AMC kansellerer den amerikanske utgaven av den danske krimserien Forbrydelsen etter 2 sesonger. 

AMC har valgt å ikke fornye krimdramaet til en tredje sesong uttaler kanalen i et presseskriv sendt fredag.

Produksjonselskapet Fox Television Studios prøver nå å finne serien et nytt hjem.

After much deliberation, we’ve come to the difficult decision not to renew The Killing for a third season.

AMC is incredibly proud of the show and is fortunate to have worked with such a talented team on this project, from showrunner Veena Sud and our terrific partners at Fox Television Studios to the talented, dedicated crew and exceptional cast.

Fox Television Studios is extremely proud of The Killing, the extraordinary writing staff and crew, and what we believe is one of the best casts on television. We will proceed to try to find another home for the show.

Nyheten kommer kort tid etter at seriens store mysterium, hvem som drepte Rosie Larsen, ble røpet etter to sesonger – i tråd med produsent Veena Suds hensikt.

Annonse

Serien fikk  i fjor flere Emmy-nominasjoner, inkludert beste birolle (Michelle Forbes) , beste drama og beste kvinnelige hovedrolle (Mirelle Enos). Svenske Joel Kinnaman var også sentral i serien som etterforsker Stephen Holder. I år var serien ikke like heldig med Emmy-nominasjonene.

Sesong 2 av serien så et fall i seertallene. Flere seere og kritikere var i fjor misfornøyde med hvordan sesong 1 avsluttet uten at mysteriet rundt hvem som drepte Rosie Larsen ble løst.

Sesongfinalen av sesong 2 avslørte hvem som drepte Rosie Larsen, og vi fikk noe som kunne fungere som en serieslutt for serien.

Basert på danske serien Forbrydelsen, fulgte The Killing etterforskerne Linden (Enos) og Holder (Kinnaman) mens de etterforsket mordet på tenåringsjenta Rosie Larsen. Hver episode av serien dekket røft en dag av etterforskningen.

Kanselleringen kommer kort tid etter at AMC premiserte den siste sesongen Breaking Bad 15. juli. Kanalen sender sistnevntes 8 siste episoder sommeren 2013.

 

3 KOMMENTARER

  1. Det forundrer meg ikke, sesong en var bra, men nå har serien tapt seg veldig, men jeg skulle gjerne sett serien fortsette på en annen kanal visst de kunne få opp litt kvaliteten på serien.

    • Tviler virkelig på at den noen gang får et liv noe annet sted, og neppe vil kvaliteten forandre seg om de ikke kaster ut serieskaperen. Veena Sud har vært problemet med serien. Hun har erfaringer fra produksjoner hvor de liker å dra ut ting, og hun dro det ut for lenge slik at serien åpenbart tok skade av det, i seertallene. Kanskje også kvaliteten, har ikke tatt meg tid til å se sesong 2 enda.

      Serien er utenfor interessene til Netflix. FX har plukket opp lignende pilot. HBO har kriminaldrama med Woody Harrelson og Matthew Mcconaughey som kommer i 2013. Ser ikke noen plukke opp serien akkurat nå, så at AMC ombestemmer seg er nesten det eneste håpet for serien.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here