Foto: Academy of Television Arts and Sciences

19. juli kunngjøres nominasjonene for årets Emmy Awards. I den forbindelse retter jeg og Jakob fokus på komiseriene. Hvem er sikre kort for å bli nominert, og hvordan anser vi sjansene til de andre? Les våres meninger og del deres. 

Nok en gang vil flere tidligere nominerte ende opp med nominasjoner Eksempelvis forventes det at Parks And Recreation, 30 Rock, Modern Family og The Big Bang Theory igjen vil bli nominert for mye av de samme prisene som i fjor.

I år er også enkelte serier, som Episodes ute av dansen, fordi de ikke sendte noen nye episoder under perioden som kreves for å kunne bli kvalifisert. Men slapp av, elsker du Episodes så er kanskje Matt LeBlanc heldig for sesong 2 i 2013.

Annonse

Dette blir også siste året komiserier som Entourage og Chuck kan ende opp med nominasjoner.

 

3o Rock

Will Arnett og Alec Baldwin i ’30 Rock’. Foto: NBC

Tross en av seriens beste sesonger har serien falt i seertallene, som mye annet på NBC. 30 Rock er uten tvil en av de bedre komiseriene i dag, men langt fra den beste. Men for Emmy-velgerne er serien gull.

Etter 3 Emmy-priser for beste komiserie, og flere nominasjoner for sine 6 sesonger på tv-skjermen, har den blitt etablert som en Emmy-favoritt. Tina Fey, som har vunnet for sin hovedrolle på serien 1 gang tidligere, og Alec Baldwin, som vant i både 2008 og 2009 er igjen sikre valg for nominasjoner.

Se ikke bort ifra en nominasjon igjen for Jane Krakowski, etter en av hennes beste sesonger. Spesielt når hennes karakter latterliggjør samtlige dommere i Idol-aktige programmer i en av seriens morsomme måter å tolke reality-tv.

Will Arnett vil trolig også ende opp med sin fjerde nominasjon for hans gjesterolle som Jack (Baldwin) sin erkerival Devon Banks.

 

The Big Bang Theory

Jeg innrømmer at jeg ikke liker det, The Big Bang Theory er blitt en Emmy-favoritt!

Nominasjon for beste komiserie igjen er nok et sikkert kort. Serien er en av seriene som trolig vil se mye gjentagelser av nominasjoner fra tidligere Emmy Awards.

Jim Parsons som i 2010 og 2011 ble nominert og vant for hans hovedrolle som Sheldon Cooper er igjen et ganske sikkert kort, sammen med kollega Johnny Galecki som i fjor også ble nominert til prisen.

Noen andre fra serien vil være overraskende om skulle bli nominert. Selv om Blossom-skuespilleren Mayim Bialik kan vinne en nominasjon med det faktum at Emmy-velgerne elsker Sheldon Cooper (eller Jim Parsons) på serien.

Johnny Galecki, Bailik og Jim Parsons i ‘The Big Bang Theory’. Foto: Warner Brothers TV/CBS

 

Community

Med 3 sesonger har komiserien vært en av de store kritikerfavorittene de siste årene, sammen med serier som Louie, Curb Your Enthusiasm og Parks And Recreation. Ulikt de andre komiseriene har Community aldri hatt noe stor kjærlighet blant Emmy-velgerne generelt. Dette har medført ingen store nominasjoner til Communuity.

Etter å ha returnert med svært kreative tolkinger av både Ken Burns sin 1990-film The Civil War og veteran-dramaserien Lov & Orden, kan serien kanskje score noe med disse.

En mørk skygge over serien er bråket mellom serieskaper Dan Harmon og Chevy Chase som kan bli distraherende for Emmy-velgerne. Serier med store problemer i produksjonen har som regel problemer med å ende opp med nominasjon. Community er ingen Emmy-favoritt fra tidligere, og etter 2 år ser jeg det ikke se for seriens tredje år heller.

