19. juli annonseres nominasjonene for årets Emmy Awards. I den forbindelse retter jeg fokus på dramaseriene, før jeg tar komiseriene senere. Hvem er sikre kort for å bli nominert, og hvordan anser jeg sjansene til de andre for nominasjoner? Les mine meninger og del deres. 

Nok en gang vil flere tidligere nominerte ende opp med nominasjoner. Eksempelvis er Breaking Bad tilbake, og kjemper nå mot sin søsterserie Mad Men i flere kategorier.

Kanalene som sender seriene i år bruker massevis av penger på å få sine bidrag nominert, og det kan bety at ikke alltid det er de mest fortjente som ender opp med noe nominasjoner for den prestisjefylte prisen som er TV-verdens utgave av filmens Oscar.

Her er mine tanker rundt de heteste seriene:

Annonse

 

Boardwalk Empire

Gangstersagaen mottok allerede i 2010 god kritikk og året etter slo den til med store nominasjoner, som beste kvinnelige birolle til Kelly MacDonald, mannlig hovedrolle til Steve Buscemi og for beste drama.

For seriens andre sesong kan serien ende med enda flere nominasjoner, etter hva som nesten uten tvil kan nevnes som en enda bedre sesong enn den første.

Foto: HBO

For den andre sesongen vil serien ganske sikkert motta enda en Emmy-nominasjon for beste dramaserie.

Samtidig som at MacDonald og Buscemi – i hvert fall Buscemi – igjen vil bli nominert for hovedrollen på serien.

En mulighet er også at serien hanker inn nominasjon for Michael Pitt sin birolle som Jimmy Darmody. Michael Shannon er også en mulighet siden skuespillerens filmroller setter han mer og mer på kartet.

 

Men det er lite trolig at både Pitt og Shanon vil bli nominert, så kortene virker å falle på Michael Pitt skulle serien ende opp med en nominasjon i kategorien beste birolle i en dramaserie. Shannon sin litt tilbaketrukken rolle i sesong 2 trekker også ned.

 

Foto: Starz

Boss

Det nye politiske dramaet med Kelsey Grammer leverte ikke de beste seertall for kanalen Starz,  som er kjent for serier som Spartacus og nye Magic City. Men før serien startet valgte kanalen å fornye serien til en ny sesong.

Likevel endte serien opp med to Golden Globe-nominasjoner for beste dramaserie og mannlige hovedrolle. Grammer vant for den siste.

En nominasjon for Grammer er nesten nødt til ende opp med å gjenta seg i med Emmy-nominasjonene. For med Emmy-velgerne er han en favoritt fra tidligere gjennom komiserien Fraiser, som han endte opp med 4 priser for gjennom seriens levetid (og enda flere nominasjoner). Noe nominasjon for beste drama vil trolig serien ikke plukke opp.

 

 

Breaking Bad

Bryan Cranston, Giancarlo Esposito og Aaron Paul i ‘Breaking Bad’. Foto: AMC

Ulikt fjoråret, hvor Breaking Bad ikke hadde sendt en ny episode innenfor kvalifiseringsperioden, har serien gjort det nå. Sesong 4 viste i mine øyne nok av gode prestasjoner til å sikre flere av skuespillerne nominasjoner. Det er uten tvil at både Aaron Paul (Jesse Pinkman) og Bryan Cranston (Walter White) vil få en nominasjon for deres roller. Samtidig som serien også får en nominasjon til beste drama.

Etter å ha vunnet over kollega Aaron Paul under årets Critics Choice Awards ser det også bra ut for at Giancarlo Esposito (Gus Fring) også kan bli nominert sammen med Aaron Paul i beste birolle, som i år også blir en tøff kategori som trolig vil inneholde John Slattery og Peter Dinklage.

 

Damages

Foto: DirecTV

Siden den juridiske dramathrilleren byttet kanal etter seriens første og fantastiske sesong har serien flydd under radaren. For Emmy-velgerne har serien hver sesong blitt nominert for noe, men i 2010 ble serien ikke nominert for beste dramaserie, selv om serien i 2008 gikk av med prisen for beste dramaserie.

