2.9 millioner fikk med seg starten på sesong 5 av Breaking Bad. Det gjør episoden til seriens mest sette, opp 14% fra sesong 4-premieren.

Serien har jevnt over blitt større og større på AMC, mye takket være at den – vel – er jævlig bra. Sesong 5 blir den siste for serien, bestående av 16 episoder (8 sendes i år, 8 neste år).

 

Nykommer skuffer

Political Animals hadde i mine øyne kanskje årets beste pilotepisode så langt (førsteinntrykk kommer). Det hjelper derimot fint lite hva gjelder seertall. Med selveste Sigourney Weaver i hovedrollen, maktet ikke denne politiske dramaserien mer enn 2.6 millioner seere på USA Network.

Om du stusser over hvordan det kan være skuffende tall for serien, som tross alt oppnådde flere enn Breaking Bad normalt gjør – så kan det enkelt forklares med at USA Network er vant til litt vel høyere seertall enn AMC (som har Breaking Bad på programmet).

Nå var Political Animals opprinnelig planlagt som en miniserie på 6 episoder, men for nettverket var det ikke utenkelig å utvide serien til å bli fast inventar. Med slike seertall er det tvilsomt, selv om kritikerne er positive (langt mer enn den hypede The Newsroom, som kan kose seg med fornyelse på HBO).