 

Curb Your Enthusiasm

2012 vil være første året der Emmy-priser for Larry David og Co i Curb Your Enthusiasm er en mulighet. Serien hoppet over et år, grunnet at det ikke ble sendt nye episoder av serien. I fjor sommer sendte HBO nye episoder, der flere var godt mottatt av kritikerne, 3 av dem var pur gull spør du meg.

Det ville ikke overraske meg om Larry David ender opp med nominasjon, noe som vil være godt fortjent. Men for beste komiserie neppe.

Michael J. Fox seiler også inn som en stor favoritt til beste gjesterolle, og det ville ikke overrasket om han vant prisen. Fox blir nok også nominert for sin gjesterolle på dramaserien The Good Wife også.

 

Enlightened

Komiserien er noe av de bedre komidramaene på tv nå, mot andre halvtimes-produksjoner som Veep, Nurse Jackie og The Big C.

En liten mulighet for beste komiserie-nominasjon har serien. Men en enda større mulighet for beste kvinnelige hovedrolle. Serien ble i lignende kategorier Golden Globe-nominert til beste komiserie og kvinnelige hovedrolle.

Dette kommer ganske godt med, og jeg ville ikke bli overrasket om Laura Dern plukket opp nominasjon. Muligens plukker også Robin Wright opp en nominasjon for hennes gjesterolle., sammen med 3 ganger Emmy-nominerte Diane Ladd, som har rollen som moren til Dern sin karakter.

 

Girls

Lena Dunham og resten av jentene i ‘Girls’. Foto: HBO

En av de store kritikerfavorittene i år var denne lille komiserien, skapt av og med stjerneskuddet Lena Dunham i hovedrollen. Den er smart og til tider svært morsom, og nevnte jeg ekstrem rar?

For å være komiserie frisker den opp utvalget av komiserier for tiden, litt som Community, Parks And Recreation og Louie for å nevne noen.

Likevel, for å være noe «fresht», så vil ikke god kritikk være noe garanti for noe nominasjoner, og med ingen store stjerner involvert i komiserien er det også større sjanser for at serien vil bli oversett. Selv ville jeg si at Girls har en mulighet til nominasjon. Men den er ingen favoritt mot Emmy-favoritter som Modern Family og 30 Rock.

Lena Dunham kan allikevel stikke av med en nominasjon, og jeg vil anse at hun har større sjanser til å bli nominert enn serien. Mens Jemima Kirke, Zosia Mamet og Allison Williams blir trolig oversett for deres biroller.

 

Glee

En Emmy-favoritt som har hanket inn nominasjoner tidligere. Og det vil ihvertfall til en grad trolig gjenta seg. Men hva som kan jobbe mot den er en svak sesong som både kritikere og mye av seriens fans har mislikt. Selv om serien ikke går mot en ny nominasjon for beste komiserie, så vil kanskje Jane Lynch og Chris Colfer få nominasjoner.

Ikke bli overrasket over nominasjoner for seriens gjesteskuespillere. Spesielt White Collar-stjernen Matt Bomer har en større sjanse til Emmy-nominasjon for hans gjesterolle, enn han noen gang har hatt med White Collar. Emmy-velgernes kjærlighet til serien kan også ende opp med å gi Whoopi Goldberg en pris for hennes gjesterolle.

 

House of Lies

Selv mislikte jeg serien i starten, og til tross for at jeg vokste meg til å like den har jeg fremdeles ikke den som noe favoritt.

Som Californication er House of Lies for all del grei underholdning, men mer komiserier av den typen som Emmy-velgerne ikke ser ut til å elske. Men om Emmy-velgerne liker Don Cheadle nok, så ville jeg ikke jeg vært sjokkert hvis han blir nominert. Han er stort sett serien. Kanskje det hjelper han til en nominasjon?