Seriens første sesong var en fantastisk sesong, dratt spesielt godt i havn takket være hovedskuespiller Glenn Close som fikk pris for beste kvinnelige hovedrolle i en dramaserie. Pluss fantastiske prestasjoner av både Ted Danson og Zeljko Ivanek i birollene under seriens første sesong, som Ivanek vant.

Senere har serien dabbet litt av, selv om skuespillerne ikke skuffer. Noe som også har gitt hovedskuespillere Glenn Close nominasjoner for rollen hvert eneste år. Også to-ganger nominerte Rose Byrne vil trolig få en nominasjon for hennes birolle i dramaserien, og vil også få et ekstra boost til en nominasjon på grunn av prestisjen Bridemaids medførte.

En mulighet er at også sesong 4-skuespillerne John Goodman og Dylan Baker kan ende opp med en nominasjon for deres biroller. Men både han og Dylan Baker er langt fra noen trygge kort, Baker ligger en smule i front på grunn av Emmy-velgerne sin elsk på hans gjesterolle i The Good Wife.

I tradisjon ender serien opp nominasjoner for flere enn bare Close og Byrne. Fra før har i tillegg til nevnte Danson og Ivanek også William Hurt, Martin Short og Lily Tomlin blitt nominert for deres roller som har vart en sesong. Danson fikk i tillegg to andre nominasjoner for sesonger i serien han endte opp som gjesteskuespiller.

 

Dexter

Om det er en serie som jeg absolutt ikke vil at skal bli nominert i år er det Dexter. Serien har begynt å bli ganske repetitiv, og har gått over til å skuffe mer enn overraske eller å være noe positivt i tv-hverdagen. Med spesielt seriens sjette sesong synes jeg serien var på vei ned til havbunnen på likhet med likene Dexter Morgan etterlater seg. Seriens sjette sesong hadde en interessant slutt, men sesongen var en stor skuffelse i sin helhet.

Jeg stiller meg svært tvilende til at serien vil bli nominert til beste drama, men sier lykke til i 2013.

Seriens store styrke de siste årene har vært seriens skurker spilt av blant annet John Lithgow som vant Emmy-pris og Jimmy Smits som ble nominert. Dette var dessverre ikke noe serien i 2011 hadde, og det er tvilende om serien vil få noen av de store nominasjonene.

Eneste mulig for de store Emmy-nominasjonene i år ser ut å bli Michael C. Hall for hans hovedrolle på serien. Dette til tross for å ha ikke hatt så gode prestasjoner som tidligere år, kan Hall være en av reprisene for å bli nominert for beste hovedrolle i en dramaserie. Men kan også igjen vippes ut på grunn av en returnerende Bryan Cranston (Breaking Bad) og mulige nykommere som Damian Lewis (Homeland) og Kelsey Grammer (Boss).

 

Downtown Abbey

Stort, vakkert og fantastisk skuespill er Downtown Abbey i et nøtteskall. En serie som beskrives som «kultur-kokain» om dagen har trollbindet selv amerikanske kritikere. I år er Downtown i en kamp mot stormaktene som periodedramaene Mad Men og Boardwalk Empire etter å lengre ikke være i kategoriene for miniserier på grunn av seriens episode-antall.

Kanskje vil serien bli mer oversett nå som den er utenfor miniserie-kategoriene. Eller den kan være i en kamp mot Game of Thrones om beste drama-nominasjon?

Maggie Smith er fremdeles en stor mulighet for å stikke unna av med en skuespiller-nominasjon, mens også flere andre skuespillere som spesielt Hugh Bonneville kan gjøre det samme. Men med nytt farevann under årets Emmy, så vil serien kanskje falle på grunn av de amerikanske tungvekterne?

