karismatisk talerør for strategens ideer og retorikk, så ser alt rosenrødt ut. Inntil de begge to faller for samme kvinne…

Palmer vil være sjefsprodusent sammen med Jeff Kwatinetz og Josh Barry fra Prospect Park. Cyrano er Palmer sin første politiske serie siden han var en av manusforfatterne til den Emmy-vinnende NBC-serien The West Wing. Han er også medprodusent på Crossbones som er et piratdrama som får premiere senere i sesongen. Prospect Park produserer Royal Pains og Wilfred.

Chelsea Handler produserer komedie av og med Ingrid Haas

Chelsea Handler, som forrige sesong prøvde seg med komedien Are You There, Chelsea? basert på sin egen roman, vil nå hjelpe en annen kvinnelig komiker over i tv-ruten. Handler og Tom Brunelle sitt selskap Borderline Amazing Prods har solgt et komedieprosjekt til NBC hvor Ingrid Haas (Scott Pilgrim vs the World) både har skrevet manus og vil spille.

Serien er tenkt basert på Haas sitt eget liv og har forholdet mellom far og datter i sentrum. Når Ingrid sine foreldre kommer på besøk til henne i Los Angeles, så klarer hun ved et uhell å ødelegge ekteskapet deres. Dette tvinger Ingrid sin far, Wayne, til å flytte inn sammen med henne og romkameraten i et Melrose Place-aktig leilighetskompleks.

Handler, Brunelle og Brad Wollack blir å finne på produsentsiden. Universal TV står for produksjonen. Ingrid Haas er en kandadisk, klassisk utdannet skuespiller som spilte ved Sheaksperean Theater før hun byttet til komedie. Etter at hun flyttet til USA har hun opptrådd regelmessig ved UCB theater og er en bidragsyter til Hellogiggles.com. Nylig var hun med på Michael Kosta sin Comedy Central pilot og Craig Robinson sin VH1 pilot.

«White House Confidential” – politisk drama fra Craig Zadan og Neil Meron

NBC har kjøpt rettighetene til dramaprosjektet fra Craig Zadan og Neil Meron som har fått den tentative tittelen White House Confidential. Duoen er i dag sjefsprodusenter for Smash og Drop Dead Diva. De skal også produsere den kommende Oscar-utdelingen i 2013 og en direktesendt Sound of Music TV spesial.

Dramaserien satt til Det Hvite Hus beskrives som en “upstrairs/downstairs”-aktig serie og vil bli fortalt fra synspunktet til en ung kvinnelig lege som har en hemmelighet fra fortiden.

 

Will Ferrell og Adam McKay sammen med Leslye Headland om arbeidsplass-komedie

Will Ferrell og Adam McKay
Leslye Headland

Det er ingen overraskelse at NBC liker Will Ferrell fra tidligere samarbeid med Ferrell både i form av Saturday Night Live og The Office. De to partene går nå sammen i utviklingen av en komedie basert på produsenten og regissøren Leslye Headland sitt stykke «Assistance«.

Det bestilte manust er basert på Headland sitt stykke som er løst basert på hennes tid som assistent til Hollywood-gigaten Harvey Weinstein hos Weistein Company. I likhet med stykket så vil prosjektet være sentrert rundt Nora. Hun er en idealistisk assistent som prøver å balansere sitt liv, mens hun må møte kravene til hennes store sjef.

Headland som har også skrevet for kritikerroste dramaet Terriers på FX opplever nå suksess med hennes film Bachelorette som selger bra på iTunes for tiden. Headland vil også skrive og produsere arbeidplass-komedien sammen med Gary Sanchez Productions – Jessica Elbaum, Owen Burke, Will Ferrell og Adam McKay.

 

Vanishing Point – legalt drama med Angela Bassett

NBC har inngått en avtale for dramaserien Vanishing Point skrevet av Source Code-forfatter Ben Ripley. Serien har Angela Bassett i hovedrollen og som medprodusent.

Prosjektet har så langt fått en script commitment med penalty og beskrives som et karakterdrevet drama sentrert rundt to kvinne. Den ene som spilles av Angela Bassett er en brilliant men usympatisk advokat vevd et mektig advokatfirma i New York som får verden brått og permanent forstyrret av helsemessige årsaker. Hun velger å gå offentlig ut med tilstanden sin og sverger på å fortsette praksisen med hjelp av en ung og brilliant advokat hun velger ut som sin høyre hånd.