 

How I Met Your Mother

Det virker litt rart å skrive om HIMYM og Emmyene i samme setning. Mens serien har aldri hatt høyere seertall enn nå, har kvaliteten gått betraktelig ned. Neill Patrick Harris er seriens eneste håp, men etter at han ble kastet ut av kategorien hans (til fordel for fire Modern Family skuespillere) kan det være vanskelig å komme tilbake.

Den eneste verdige kandidaten fra serien er Cobie Smulders, som hadde en fantastisk prestasjon i midten av sesongen når karakteren hennes Robin finner ut at hun aldri kan ha barn. Altså det motsatte av komedie.

Vi ville ikke vært hjerteknust hvis vi ikke så HIMYM og gjesteskuespillerinne Katie Holmes nominert.

 

It’s Always Sunny In Philadelphia

‘Its Always Sunny In Philadelphia’

At noen går ned kilo for en rolle i en tv-serie har vi hørt hundre ganger. Å feite seg opp for en rolle i en tv-serie derimot, det er ikke noe som skjer ofte så lenge det ikke betyr lange tider i sminkeboden eller en fatsuit. For It’s Always Sunny In Philadelphia feitet skuespilleren Rob McElhenney (og en av serieskaperne) opp seg selv for hans rolle som ble noe annerledes enn tidligere. Dette var bare i underkant av en brøkdel av hvorfor komiserien i slutten av 2011 sendte enten sin beste, eller nest-beste sesong etter syv år på tv-skjermen. Nok av gode episoder som fikk deg til å le, og herlige roller gjort av alle de faste skuespillerne på serien, som stort sett er også seriens produsenter.

Komiserien er likevel ingen Emmy-favoritt, og skulle serien bli glemt av Emmy-velgerne har allikevel serien gjort mye bra i 2011. Blant annet for sine herlige utgaver om enten mennesker som er anti-Facebook, det mest idiotiske reunion-ballet eller deres tolkning av Jersey Shore.

Skulle serien ende opp med noe er kanskje Charlie Day og Danny DeVito de skuespillerne på serien som er nærmest. Men jeg ville ikke veddet noe for at det skjer.

 

Louie

Louis C.K. i ‘Louie’. Foto: FX Networks

Det er noe dypt tragisk ved tanken om en verden hvor The Big Bang Theory, Modern Family og New Girl blir nominert for Beste Komedie og Louie blir oversett.

Dette er dessverre fullt mulig – Louie ble nemlig ikke nominert i fjor. Og når en fersk komedie blir oversett en gang, er sjansene store for at det tar tid før seriene får oppmerksomheten av juryen.

Likevel burde Louie skaffe seg en plass i kategorien, av flere grunner. Serien er en av de mest banebrytende komiseriene på lufta for øyeblikket, ingen gjør det som Louie gjør. Noe som igjen gjør at den blir hyllet av kritikerne og har en Metascore på 90 for sesong 2 (mot 70 for sesong 1), som et eksempel.

Mens serien ikke er en tradisjonell morsom serie er det en serie som inneholder både hysterisk morsomme og tungt dramatiske innslag.

Seriens vekt på drama kan også virke til seriens fordel med så bra prestert, spesielt med episoder som «Duckling» hvor Louie drar til Afghanistan.

At serien går på kabel-TV og det burde være til seriens fordel. Kabel-tv kanalen FX som sender serien har ikke mye Emmy-kred, men Justified og Damages (før den ble overtatt av DirecTV) er bevis for at kanalen eksisterer blant Emmy-stemmerne. Mangelvare på komedier som Emmy-velgerne liker på kabel-tv kan også hjelpe serien til å rykke fram, selv med Veep, New GirlEnlightened og Girls med sjanser for å ende opp i kategorien beste komiserie.

Alt i alt ville det være en skandale om Louie ikke blir nominert. Louis C.K. for president!

 

Modern Family

Personlig stiller jeg meg undrende over hvorfor denne serien, som jeg tidligere likte godt, forsetter å hanke inn store nominasjoner. Serien har over tid ødelagt hva som gjorde serien god i første omgang.