 

Fringe

Enda har ikke John Noble blitt nominert for noe Emmy for hans rolle som Walter Bishop i denne til tider flotte sci-fi dramaserien. Serien som nesten ved et mirakel overlevde til en siste sesong på 13 episoder tidligere i år er ingen favoritt på noe. Om det er noen som skulle bryte fram er det Noble, men etter 3 år stiller jeg meg tvilende. Og uten noe nominasjon til Noble, ingen nominasjon til Anna Torv heller. Fringe vil nok gå tomhendte uten noen viktige nominasjoner i 2012 også.

 

Game of Thrones

HBO-serien har vokst seg både større og mer populær i år mens krigen spilles ut i seriens andre sesong. At serien igjen blir nominert til beste drama som i 2011 er et ganske trygt valg.

Et annet sikkert kort er at Peter Dinklage igjen blir nominert for hans birolle som Tyrion Lannister, spesielt ettersom hans rolle har blitt nesten enda større i år. HBO har riktignok gått en tryggere vei for å få Dinklage en pris, nemlig å fremdeles sendt hans rolle inn som bidrag i birolle-kategorien. Han vant prisen i fjor, og burde for all del være en sterk kandidat til prisen i 2012 også.

Hvis serien skulle få enda en nominasjon så kan både Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) eller Lena Heady (Cersei Lannister) ende opp med å bli nominert til deres biroller på dramaserien. Dette selv om både Alfie Allen (Theon Greyjoy) og Maise Williams (Arya Stark) har gjort gode prestasjoner sammen med Charles Dance (Tywin Lannister) og Michelle Farley (Catelyn Stark) ser jeg ikke helt disse 4 være de som blir nominert.

Selv ville jeg sett også Conleth Hill (Lord Varys) ende opp med en nominasjon, for han var noe av det sterkeste sammen med Williams og Dinklage i sesong 2. Riktignok er både Dance og Hill ingen steder å se på bidragene HBO har sendt inn (se listen via Winteriscoming).

Ny Emmy, ihvertfall en nominasjon er ganske sikkert noe som vil gjenta seg for 2011-vinneren Peter Dinklage i ‘Game of thrones’. Foto: HBO

 

The Good Wife

Serienhar fått nominasjoner og priser innenfor kategorier som beste kvinnelig hovedrolle med Julianna Margulies (som den vant i 2011), beste dramaserie og for beste biroller. Det gjør The Good Wife til den eneste av de amerikanske nettverk-seriene er av dramaserier som er et trygt valg.

Flere av birollene vil ganske sikkert i år også få nominasjoner, inkludert tidligere Emmy-vinner Archie Panjabi. Josh Charles og Alan Cumming er i år også store favoritter til nominasjoner, men kan ende med at bare en av dem vil ende med en nominasjon. Om så ville valget mitt være Charles

Men dramaserien har også flere kort på lager enn bare seriens faste skuespillere. Den har en fantastisk rekke gjesteskuespillere som i år kan ende opp med å dra ihop noen nominasjoner, igjen. Tidligere har serien fått nominasjoner for Michael J. Fox, Dylan Baker og Alan Cumming (før han endte opp med en av de faste rollene på serien). Både Baker og Fox var tilbake i seriens seneste sesong, Fox vil uten tvil igjen stikke av med en nominasjon (en stor mulighet for Baker også).

Inn i miksen av seriens mange gode gjesteskuespillere er også Matthew Perry, Amy Sedaris og Martha Plimpton. Plimpton vil i tillegg også kanskje stikke unna med enda en nominasjon for hennes hovedrolle på komiserien Raising Hope som har hatt en god andre sesong, og ble i tillegg nominert for en dårligere første sesong av serien i 2011. Også Fox kan ende opp med å bli nominert for hans gjesterolle i komiserien Curb Your Enthusiasm.

 

Homeland

Om jeg skulle ha bestemt hvem som skulle vinne i kategorien beste kvinnelige hovedrolle i en dramaserien går den til Claire Danes som Carrie Mathison i Homeland.

