Joffrey liker hoder på veggen. Foto: HBO

Som om det ikke var nok sjokkerende dødsfall i første sesong av Game of Thrones. Det viste seg at selv tidligere president George W. Bush ble offer for Kong Joffreys hodemani. 

Det skjedde som følge av at HBO-produsentene slet med å ha nok hoder til å fylle veggen til kongen, det ble derfor bestilt inn i hopetall. Det var altså ikke en form for politisk protest – slik man fort kan få inntrykk av.

Et av hodene var da av presidenten (eller lignet på presidenten, det er noe uklart). Ikke lett å få med seg, siden seerne tross alt var i sjokk over halshuggingen til en av karakterene i serien, men produsentene nevnte dette i kommentatorsporet på DVD’en.

Annonse

Det hele ble fanget opp, og kritikken har ikke latt vente på seg. Hollywood er kjent for å være liberal, så konservative er nok noe hårsåre (eller hodesåre) overfor bransjen. HBO har beklaget hendelsen:

 

HBO: We were deeply dismayed to see this and find it unacceptable, disrespectful and in very bad taste. We made this clear to the executive producers of the series who apologized immediately for this inadvertent careless mistake.  We are sorry this happened and will have it removed from any future DVD production.

David Benioff and D.B. Weiss: We use a lot of prosthetic body parts on the show: heads, arms, etc. We can’t afford to have these all made from scratch, especially in scenes where we need a lot of them, so we rent them in bulk. After the scene was already shot, someone pointed out that one of the heads looked like George W. Bush.

In the DVD commentary, we mentioned this, though we should not have. We meant no disrespect to the former President and apologize if anything we said or did suggested otherwise.

 

Personlig ville jeg tatt det som en sann ære å ha hodet mitt på veggen til Kong Joffrey. Det er vel et tegn på at man har gjort noe riktig, eller hva?

 

1 kommentar

  1. Enig i det siste der! Stakkars gutt som spille Joffrey, kan ikke komme på noen andre karakterer som er så ufyselig og fæl som han.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here