Sesong 3 var uten tvil seriens verste sesong, med en måte å virke skarp hvor serien har valgt å kjøre så lavmål at en unge måtte si «Fuck» på tv for å være «edgy» (skarp). Wow, jeg er imponert over hvor fort produsentene har ødelagt denne serien. Emmy-velgerne ser ikke ut til å bry seg for dette uansett, og er kanskje bare min sære mening.

Det ser ut til at store deler av birolle-kategorien vil inneholde skuespillerne fra serien som i 2011. Ty Burrell og Julie Bowen vil trolig igjen ende opp med nominasjoner etter å ha vunnet kategoriene i fjor for deres biroller.

Nominasjoner for Eric Stonestreet, Sofia Vergara, Ed O`Neill og Jesse Tyler Ferguson er også ganske sikkert, så da blir kategorien for beste mannlige birolle stort sett besatt av skuespillere fra Modern Family nok et år. Serien i seg selv vil også ganske sikkert plukke opp nominasjon for beste komiserie etter fjorårets suksess hvor den vant også den kategorien.

 

New Girl

Zooey Deschanel og Max Greenfield i ‘New Girl’. Foto: Fox

Til tross for å være en sjelden suksess når det kommer til komiserier er New Girl ikke helt en serie som garantert blir nominert. Men gode sjanser har den.

Zooey Deschanel vil troligvære en kandidat etter Golden Globe-nominasjon. Siden Emmy-velgerne ser ut til å elske karakterer som Neil Patrick Harris sin Barney Stinson i How I Met Your Mother, kanskje kan Max Greenfield ende opp med en nominasjon?

 

The Office

Kritikere, og folk har spørt seg selv hvorfor denne serien forsatt går på tv. Det enkle svaret er at serien er den mest sette komiserien på NBC, etterfulgt av Parks And Recreation.

Stort sett skrives det mer stygt om serien fra fansen enn det gjøres positivt. Selv en Emmy-favoritt som James Spader vil trolig ikke redde komiserien fra å ende opp med en nominasjon. Det ville ikke være en overraskelse om serien ender ganske så tomhendt med nominasjoner og priser i år, noe den nesten har gjort seg fortjent til.

 

Parks And Recreation

Paul Rudd og Amy Poehler i ‘Parks And Recreation’. Foto: NBC

Utenfor kabel-tv er det en komiserie som virkelige leverer, og det tiltross for sesonger på 22 episoder (kontra for eksempel Louie, som har lengre produksjonstid og færre episoder). Parks And Recreation er en av de få komiseriene fremdeles som klarer å kjøre episoder uke etter uke som faktisk føles ut som den har noe mening og et budskap.

Episodene er alltid givende, og medbringer konsistent latter og herlige øyeblikk for seriens talentfulle skuespillerstab. Det fantes absolutt ingen dårlig episode av Parks & Recreation i sesong 4. Stappet med popkulturreferanser deriblant Batman og Game of Thrones (disse er seriøst herlige, helt sant), samt store roller for en trebeint hund, en død miniatyrhest og en støvsuger er komiserien smart, tullete og veldig kontemporær.

Hvis det finnes en Gud – eller intelligente medlemmer av Emmy-juryen – burde Parks & Recreation motta prisen for Beste Komedie. Det var rett og slett ingen annen nettverkskomiserie som var like konsistent morsom, hjertevarmende og intelligent som denne sesongen, som fulgte Leslie Knope på sin kampanje for å bli Byrådskvinne.

Amy Poehler leverte sin livs beste prestasjon i episoden «The Debate», hvor Leslie må holde en debatt mot sin politiske motstander Bobby Newport (Paul Rudd). Episoden er både skrevet og regissert av Poehler og er en god nominasjonstape for ikke bare Poehler, men for Rudd og Chris Pratt (som spiller den elskbare idioten Andy) også. I tillegg er det godt mulig episoden blir nominert for Beste Manus, hvis Emmyene velger å være gavmilde mot denne undervurderte perlen av en komiserie.