Hun vant en Emmy-pris (og nesten alle andre mulige priser) for hennes rolle i tv-filmen Temple Grandin fra HBO i 2010. Tidligere har hun vært god i det kortvarige tenåringsdramaet My So-Called Life, men Homeland tok henne til et nytt nivå.

Carrie Mathison var i 2011 den mest kompliserte og mest ødelagte fiksjonelle kvinnelige karakteren på tv. Til tider var hun så skremmende ekte i rollen at det var umulig å ikke føle med.

Applaus til Danes i den beste prestasjonen i 2011, inkludert drama eller komedie, ledende rolle, gjesterolle eller birolle. Ikke bare er Danes et sikkert valg for nominasjon, hun har også sterk nok kaliber til å være den som går vekk med prisen for beste kvinnelige hovedrolle i en dramaserie.

Mindre trygt, men allikevel en stor mulighet er at Damian Lewis går av med prisen for sin ledende rolle i serien. Med allerede Emmy-verdige prestasjoner i andre miniserier eller tv-serier som Life, Band of Brothers og The Forsyte Saga, har Lewis virkelig hans største rolle i hans karriere med Homeland. Hva som jobber imot han er en hard konkurranse i en kategori fylt av Emmy-veteraner og favoritter.

At serien også ender opp med en nominasjon for beste dramaserie er riktignok nesten sikkert. For all del ser jeg at både Homeland inntar kategorien med Breaking Bad som åpenbart vil innta kategorien igjen etter et år ute av stand til nominasjoner. Noe som vil ganske sannsynlig vippe ut Dexter av kategorien. At Showtime også pusher Homeland mer enn Dexter til Emmy-velgerne i år er også et faktum som kan gi utslag hos Emmy-velgerne.

 

House

Beste dramaserie, nei og atter nei. Men hva House kan ende opp med å bli nominert for igjen er beste hovedrolle. Etter 6 nominasjoner tidligere år ser jeg for meg at Hugh Laurie vil ende opp med en syvende og siste nominasjon for House. Kanskje også kan han vinne denne gang, men det er noe jeg stiller meg sterk tvilende til med Cranston tilbake i miksen og mer.

 

Justified

Mer enn nudler til Jere Burns og Neal McDonough? Foto: FX Networks

Etter 4 nominasjoner i skuespillerkategoriene for serien i 2011 er Justified en av de seriene som har spilt kortene videre så absolutt riktig. Ikke prøvde serien å gjenskape noe tidligere bragder for likt, men den kjørte serien videre inn i samfunnet serien har bygget opp, og introduserte igjen noen fantastiske nye karakterer.

Spesielt Robert Quarles (Neal McDonough) og Limehouse (Mykelti Williamson). McDonough burde få en nominasjon. Men kommer kanskje for mye i skyggen av tidligere Emmy-vinner fra serien, Margo Martindale for hennes rolle som Mags Bennet i 2011. I tillegg kan det bli en kamp mellom både Walton Goggins og McDonough i kategorien som også er ganske tøff i år. Jeg tørr gjette mest på at Goggins vil gå av med nominasjon, tiltross for at McDonough hadde en bedre rolle i sesong 3 av serien.

Også hovedskuespilleren på serien, Timothy Olyphant, burde få en nominasjon i år etter å ha blitt nominert med seriens Emmy-gjennombrudd i fjor. Olyphant sin rolle er også mye av grunnen til Walton Goggins og Neal McDonough fungerer så bra på serien, så rollen burde for all dels prises igjen for det året jeg selv synes Olyphant har hatt sitt sterkeste år på serien.

Etter å blitt nominert til Critics Choice for sin gjesterolle er det på tide at Jere Burns, som hadde en fantastisk og til tider mindre rolle i sesong 3, ender opp med en nominasjon for hans gjesterolle som Wayne Duffy – den fantastiske samarbeidspartneren til Robert Quarles. Litt som Margo Martindale, kan Burns sin lange karriere innen tv spesielt gi et payoff til å lande han en nominasjon. Mens dette igjen kan minske muligheten til Lost-favoritten Jeremy Davies sin rolle i sesong 3 av serien, som i 2011 også ble Emmy-nominert for Justified.

