Foto: ITV

Den irske skuespilleren Ciarán Hinds har sikret seg en stor rolle i den kommende tredje sesongen av Game of Thrones.

Den største nye rollen i den tredje sesongen av Game of Thrones går til Ciarán Hinds. Skuespilleren skal ifølge Entertaiment Weekly spille rollen som Mance Ryder, «The King Beyond The Wall».

Hinds har tidligere hatt rollen som Julius Caesar i HBO-serien Rome. Tobias Menzies (som spilte  Brutus på dramaet) ble nylig annonsert til å spille Edmure Tully, den yngre broren til Catelyn Stark (Michelle Farley), som blir herren over Riverrun.

Hinds har en av rollene Political Animals, hvor han spiller den tidligere ektemannen til Sigourney Weavers karakter. Han hadde også en sentral rolle i den britiske krimserien Above Suspicion. Hinds er i tillegg kjent for filmroller i Munich, Tinker Tailor Soldier Spy og There Will Be Blood.

Annonse

Dette er uten tvil en litt uventet casting, mange forventet seg en yngre Mance Ryder. James Purefoy, også fra Rome, var en het kandidat på nettet for rollen. Purefoy ble tidligere i år castet til den nye tv-serien og thrillerdramaet The Following hvor han har en av hovedrollene sammen med Kevin Bacon.

Selv tenkte jeg både Rome-skuespilleren Ray Stevenson og alltid herlige Michael Sheen i rollen som Mance Ryder. Ettersom Sheen ble snappet opp til den kommende serien Masters of Sex og Stevenson til Dexter så det ikke ut til å skje. Men Hinds er en god casting, noe som alle som har sett han i Rome burde se seg enig i mener jeg.

Mance Ryder (Hinds) vil garantert ende opp i scener sammen med Yrgitte (Rose Leslie) og Jon Snow (Kit Harrington), i tillegg til nykommere som Orell (Mackenzie Crook, The Office U.K.) og  Thormund Giantsbane (spilt av norske Kristofer Hivju).

 

 

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
4 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
foca9
foca9
8 år siden

Leste at Dominic West ble tilbudt rollen, men sa nei. Dæven, så kult det hadde vært! Hinds er derimot nesten like spennende, selv om han kanskje kan være litt gammel for rollen.

Stephen
8 år siden
Svar  foca9

Jeg ville sagt like spennende. Hinds er bra i både Rome, Political Animals og mye andre serier og filmer han har dukket opp i gjennom åra. West ville vært bra, men West har mye forpliktelser (familie og The Hour) og en film-karriere. Game of Thrones ville vært for mye, siden rollen vil forsette etter sesong 3 også hvis du følger bøkene rundt karakteren hans. Samme med Hivju sin karakter, som er ganske tøft.

foca9
foca9
8 år siden

Leste at Dominic West ble tilbudt rollen, men sa nei. Dæven, så kult det hadde vært! Hinds er derimot nesten like spennende, selv om han kanskje kan være litt gammel for rollen.

Steffen Stø
8 år siden
Svar  foca9

Jeg ville sagt like spennende. Hinds er bra i både Rome, Political Animals og mye andre serier og filmer han har dukket opp i gjennom åra. West ville vært bra, men West har mye forpliktelser (familie og The Hour) og en film-karriere. Game of Thrones ville vært for mye, siden rollen vil forsette etter sesong 3 også hvis du følger bøkene rundt karakteren hans. Samme med Hivju sin karakter, som er ganske tøft.