Sony TV skal produsere prosjektet med Ben Ripley som sjefsprodusent smamen med Deborah Spera og Maria Grasso.

 

Holiday –  multikulturelt familiedrama fra Gina Fattore.

Tidligere Californication-produsent Gina Fattore har gått sammen med Robert Greenblatt for å utvikle det multikulturelle familiedramaet Holiday for NBC. Dette prosjekte vil hun skrive og produsere sammen med Dawn Parouse Olmstead (Prison Break) gjennom Universal TV.

Prosjektet kommer som et resultat av en to-årig avtale hun har med Universal TV. I tillegg hjelper hun til med utviklingen av piloten for Mockingbird Lane.

Holiday er en historie of en stor og utvidet multikulturell familie hvis historie kun fortelles gjennom feriene deres. De kan bruke tog, bil eller fly for å komme dit de skal, og når de gjør det så stiger temperaturen raskt, hemmeligheter blir avslørt og plaster rives av gamle sår.

Fattore har tidligere jobbet med Dawson’s Creek og Gilmore Girls. Dette er den andre avtalen for Parouse Olmstead denne sesongen. Hun er også sjefprodusent sammen med Charlize Theron og Beau Flynn på NBC sin moderne vri på Hatfields and McCoys drama skapt av John Glenn for ABC.

 

Dramaprosjekt fra Switched at Birth-produsent Becky Hartman Edwards

NBC har kjøpt et dramaprosjekt fra Switched at Birth-produsent Becky Hartman Edwards, Sony TV og Will Gluck sitt produksjonsselskap Olive Bridge Entertainment.

Prosjektet, som enda ikke har fått noe navn, beskrives som et karakterdrevet såpedrama satt i en liten og isolert by i Colorado hvor innbygerne gradvis oppdager at livene deres blir manipulert av krefter utenfor deres kontroll.

Edwards skal skrive manus og produsere sammen med Will Gluck. På produksjonssiden er også Richard Schwartz med.

Edwards jobbet tidligere med Parenthood. Dette er det andre prosjektet Sony og Olive Bridge Entertainment har fått med NBC den kommende sesongen. Fra før har de en 22-episoders avtale for komedie med Michael J. Fox i hovedrollen.

 

Dramathriller fra Life-skaperen bestilt som «put pilot»

Rand Ravich som skapte dramaserien Life returnerer til NBC etter serien som sendte sin siste episode i 2007. Prosjekt er også fra produsent-partneren til Ravich, Far Shariat også kjent for Life.

Prosjektet som var ettertraktet av flere kanaler i høst blir beskrevet som en følesesladdet thrillerdramaet satt i og rundt Washington D.C: Serien følger en idealistisk secret service-agent som finner seg selv i midten av en internasjonal krise under hans første dag på jobben. Med trenger han å krysse linjer, både moralske og ulovlige for å finne sannheten i en situasjon om makt og korrupsjon.

I fjor var Ravich også i utvikling med NBC gjennom et Navy SEALs drama fra Bruckheimer TV og Warner Bros. TV, som ble satt til put pilot-avtale hos ABC, men ble ikke plukket opp til serie.

 

Komedie fra Matt Hubbard med Donald Glover i hovedrollen

Donald Glover

NBC jobber med en avtale for put pilot commitment for prosjekt skrevet av Emmy-vinnende 30 Rock-produsent Matt Hubbard. Community-stjernen Donald Glover skal ha en rolle i piloten som er løst basert på livet hans.

For Glover som jobbet sammen med Matt Hubbard som manusforfatter på 30 Rock før han fikk rollen i Community, så er dette prosjektet i second positon etter Community. Det vil si at dersom Community skulle bli fornyet for nok en sesong, så vil den serien har prioritet foran dette nye prosjektet.

 

 

Perry Reeves med rolle i piloten Secret Lives Of Husbands and Wives.

Perry Reeves har fått en av hovedrollene i Jerry Bruckheimer-produserte dramapiloten The Secret Lives of Husbands And Wives for NBC. Dette er hennes første store rolle etter å ha spilt HBO-serien Entourage i åtte sesonger.