Det kanskje merkeligste med serien er at den kan ende opp med flere nominasjoner for skuespillerne, men blir trolig igjen ikke nominert til beste drama.

 

The Killing

Med en kanskje enda mer skuffende sesong 2 er krimdramaet virkelig i en posisjon til å oppnå færre nominasjoner i de store kategoriene. Eksempelvis er det tvilsomt at Michelle Forbes ender opp med å bli nominert for hennes birolle, og Mirelle Enos kan miste en nominasjon for seriens for tiden elendige manus. En mulighet for Enos er måten serien i år blir pushet for å bli valgt av Emmy-velgerne.

 

Law And Order: Special Victims Unit

Seriens skuespillere har plassert denne på Emmy-radaren de siste årene. Med Christopher Meloni stort sett ute av serien har dette gjort at Mariska Hargitay vil få økt sine sjanser til nominasjoner. Etter nominasjon for hennes hovedrolle på serien helt siden 2004, er det ganske sikkert noe som er nødt til å gjenta seg i år også.

Hva serien også har vunnet en del priser for de siste årene er gjesteskuespillerne. Andre Braugher ser ut til å være en favoritt etter en flott gjesterolle over flere episoder denne sesongen, og med stor kjærlighet fra Emmy-velgerne fra tidligere er han uten tvil en favoritt.

Chloë Sevigny gjorde også en sterk rolle på dramaserien i år, noe som kan også gi den tidligere Oscar-nominerte skuespillerinnen fra seriene Hit & Miss og Big Love en Emmy-nominasjon. Utover det stiller serien svakt.

 

Luck

Emmy-velgerne elsker store navn som Dustin Hoffman. En serie fra HBO, og fra en av skaperne av NYPD Blue. Hoffman sin karakter på Luck var i tillegg en karakter som appellerer til Emmy-velgerne, med karakteren som er både ute etter hevn og moralsk tilgivelse.

Hva som kan ødelegge sjansene til Hoffman er flere ting. Ikke bare kanselleringen av serien, under produksjonen av det som ville vært seriens andre sesong. Men også det faktum at den dårlige pressen serien fikk, fallende seertall og fokuseringen til Hoffmanskarakter. Fokuset til Hoffman skiftet mellom noe som tilsvarer en birolle på serien og en hovedrolle fra episode til episode.

Dette kan ødelegge sjansene for den anerkjente skuespilleren, som også er det nærmeste serien virker å ha en viktig Emmy-nominasjon. Selv om flere av seriens andre skuespillere, spesielt Nick Nolte, gjorde stødige prestasjoner i den kortvarige serien fra HBO.

 

Mad Men

Foto: AMC

Beste drama igjen og igjen, fortjent vil Mad Men igjen bli nominert til. Og kanskje vinne, hvis ikke Homeland eller Breaking Bad vipper serien av pinnen i år for de to sterke sesongene fra de to dramaseriene. Kanskje vil den litt svakere sesong 5 enn sesong 4 vippe serien av tronen for et vinn i år, men for en nominasjon er uansett serien en sikkert vinner.

Av andre nominasjoner som ganske sikkert vil gjenta seg for serien er 3 ganske sikre. Beste mannlige hovedrolle i en dramaserie for Jon Hamm er uten tvil noe han vil få nominert for. Beste kvinnelige hovedrolle for Elisabeth Moss er også bundet til å gjenta seg, med en av Moss sine beste sesonger. Mens så absolutt burde også Christina Hendricks sin birolle for sesong 5 av Mad Men, kanskje hennes beste sesong.

En nominasjon for John Slattery som den fantastiske Roger Sterling er igjen et ganske sikkert valg. Emmy-velgerne ser ut til å like han, ihop med Mad Men-fansen. Robert Morse som går år etter år inn i kategorien for hans (langvarige) gjesterolle på serien er riktignok en større sjanser for vil bli nominert enn Jared Harris på grunn av de blir plassert i to forskjellige kategorier.  Men flere nominasjoner til de andre mannlige skuespillerne på serien skjer nok ikke, selv om jeg ville likt å se Jared Harris bli nominert for hans til tider geniale birolle som Lane Pryce.

