Annonse

Den kommende serien Hannibal har funnet skuespilleren som skal ta seg i rollen som Hannibal Lecter i 40-årene. Ingen ringere enn danske Mads Mikkelsen inntar rollen.

Entertaiment Weekly og flere amerikanske medier melder mandag kveld at Mikkelsen skal ha hovedrollen etter måneder med søk for å finne den riktige skuespilleren til den ikoniske rollen.

Mads Mikkelsen har den siste tiden vært en ettertraktet skuespiller etter suksessen som skurke Le Chiffre i James Bond-filmen Casino Royale i 2006. Kunngjøringen av skuespilleren kommer kort tid etter Mikkelsen vant Beste skuespiller-prisen på filmfestivalen Cannes i mai. Ikke nok med det så har Mikkelsen også nylig blitt annonsert til å ha rollen som hovedskurken i Thor 2, som fortsetter historien om superhelten Thor etter braksuksessen The Avengers i vår.

Hannibal baserer seg på romanserien av Thomas Harris, og starter idet FBI-agenten Will Graham møter sin mentor Hannibal Lecter for første gang. Lecter er i serien i 40årene. Som vi tidligere skrev skal Emmy-nominerte skuespilleren Hugh Dancy (The Big C/Elizabeth I) dukke opp i rollen som Graham.

Annonse
Hugh Dancy har rolle som Will Graham i 'Hannibal'.

Seriens første sesong på 13 episoder har premiere en gang i 2013 på NBC. TVNorge blir første kanal til å vise Hannibal i Norge, etter å ha sikret den både for TV og VoD med eksklusive rettigheter.

Seriens manus trollbandt visstnok NBC , som ga grønt lys for at prosjektet skulle bli til tv-serie tidligere i år. Dette uten en pilotproduksjon, ulikt hva som er det vanlige for kanalen. TVNorge var også sterkt fascinert av tv-produksjonen. Tidligere skrev vi at kanalen her hjemme i Norge allerede har sikret seg rettighetene til det lovende prosjektet før en eneste scene var filmet.

– Hannibal Lecter fortsetter å fascinere seere og lesere, og vi kan vente oss en påkostet kvalitetsserie. Manuset er veldig sterkt, og det er en trygghet at merkevaren Hannibal er så formidabel etter filmsuksessene, sier programsjef for innkjøp i TVNorge, Nina Lorgen Flemmen.

 

Tidligere var prosjektet i grunn lovende nok etter Dancy ble kjent i rollen som Agent Will Graham, men dette tar forventningene til den kommende TVNorge-serien høyere. Med en skuespiller som Mads Mikkelsen med er prosjektet så langt det vi ser mest fram til av nye serier sammen med HBO-serien True Detctives i 2013.

Krimdramaet kommer fra Bryan Fuller, som har vært produsent for Heroes, og skapte serier som Pushing Daisies, Wonderfalls og Dead Like Me. Også med som produsenter er Jesse Alexander (Alias og Heroes) og Dexter-produsenten Sara Colleton.

 

Annonse