USAs mest berømte miksede familie ser ut til å kunne få et comeback. CBS utvikler nå en remake av kultkomedien The Brady Bunch i samarbeid med Vince Vaughn. Prosjektet har allerde fått manusordre.

Den originale situasjonskomedien ble utviklet av Sherwood Schwartz og hadde Robert Reed og Florence Henderson i hovedrollene. Serien gikk fra 1969 til 1974. Den handlet om Mike Brady, en enkemann og ariktekt med tre sønner som gifter seg med Carol Ann Martin, som har tre døtre.

Samme konsept – tilpasset ny tid

Vince Vaughn står bak den potensielle remaken av ‘The Brady Bunch’

I den nye Brady Bunch, skrevet av Mike Mariano (Raising Hope, My Name Is Earl) møter vi Bobby Brady som har egne barn, og som er gift på ny med en kvinne som også har egne barn fra før. I tillegg har de et felles barn. Eksene deres er fremdeles en del av livet deres, og endringene fra originalserien reflekterer utviklingen i familiedynamikken over de siste tiårene. I 1969 ønsket Schwartz at Carol skulle være skilt, me nettverket nektet å gå med på det. Det endte med at hennes første ekteskap aldri blir nevnt i det hele tatt.

Vince Vaughn skal i følge Deadwood ha fått ideen til en remake og deretter gått i kompaniskap med Mariano. Mariano og Lloyd Schwartz, sønnen til Sherwood Scwhartz, skal være produsenter sammen med Vince Vaughn, Victoria Vaughn og Peter Billingsley gjennom Vince Vaugn sitt produksjonsselskapWild West Picture Show Prods.

Annonse

CBS TV Studios har rettighetene til den originale serien som ble produsert av Paramount Television. Studioet har god erfaring med å blåse liv i gamle serier. Studioet har for tiden tre remakes i produksjon –  CBS-serien Hawaii Five-0 og the CW-seriene 90210 og Beauty And The Beast.

 

Tilbake til tradisjonelle familiekomedier?

The Brady Bunch kan tyde på at CBS søker en vridning tilbake mot mer tradisjonelle familiekomedier. Etter at serier som Everybody Loves Raymond og The King of Queens ble avsluttet, så har kanalen satset mer på venne/forholdsserier som Two and a Half Men, The Big Bang Theroy, How I Met Your Mother og 2 Broke Girls.

Hvis en moderne remake skulle få grønt lys, så vil CBS mest sannsynlig hente frem den populære intro-sangen og modernisere den slik de har gjort med Hawaii Five-0. Du kan se alle sesongenes intro-sekvens nederst på siden. 

The Brady Bunch har ført til spinn-off serier, tv-film gjenforeninger, en musikal og en suksessfull serie filmparodier med Shelley Long i hovedrollen.

3 KOMMENTARER

 1. Å lage remake av serier ser ut til å være den store trenden i usa for tiden, når vi ser remakes av både Hawaii Five-o, Dallas og Charlies Angels, men kommer denne serien til å funger i USA?

  • Utvikling er ikke det samme som at den blir en serie. Dallas fungerte, Hawaii Five-0 fungerte, Charlies Angles fungerte ikke. Det er vanskelig å si, mange som trodde Hawaii Five-0 ikke ville fungere.

   Det har alltid vært trend både hos amerikanerne og britene med remakes. Både amerikanerne og britene utvikler egne utgaver av Broen for tiden. Britene har også hatt sine remakes av amerikanske og andre utenlandske serier, forskjellen er at ingen nasjon har en større tv-industri enn USA. Så antallet remakes blir naturlig større hos amerikanerne.

   Samtidig er også informasjonsmengden mye større i USA, britene kan ha utviklet mange flere prosjekter som er basert på utenlandske serier enn hva vi har fått vite. I USA kommer ting ut før i det heletatt et prosjekt har nådd et utviklingstadie, slik som Battle Royale nylig som ikke var noe mer enn en telefonsamtale uten noe man vil kalle planlegging involvert.

   Noe videre lesning;
   http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_British_television_series_based_on_American_television_series
   http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_American_television_series_based_on_British_television_series

 2. Step By Step hadde vel nærmest samme konsept som Brady Bunch, så følesnesten som forsøk nr. 3 dette.

  Forøvrig intet dumt konsept, som ser ut til å gjentas hvert 20.-år…

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here