Med January Jones i birolle på serien, og en del borte fra Mad Men er det ganske sikkert at skuespillerinnen i år ikke blir nominert. Også Jessica Paré vil neppe få en nominasjon for hennes rolle på serien som i sesong 5 som gikk over til en hovedrolle. Problemet med hennes karakter er også evnen til å bry seg om karakteren, veldig motsatt av skuespillerne som har blitt nominert for serien gjennom årene.

 

Men of A Certain Age

Andre Braugher. i ‘Men of A Certain Age’. Foto: TNT/Turner Networks

Kansellerte dramaserien sendte 6 episoder sommeren 2011 som gjør den i stand til å ende med sine siste Emmy-nominasjoner. Etter å aldri vært en stor favoritt har den allikevel gått av med 2 nominasjoner på rad for Andre Braugher sin birolle på serien. Braugher som er storfavoritt hos Emmy-velgerne har en sjanse på å gå av med en siste nominasjon for serien etter en rekke nominasjoner og 3 Emmy-priser i lomma fra tidligere.

 

Once Upon A Time

Aldri har sjanger-serier som Once Upon A Time vært favoritter hos Emmy`ene. Fringe har aldri vært noen favoritter, tiltross for enkelte Emmy-verdige roller (spesielt John Noble som Walter Bishop). Om det er noen som i nærheten til å kanskje være til vurdering for nominasjoner i år er det ikke Jennifer Morrison eller Ginnifer Goodwin. Det nærmeste er kanskje at serien vil få en nominasjon i birolle-kategorien for Robert Carlyle sin rolle på serien som Rumplestiltskin/Mr. Gold, men med dette gode drama-året er det neppe at serien vil få noe nominasjon, heller Carlyle som tidligere er nominert for tv-filmen Human Trafficking.

 

Revenge

Serien er en såpe, og Emmy-velgerne har aldri tatt såper seriøst. Kanskje forståelig, siden mye av det er ikke bra. Dallas endte opp med for eksempel to nominasjoner gjennom hele sin levetid (1978-91).

Revenge som grenser mer til drama enn komedie enn Emmy-nominerte Desperate Housewifes, har riktignok noe sjanser til nominasjoner. Igjen, med et sterkt drama-år generelt så Revenge et stort nei til noe beste drama.

Om det er noen som kan bli nominert av skuespillerne så er Madeleine Stowe en mulighet for hennes rolle (som går inn som hovedrolle). Men dette betyr også at hun vil gå opp mot Emily VanCamp som har en større hovedrolle på serien. Begge blir ikke nominert, og jeg vil kanskje nå tro at ingen blir nominert heller selv om Stowe er noe en mulig favoritt til å ende med nominasjoner for hennes rolle.

 

Scandal

Tony Goldwyn og Kerry Washington i ‘Scandal’. Foto: ABC/Disney

Scandal har potensiale, og jeg selv likte serien mer enn jeg hata den. Men Shonda Rhimes har ikke vært høyt på lista til Emmy-velgerne de siste årene med Grey`s Anatomy, som har vært ute av de store kategoriene i flere år nå etter en stor buzz tidligere år som førte til Emmy-nominasjoner.

Om Scandal skriver noe bedre materiale i sesong 2 for seriens hovedkarakter (spilt av Kerry Washington), så kan vi kanskje se serien få en nominasjon neste år for hennes prestasjoner på serien. Men i år? Ser for meg at serien vil måtte vente et år før sine første skuespiller-nominasjoner.

Serien selv for dramaserie-nominasjoner enda lengre vei å gå.

En mulig overraskelse er at Washington kan bli nominert, siden hun i år vil annonsere nominasjonene samme med Nick Offerman på Parks And Recreation. Eksempelvis fikk Melissa McCarthy (Mike & Molly) sin første Emmy-nominasjon da hun i 2011 var med å annonsere de nominerte for Emmy Awards 2011.

 

Shameless (US)

Foto: Showtime

En underdog som Shameless er ingen direkte favoritt til å ende opp med nominasjoner for beste drama. Serien i seg selv som grenser mest til drama scorer mest på skuespillerne, og burde bli nominert for dette. Og da mer enn Joan Cusack sin gjesterolle-nominasjon i fjor på serien.

Jeg er ikke ansvarlig for dumskapen til Emmy-velgerne, heldigvis. Å unnlate Emmy Rossum en nominasjon for hennes rolle på serien i 2011 var et dumt valg, et enda dummere valg er hvis Emmy-velgerne i 2012 også unnlater å gi Rossum noe anerkjennelse for hennes rolle. Kanskje jeg er for fan av Rossum sitt verk, men hennes alder burde ikke vær noe hinder for en nominasjon. Det ser nesten ut til å være noe av det eneste hindret hennes.

William H. Macy, som fra tidligere er en 9 ganger Emmy-nominert skuespiller med 2 av prisene i bakhånd, var overraskende ikke nominert i 2011. I 2012 har riktignok karakteren levert mer drama enn tidligere, for i sesong 1 var karakteren begrenset til å være en av seriens sterkeste sider når det kom til komedien. Noe som igjen forsatte i sesong 2, men nå med også mer drama i bildet.

Macy og Rossum burde få nominasjoner, og kanskje er det bedre om Cusack nå byttes ut med Louise Fletcher som gjorde en god gjesterolle som moren til Macys karakter Frank.

 

Smash

Det er en del ting serien har i sitt hjørne, som det musikalske. Emmy-velgerne elsker Glee (for mye, vil jeg si), men vil magien skje i drama-felten med Smash? Vel, Smash er kanskje et enda sterkere kort enn både Revenge og Once Upon A Time når det kommer til dramakategorien, men sterkt nok? Litt tvilende, sterkt tvilende til noe nominasjon for serien i dramakategorien.

Seriens håp lever for det meste på skuldrene til 6 ganger nominerte og en gang Emmy-vinner (for Will & Grace), Debra Messing som har hovedrollen på det musikalske dramaet. Problemet med hennes rolle er at hun til tider kanskje kommer litt i skyggen. E

n nominasjon til Megan Hilty, en av seriens bedre roller kan kanskje skje. Men mine penger er først og fremst på Messing skulle serien ende opp med noe.

 

Sons of Anarchy

Emmy-velgerne er kanskje allergiske mot motorsykler og bikere. Men man kan virkelig ikke avskrive seriens fjerde sesong. Selv om den sluttet med et dårlig valg fra produsentene, så var sesongen fylt av godt skuespill og god handling før det. Og mye av det er en ting denne serien virkelig burde få nominasjoner for, spesielt seriens skuespillere som kan være en måte å friske opp skuespiller-kategoriene i år, som begynner å være for repteterende.

Seriens 2010 Golden Globe-vinner, Katey Sagal, har gang på gang ikke blitt nominert for hennes rolle på bikdramaet hos Emmy-velgerne, som er en skam. Hennes prestasjonene som Gemma Teller Morrow kan feie mange av banen i år, hvis riktige episoder har blitt sendt inn på hennes vegne for sesong 4.

Charlie Hunnam fortjener en nominasjon for en sesong der han igjen har spilt svært godt som Jax Teller, spesielt i lag med både Ron Perlman som spiller hans stefar, Clay og Maggie Siff som hans kone, Tara.

Men før Hunnam burde Maggie Siff være en favoritt. Spesielt i en scene av sesong 4 leverte Siff en av de mest hjerteskjærende prestasjonene på tv, når vi ser den ene tingen som går bra i hennes liv (unntatt familien) går i vasken. Hennes birolle på serien nådde et fantastisk nivå i slutten av 2011, og burde for all del ende opp med noe anerkjennelse.