Prosjektet beskrives som en thriller-dramaktig såpeserie sentrert rundt et mord og alle hemmelighetene og løgnene innen en tett gruppe med tre par og deres familier. Reeves skal spille halvparten av en av parene. Danielle Deaver beskrives som flørtende og morsom med en mørk hemmelighet som ikke engang hun selv kjenner til.

[tab title=»The CW«]

Copeland Prep – overnaturlig skoleserie fra Schwartz og Savage

Josh Schwartz og Stephanie Savage

Josh Schwartz ogStephanie Savage, som står bak Gossip Girl, jobber nå med et annet dramaprosjekt for The CW hvor handlingen er lagt til en eliteskole. Copeland Prep finner sted på den aller beste skolen i landet. Skolen er faktisk så ekstremt konkurranseorientert at det forvandler elevene til monstre – bokstavlig talt. Dette bærer med seg skremmende konsekvenser for resten av byen.

Prosjektet er skrevet av Bret Easton Ellis som er sjefsprodusent sammen med Schwartz, Savage, Len Goldstein og Nicky Weinstock.  Catherine Hardwicke som regisserte den første Twilight-filmen skal være med som rådgiver.  Warner Bros TV produserer sammen med Fake Empire.

Schwartz og Savage har i tillegg til Gossip Girl også Hart of Dixie og de kommende seriene The Carrie Diaries og Cult for The CW.

[tab title=»Syfy«]

Syfy jobber med en amerikansk versjon av den klassiske britiske sci-fi serien Blake’s 7

Serien ble skapt av Terry Nation som også står bak fenomenet Dr Who. Blake’s 7 følger en gjeng tøffe kriminelle som rømmer fra en fengselsplanet. På veien må de kjempe mot både  mennesker og romvesner og ender til slutt opp som helter.

Den originale serien hadde premiere i 1978 og fikk over fire sesonger. Hvis remaken får grønt lys, så vil Martin Campbell (Casino Royale) ha regien og manus vil bli skrevet av Joe Pokaski (Heroes).

[tab title=»A&E»]

Occult – overnaturlig etterforskningsdrama

Michael Bay

A&E har gitt en skuespiller-avhengig pilotordre på Occult – et drama produsert av Michael Bay (Transformers) og skrevet av James Wong (X-files, American Horror Story). Prosjektet som har paralleller til X-files og Fringe, er sentrert rundt en FBI-agent som kommer tilbake fra permisjon etter å ha hatt et sammenbrudd mens han etterforsket forsvinningen til sin kone.

Han er ivrig etter å komme tilbake i jobb og får en partner som har en komplisert forhistorie og som spesialiserer seg innen det okkulte. Sammen så skal de løse saker for den nylig opprettede okkulte etterforskingsenheten.

Michael Bay, James Wong,  Andrew Form og Brad Fuller. Ingen studio er koblet inn enda.

A&E ser ut til å satse på overnaturlige prosjekter. I juli gav kanalen pilotordre til serien Those Who Kill basert på en dansk krimserie om en profileringsekspert som har en spesiell forståelse av seriemordere. De har også bestilt 10 episoder av Bates Hotell som er en forhistorie til Psycho. Nylig  fikk Vera Farmiga rollen som Norma Bates.

[tab title=»HBO»]

Veep-skaperen annonserer sitt neste prosjekt på HBO

Armando Iannucci

Armando Iannucci er ikke bare skaperen av HBO-komiserien Veep, men han er også mannen bak den britiske komiserien The Thick Of It. Under et intervju med The Guardian nylig gang han inntrykk for Veep vil avsluttes iløpet av 2013. Noe som førte til spørsmål om hva som blir neste for Lannucci, slik ble svaret hans:

I’m thinking about the power of the internett… Microsoft, Google, Facebook: you have these twenty-somethings who have a way into billions of households… where’s the power gone? The power is gravitating towards these companies… I’m also interested in that personal thing of what it does to you when you’re 25 and you’re a multibillionaire and everyone in the world knows who you are.”

Etter fulgte han med at han gjort ferdig manuset for prosjektet hos HBO som Lannucci utvikler prosjekter for i USA.