I tillegg til Poehler og Rudd, se også ut for mulige nominasjoner for Adam Scott og Rob Lowe (i Beste Mannlige Hovedrolle kategorien), Nick Offerman (i Beste Mannlige Birolle) og Aubrey Plaza (i Beste Kvinnelige Birolle), samt serien som Beste Komedie. Det ville vært veldig overraskende om ikke en eller flere av disse blir nominert i morgen formiddag. Fingrene krysset.

 

Veep

Selv om ikke alltid første året er det som pleier å gi komiserier på HBO nominasjoner, er Veep en av flere komiserier på kanalen som kanskje kan snu trenden.

Serien er annerledes og profan, kanskje for grov til tider for Emmy-velgerne? Men likevel har den ferske komiserien vært generelt sett godt mottatt av kritikerne.

Det som kan få serien enda nærmere noe nominasjoner er seriens stjerne Julia Louis-Dreyfus, som er 12 ganger Emmy-nominert etter både Seinfeld og The New Adventures of Old Christine. Blir det en nominasjon nr. 13 i år med Veep for henne?

Komedien kan plukke opp flere nominasjoner. Både Matt Walsh, Tony Hale og Anna Chlumsky har alle hatt huskbare øyeblikk i seriens første sesong. Likevel har ikke øyeblikk som man husker alltid vært priset når det kommer til birollene i en komiserie. Bare se på Nick Offerman på Parks And Recreation som kanskje kan gå tomhendt fra Emmy-nominasjonene, tiltross for å ha vunnet en Television Critics Association-pris.

 

Resten av miksen..

Jeg ville ha lyvd om Chuck hadde noe sjanser til noe særlig nominasjoner for sin siste sesong. Dessverre jobber virkeligheten mot serien.

Bored To Death sluttet i det Ted Danson gikk til CSI. Kom igjen Emmy-velgere. Gi Danson en nominasjon for hans birolle på komiserien, det var noe av det beste med serien. La oss håpe serien ender tilbake til liv gjennom en mulig TV-film, da har den kanskje en større sjanse for noe nominasjoner.

Entourage sitt siste håp for en pris er uten tvil tidligere 3 ganger Emmy-vinner og 4 ganger Emmy-nominerte Jeremy Piven. Problemet med serien er at komiserien ble for mye drama. Det var i tillegg nesten en for trist serie om opp og nedturer i Hollywood. Vi vil savne Jeremy Piven som Ari Gold, men fyren kommer tilbake på tv-skjermen i 2013 på en britisk dramaserie.

Om ikke kategorien beste kvinnelige hovedrolle i en komiserie er ugjennomtrengelig for Raising Hope vil Martha Plimpton igjen bli nominert for hennes hovedrolle på komiserien. I tillegg til en mulig gjesterolle-nominasjon for dramaserien The Good Wife.

Hvem elsker ikke Kenny fucking Powers i Eastbound & Down? Emmy-velgerne. Hvem bryr seg? Ikke Kenny Powers eller Danny McBride. Men vi kan trøste oss med at serien ikke er ferdig enda. Og at det kommer ny sesong en gang iløpet av de to neste årene. Kanskje har Emmy-velgerne åpnet øyene litt da? Ja, men kunne vært fint om den fokuserte på andre komiserier nevnt ovenfor også.

Artikkelen er skrevet i samarbeid med Jakob Andreassen.

3 KOMMENTARER

    • Problemet med Dern sin karakter var at alle så og si hater karakteren. Men når hun allerede har vunnet en Golden Globe er det store sjanser for at hun noe får en Emmy-nominasjon. Når serien også i tillegg ble generelt sett godt mottatt.

      For meg var Freaks And Geeks-gutta på serien det som jeg likte stort. Timm Sharp og Mike White er herlige på serien. Luke Wilson var en grei (men ikke direkte bra) bonus.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here