Dessverre vil trolig serien ikke ende opp med nominasjoner, tiltross for at den leverer varene. Dette er Emmy-velgerne i et nøtteskall. Samme menneskene som endte opp med å gi mer Emmy-nominasjoner og priser til Harry`s Law enn The Wire.

 

Southland

I en smørje av krimdramaer og politiserier er det altfor mange nærmest «falske» politiserier der ute. Mange som ikke nødvendigvis gjør noe originalt. En serie som ser ut til å spille mye realisme, med til tider godt skuespill er Southland. Ikke bare hadde serien sin beste sesong, men serien er en seirende underdog til de grader med å faktisk ha den flaksen serien har.

Fra å bli kansellert av NBC har serien funnet nytt liv på kabel-tv kanalen TNT for å forsette med nye sesonger og episoder. Disse har kanskje ikke vært en seersuksess, men de har fått inn nok av seere til å holde serien gående. Serien er allerede fornyet. Til tross for dette blir neppe serien nominert til noe priser, muligens med unntak av at Lucy Liu kan bli nominert for hennes gjesterolle. Men ikke noe å legge pengene på bordet for.

 

Touch

Selv om den solgte godt utenlands var serien ingen suksess på tv-skjermen i USA. En ikke akkurat bra mottatt serie roper ikke Emmy-velgerne etter.

Men om serien skulle ende opp med noe ligger sjansene alene med Kiefer Sutherland, ettersom 24-skuespilleren tidligere har vært en stor Emmy-favoritt med 7 nominasjoner og en pris for hans rolle på det ferdigsendte thrillerdramaet.

 

The Walking Dead

Etter å ha vært godt mottatt i 2010 er serien i 2012 litt annen sak. Serien som for 2010-sesongen endte opp med priser for det tekniske kan trolig ikke se for seg stort annet i år heller. Sjangere til serien minsker også sjansene for de større prisene.

Noe som betyr at også trolig hovedskuespiller Andrew Lincoln ikke vil bli nominert, sammen med Jon Bernthal for hans prestasjon som et skremmende menneskelig galskap Shane Walsh var.

 

Resten av miksen…

The Closer kan vende tilbake med Kyra Sedgwick sin rolle på serien. Men etter å ha vært ute etter både et vinn og nominasjoner fram til 2010 var skuespilleren ingen steder å se i nominasjonene til prisutdelingen i 2011.

Selv med Peter Krause fra Six Feet Under har Parenthood enda ikke endt opp med noen store nominasjoner etter flere år. Vil serien bli nominert i år? Neppe, selv om Friday Night Lights slo litt igjennom i fjor med sine første store priser var det for seriens siste sesong. Sjansene for at Parenthood, en annen serie fra Jason Katmis i spissen vil bli nominert for noe stort er mye mye større. Friday Night Lights var mye mer Emmy-verdig.

Awake. Kortvarig, herlig og godt spilt. Men blir oversett, spesielt Jason Issac sin fantastiske prestasjon vil trolig fly rett ut av hodet til Emmy-velgerne.

Tidligere nominerte som Rescue Me og True Blood kan se for seg enda et år med ingen nominasjoner. Noe som betyr at førstnevnte vil gå inn i historien med bare et Emmy-vinn for Michael J. Fox og flere nominasjoner til Denis Leary sin hovedrolle på serien. True Blood på sin side er et stort rot blitt, selv om fansen er trofast er ikke Emmy-velgerne like trofaste som i 2011. Null nominasjoner igjen?

Suits sin merkelig nominasjon til Screen Actors Guild Awards i slutten av 2011 var merkelig og dum. Null til Damian Lewis for Homeland (og Claire Danes ), men at Patrick J. Adams fikk for Suits var bare tåpelig. Dette til tross for at Suits er en av de bedre lettbeinte seriene der ute. Emmy-velgerne går ikke slik, og Adams er seriens største håp. Noe nominasjon skjer ikke, selv om serien for all del er passe ålreit, er det ikke Emmy-materiale.


1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here