Hello Ladies (HBO) – Komediepiloten fra Stephen Merchant tar form

Stephen Merchant. Foto: TBS

HBO-prosjektet Hello Ladies fra HBO har hatt en konstant utvikling i løpet av sommeren. Fra før er Alias-favorittene Kevin Weisman og Nate Torrence (Mr. Sunshine) begge castet til piloten fra komikeren, skuespilleren og The Office-skaperen Stephen Merchant.

Christine Woods

Nå er Christine Woods fra dramaserien Flashforward og komiserien Perfect Couples castet til den kvinnelige hovedrollen.

Piloten er rundt The Office-skaperen Merchant sin karakter Stephen er en engelskmann som ser etter drømmedamen i Los Angeles. Mindre sjarmerende og mer desperat enn han tror han er, bestemmer han seg for å infiltrere en glamorøs verden av vakre mennesker. Uheldigvis for Stephen så vil disse vakre menneskene ikke la han komme inn i deres verden.

Woods vil ville Jessica, som til tider er skuespiller som leier gjestehuset til Stephen. Jessica nekter for at det er noe kjemi mellom henne og Stephen, og gir alltid Stephen tøffe tilbakemeldinger på en vennlig måte.

Torrence vil spille Stephens bestevenn Wade som etter at hans kone etter 11 år tar ut separasjon blir tvunget til omgås nye mennesker igjen. Weisman vil spille Kives som blir med de to ut om kvelden. Kieves, som beskrives som ubehagelig, klarer på uforklarlig vis å sjarmere  kvinner, som er bare én av grunn til at Stephen hater ham.

Getting On – Amerikansk tolkning fra Big Love-skaperene basert på britiske komiserien (HBO)

Getting On (BBC)

HBO ga i sommer ordre til en pilot av Getting On som blir den amerikanske tolking av den prisvinnende britiske komiserien med samme navn fra BBC. Det medisinske komi-prosjektet kommer fra Big Love-skaperene Mark V. Olsen og Will Scheffer som skrev manuset, og BBC Worldwide Productions.

Satt til en geriatrisk avdeling for kvinner følger Getting On slitne sykesøstre, engstelige leger og administratorer i et strevende miljø følger vi mennesker i et brutalt ærlig og medfølende realitet rundt omsorgen for de eldre i et overveldet helsevesen. Den opprinnelige serien ble skapt av og spilte Jo Brand, Joanna Scanlan og Vicki Pepperdine, som vil fungere som utøvende produsenter på HBO-prosjektet.

 

 

Buda Bridge – Pilotprosjekt fra Oscar-nominerte Micahel R. Roskam, Michael Mann med som produsent (HBO)

Michael Mann

Michael R. Roskam, som fikk en Oscar-nominasjon for beste utenlandske film med Bullhead er sentral i prosjektet som er bestilt pilotmanus av. Prosjektet utvikles sammen med den kjente regissøren Michael Mann som regisserte piloten av Luck og produserte serien. Også Breaking Bad-produsenten Mark Johnson er med.

Prosjektet har foreløpig tittlene Buda Brigde. Det belgisk satte krimdramaet tar sted i Brussel i nær framtid. Det utfolder seg når en kvinne blir funnet død på Buda-broen, som leder til en serie av voldelige saker og merkelig vitenskap som bringer kaos til den mørke hovedstaden i det Europeiske landet.

Roskam vil skrive og regissere piloten, med Mann og Johnson med som produsenter.

 

 

 

[tab title=»TNT»]

Legends – Dramaprosjekt med Howard Gordon i spissen

Dramaet Legends er utviklet av Howard Gordon kjent som med-skaper av Awake og Homeland, i tillegg til å ha vært en av ledende produsentene på 24. TV-produsenten som også er bokforfatter gjør utviklingen sammen med forfatteren Mark Bomback og produsenten Jeffrey Nachmanoff.

Prosjektet er basert på novellen fra Robert Littell, og var originalt satt opp til et prosjekt hos NBC som huset Awake.

Dramaprosjektet følger en person med bakgrunn fra CIA som med sine egenskaper har egenskapen å forme seg til en annen person. Han gjør dette for hver jobb som privatetterforskeren.

Dette er en av flere pilotprosjekter fra Howard Gordon i høst.

 

 

Trooper – TNT skaffer seg CBS-piloten fra Jerry Bruckheimer

Jerry Bruckheimer-prosjektet var originalt satt til CBS i vår, men prosjektet gikk ikke videre tiltross for at en pilot ble produsert med Oscar-vinner Mira Sorvino (Mighty Aphrodite) i hovedrollen.

