Annonse

Mandag 13.august kl 21.30 er Charlie Sheen tilbake på norske skjermer med sin nye situasjonskomedie Anger Management. Serien blir å se på Viasat 4.

Charlie Sheen sine personlige og profesjonelle feilsteg har blitt så godt dokumentert gjennom media det siste året, at jeg ikke ser noen grunn til å bruke tid på det her. Men fyren skal ha kudos for at han klarte å beholde jobben i Two and A Half Men så lenge som han gjorde, og jkke minst at han allerede er i gang med en ny serie. Sheen har en stor fanbase og etter mangeårig suksess med Two and a Half Men, så har han bevist at tydeligvis er et stort behov for tørre vittigheter levert med uttrykksløs presisjon.

Serien låner konseptet fra filmen Anger Management fra 2003 med Jack Nicholson og Adam Sandler i hovedrollene. Men dette er på ingen måte en videreføring av filmen. Charlie Sheen spiller Charlie Goodson, en tidligere baseballspiller som nå er terapeut. Han leder flere grupper mennesker med sinneproblemer samtidig som han trenger terapi selv. Han har et godt forhold til ekskona og bekymrer seg konstant for tenåringsdatteren Sam. Han deler problemene sine med bestevennen/kollegaen Kate eller den lokale bartenderen. Også denne Charlie dater en serie unge kvinner og havner i trøbbel, men i motsetning til sin navnebror i Two and A Half Men, så er han tilsynelatende klar over feilene han gjør og prøver å bli bedre.

Jeg skal være ærlig. Dette er ikke min type serie. I det hele tatt. Jeg er svært kresen på komediefronten og sverger til serier som Community og Parks and Recreation når jeg vil le. Jeg lo ikke en eneste gang i pilotepisoden. Jeg nærmet meg et lite flir i åpningssekvensen hvor Sheen stirrer rett i kamera og tilsynelatende blåser ut sinne og frustrasjon myntet på sin tidligere arbeidsgiver Chuck Lorre:

«You can’t fire me, I quit. You can’t replace me with some other guy; it won’t be the same. You may think I’m losing but I’m not — anyway, you get the idea.»

Annonse

Dette viste seg selvsagt å være en del av en gruppeterapitime og mitt nesten-flir trakk seg stille og rolig tilbake. Med unntak av et par tilfeller hvor vitsene var så flaue at jeg måtte krympe meg litt, så forholdt jeg meg like uttrykksløs som Charlie Sheen gjennom hele første episoden.

Anger Management er standard situasjonskomedie bygget opp etter regelboka. Karakterene er stereotype, vitsene forutsigbare og manus ikke spesielt originalt. Men selv om jeg ikke lot meg underholde, så tegner denne serien å legge seg på et samme nivå som andre situajsonskomedier i sin sjanger. Og ja, den har til og med den ufattelig irriterende latterboksen.

Jeg hadde kanskje forventet meg at Charlie Sheen, som har vært alt annet enn unnskyldende etter all balubaen rundt hans person, ville tørre å velge et mer vågalt spor i sitt neste prosjekt. Kabelkanalen FX som produserer serien, er tross alt kjent for sine mer småtøffe og til dels absurde komedier (eksempelvis Wilfred, Louie, It’s Always Sunny In Philadelphia, The Leauge). Anger Management derimot kunne like gjerne vært sendt på nettverkskanalen CBS.

Anger Management tegner til å være en seire som tøffer rolig av sted og leverer fra seg tørre vitser på løpende bånd. For meg var første episode like morsom som det meste jeg har sett av Sheen sine tidligere komi-serier. Det vil si ikke morsom i det hele tatt. Men ihuga Sheen-fans vil antagelig finne det de er på jakt etter.

Anmeldelsen er basert på første episode.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer