Da var de nominerte kunngjort, og umiddelbart skiller to serier seg ut som de virkelig «new kids on the block»: Homeland og Downton Abbey. Men jeg tror en av de etablerte serien stikker av med seieren. 

Nå er Downton Abbey ingen nykommer i Emmy-sammenheng i så måte, da den tidligere har vunnet i kategorien «miniserie». Men nå har den tatt steget opp blant de store gutta siden den ikke er kvalifisert til miniserie-kategorien.

De fire andre nominerte er Game of Thrones, Mad Men, Breaking Bad og Boardwalk Empire. Om det ikke er en gruppe som skriker kvalitet, så vet ikke jeg. Å velge en vinner blant dette her grenser mot det umulige.

Ut av miksen fra 2011 er Dexter, Friday Night Lights og The Good Wife. Jeg vil si det er en sterkere gruppe kandidater i år enn i fjor.

Annonse

Hva jeg tror og håper (som ikke nødvendigvis er det samme, selv om det er tilfellet denne gang), har jeg lagt inn i denne awesome-boksen.

 

Mad Men

Mad Men vinner alltid, og jeg tror den vinner igjen. Sesong 5 måtte vi vente lenge på, og den var vel verdt ventetiden.

Siste sesong var kanskje ikke like perfekt som sesong 4, men fy så givende det var! At de lekte mer med det visuelle og narrative var også forfriskende. Emmy-juryen er rett og slett for glad i denne serien, og med mindre all kranglingen i kulissene har gjort at noen har fått avsmak på Matthew Weiner, så slår denne til.

[tab title=»Homeland«]Homeland er i mine øyne den klart svakeste kandidaten, selv skulle jeg sett Justified i dens plass.

Uhyre sterk start, men de siste episodene gikk mer over i 24-land – og siste episode var en skikkelig «cop-out», hvor det hele føltes alt for konstruert for dra ut serien til nok en sesong.

Seriens sjanser ligger i hvilken episoder som er sendt inn til vurdering, men generelt sett vil jeg si den ikke er like sterk kandidat som sine storebrødre. Men jeg tror den har større sjanser enn hva jeg håper den har.

Boardwalk Empire

Boardwalk Empire hadde en klar og tydelig mening med sesongen, som kanskje gjorde det hele litt forutsigbart. Men ikke f…. om jeg så den slutten, hvor Nucky virkelig sluttet å være «halvveis-gangster».

Den er kanskje litt for perfekt stilmessig? Det føles fortsatt som en lang film, fremfor å utnytte til fulle serie-formatet. Det er ikke som om den får meg til å tenke over meningen med livet (Mad Men), presser frem de store følelsene (Downton Abbey) eller får meg til å sitte på kanten av stolen (Breaking Bad).

Den faller kanskje litt mellom flere stoler. Eventuelt er dens «litt-av-alt» det som gjør den til en sterk kandidat…

Downton Abbey

Downton Abbey! Gud som jeg elsker denne serien! Jada, den er til tider uhyre manipulerende i det å ville tvinge frem følelser – men det gjøres så sinnsykt bra.

Om det er noen serie i år som kan vippe Mad Men av pinnen, er det denne. Det er vel eneste serie som i mine øyne kan skryte av å ha sin beste sesong, og den er en stor outsider.

Breaking Bad

Det er herlig å ha Breaking Bad tilbake i miksen. Sesongen var ikke like sterk som den foregående (som var perfekt), men det er uansett så mye kvalitet her at den kan ikke undervurderes. Det var mer en thriller-sesong, fremfor særlig fokus på drama – men akkurat det bør ikke skremme vekk Emmy-juryen. Tror den er favoritt sammen med Mad Men.

Game of Thrones

Game of Thrones fulgte opp sin fantastiske første sesong med en særdeles god andre.

Den har fått flere tilhengere, og har jo så mange skuespillere nå at sikkert halve Emmy-juren er blant dem…Men sjangeren og Emmy-tradisjoner taler mot den, dessverre.

Jeg er en sinnsyk GOT-fanboy, men jeg tviler på at den klarer å røske til seg prisen, selv om det ville vært utrolig kult om en fantasy-serie gjorde det.

 

Hva tror du? Og hva håper du?

Vi har selvfølgelig en awesome-poll og et awesome-kommentarfelt hvor du kan fortelle meg hvor rett/galt jeg har!

[poll id=»8″]

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here