Trooper er en drama procedural som sentrer seg på en skilt kvinnelige state trooper (Sorvino) som er like ukonvensjonell på jobb som hun er hjemme hvor hun oppdrar sine tre barn. Hennes partner på jobben er en enke og far som gjør politiarbeidet på den vanlige måten.

Prosjektet kommer fra produksjonselskapet Warner Horizon, med Bruckheimer og Jonathan Littman som produsenter. Aron Eli Coleite (Heroes) har skrevet prosjektet. Dette er returen til TNT for Bruckheimer som produserte politidramaet Dark Blue.

King And Maxwell – Privatetterforsker-drama med NCIS-sjefen Shane Brennan i spissen

Privatetterforsker dramaet i utvikling kommer fra forfatter David Baldacci og NCIS-sjefen Shane Brennen.

Prosjektet er basert på Baldacci`s populære karakterer Sean King og Michelle Maxwell. To tidligere Secret Service-agenter som mistet stillingene deres etter å ha mistet hver sin person de skulle beskytte på jobben i Secret Service. Nå bruker de deres egenskaper (0g deres skarpe kjemi) til å ta løse saker før politiet og før kjeltringene stikker unna.

Prosjektet var også tidligere utviklet for CBS, Baldacci som er kjent for thrillere og krim i bokformat vil være konsulent for prosjektet som Brennan skrev og vil produsere.

 

 

 

 

[tab title=»Andre piloter»]

Prosjekt basert på Elmore Leonard-boka «When the Women come out to Dance» plukket opp av USA Network

USA Network kjent for serier som Burn Notice, Suits, Royal Pains og White Collar har gitt en ordre til en cast-betinget pilot basert på boka When the Women Come Out To Dance fra Elmore Leonard. Forfatteren er også kjent for historiene rundt Raylan Givens, som endte opp med å bli inspirert til den kritikerroste dramaserien Justified.

Dramaprosjekter fra Numbers-skaperne Nicolas Falacci og Cheryl Heuton er sentrert rundt en businessmann i Miami. Når mannen en dag velger å prøve å ende opp i en sentral rolle i politikken i Miami gifter han seg med en kvinne fra Columbia med en trøblete fortid for å øke sjansene. Ekteskapet som virker ellers fornuftig eskalerer seg til noe helt omvendt. Hans nye kone viser seg å være veldig ressursfull i å fikse alle problemer de korrupte politiske motstanderne til hennes ektemann sender hans vei.

Produksjonselskapet som vil stå bak prosjektet, Hypnotic er også en av produksjonselskapene som leverer mest serier til USA Networks. Produksjonselskapet står også for spiondramaet Covert Affairs og det juridiske komidramaet Suits.

 

The League of Pan – eventyrdrama med utgangspunkt i Peter Pan

En av de mest profilerte prosjektene for neste sesong er The League of Pan fra 20th Century Fox og Imagine TV og basert på en ide fra den lovende manusforfatteren Brian McCauley Johnson.

The League of Pan er beskrevet som en slags videreføring av Peter Pan-mytologien. Serien skal være satt i dagens samfunn med utgangspunkt i Lost Boys 10 år etter at de forlot Neverland. Produksjonsselskapene leter etter en til å lede prosjektet og skrive manus sammen med Johnson. Når dette er i boks så vil prosjektet pitches til alle nettverkene.

The Lost Boys som først dukket opp i J.M. Barrie sitt skuespill play Peter Pan, er gutter som har blitt glemt av barnepikene sine og som blir brakt til Neverland for å bo der sammen med Peter Pan. I Barrie sine skuespill og roman så vender disse guttene tilbake til London med Darling-barna og får bo sammen med dem. I Disney-filmene ble de igjen i Neverland sammen med Peter.

The League Of Pan utvikles i periode hvor gamle eventyr og/eller klassikere som tilpasses dagens samfunn er i vinden som aldri før, eksempelvis Once Upon A Time og Grimm. Tiden vil vise om prosjektet blir godt mottatt og hvilket nettverk det ender opp hos.

AnnonseSe Outlander og The Blacklist først på Viaplay. Klikk her for å se!