Som årvåkne lesere sikkert har fått med seg har vi fornyet oss. Her forklarer vi litt hvorfor det er gjort, og ikke minst hva det har å si for deg. 


Med nye behov, både for oss som skriver for siden – og ikke minst dere som leser, har vi tatt første steg i å endre design. Fortsatt gjenstår endel arbeid – vi venter blant annet på ny logo og litt finere header –  men her er litt om endringene:

Tilpasset mobil og nettbrett

Annonse

Med nye leservaner, hvor stadig større andel leser nett via mobiltelefon eller nettbrett, så blir det ganske så håpløst å vise nettsiden i en versjon tilpasset store skjermer. Det nye designet er responsivt, det vil si den tilpasser seg skjermen.

Den nye menyen er også hendig til raskt å navigere seg på siden. Den vil optimaliseres ytterligere med lett gjenkjennelige ikoner.

Kategorier med særpreg

Etterhvert vil du også oppleve at design kan endre seg litt ut fra hvor du er på siden. Flere av våre faste bloggere vil få layout som klart forteller deg at du er innom deres «område», og også andre sider (som anmeldelser, førsteinntrykk, serieprognosen med mer) også vil få en egen visuell identitet.

Egne headere, egen bakgrunn og eget fargevalg. Ut over ulike kategorier og blogger få slike overhalinger.

 

Optimalisert

Rent teknisk er det skjedd endel optmialisering i kode og mengden innhold. Selv med flere artikler på forsiden er eksempelvis siden 40% minde i innhold. Her har vi fortsatt et stykke igjen for at du skal spare båndbredde og oppleve enda raskere side, men vi tar små steg hver uke.

 

App

I tillegg til at sidene nå er enklere å lese på mobile plattformer, så ser vi på mulighetene til å utvikle egen app. Her vil vi samarbeide med en master-student ved Universitet i Bergen som gjerne vil ha oss alle som forsøkskaniner for å se på hvordan nyheter best bør vises på en mobiltelefon nær deg. Mer om dette kommer vi tilbake til!

 

«BAAAAAHHH IDOTER! Jeg hater det! Jeg hater fargene! Jeg hater fonten!»

Nå er det et velkjent faktum at vi mennesker er glad i vaner og ikke alltid responderer så bra på endringer. Tross alt var Facebook-timelines endringen noe som så ut til å være verdens undergang for flere – og kanskje også en verre hendelse enn diverse kriger om man skal legge mediedekning til grunn.

Vi håper at endringene her på siden er noe som faller i smak og at det ikke får skjermen din til å eksplodere, katten din til å rømme eller kjæresten din til å slå opp.

I det minste håper vi det er et steg i riktig retning.

Nå skal vi teste det hele, optimalisere og forhåpentligvis ikke feile for mye på veien til det ultimate design. Hva nå det enn er. Vi håper også at vi i fremtiden kan tilby deg muligheten til selv å tilpasse deler av layout – men igjen, vi må ta et steg om gangen.

Vi er selvfølgelig også åpne for tilbakemeldinger, enten i kommentarfelt under eller på vårt splitter nye forum.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here