Prisvinnere er annonsert for årets Critics` Choice Awards. Homeland, Breaking Bad og Sherlock blant vinnerne under årets prisutdeling som også så Paul Rudd vinner for hans gjesterolle på Parks And Recreation.

NBC-serien Community gikk inn i prisutdelingen med 6 nominasjoner for blant annet beste komiserie som serien vant. Beste komiserie under Critis Choice Awards er seriens største pris til nå gjennom seriens levetid.

AMC-favorittene Breaking Bad og Mad Men med NBC-serien Parks And Recreation følgte med 5 nominasjoner hver og vant også priser under utdelingen.

Julianne Moore vant for beste kvinnelige rolle i en miniserie eller tv-film for tv-filmen Game Change fra HBO, hvor hun spilte en nesten urovekkende troverdig Sarah Palin.

Annonse

Mad Men fikk igjen prisen for beste kvinnelige rolle med Christina Hendricks på periodedramaet. I år måtte hun ikke dele prisen med noen. Hun delte prisen i 2011 med Margo Martindale fra Justified.

Parks And Recreation vant to skuespiller-priser. De to prisene gikk til Amy Poehler og Paul Rudd. Rudd har gjestespilt som Leslie Knope (Poehler) sin rival Bobby Newport på komiserien.

Vinnerne er som følger..

Beste animerte serie
Archer
Beste tv-film eller miniserie
Sherlock 

Beste mannlige skuespiller i en tv-film eller miniserie
Benedict Cumberbatch, Sherlock 

Beste kvinnelige skuespiller i en tv-film eller miniserie
Julianne Moore, Game Change 

Beste reality
Anthony Bourdain: No Reservations

Beste reality – Konkurranse
The Voice

Beste reality-vert (Delt pris)
Tom Bergeon, Dancing With The Stars
Cat Deeley, So You Think You Can Dance 

Beste talkshow
Late Night With Jimmy Fallon 

Beste gjesteskuespiller i en komiserie
Paul Rudd, Parks And Recreation 

Beste gjesteskuespiller i en dramaserie
Lucy Liu, Southland

Beste mannlige birolle i en dramaserie
Giancarlo Esposito, Breaking Bad

Beste kvinnelig birolle i en dramaserie
Christina Hendricks, Mad Men

Beste kvinnelige hovedrolle i en dramaserie
Claire Danes, Homeland

Beste mannlige hovedrolle i en dramaserie
Bryan Cranston, Breaking Bad

Beste dramaserie
Homeland 

'Homeland' vant pris for beste dramaserie og for beste kvinnelig hovedrolle med Claire Danes som Carrie Mathison. Foto: Showtime

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste mannlige birolle i en komiserie
Ty Burrell. Modern Family 

Beste kvinnelige birolle i en komiserie
Julie Bowen, Modern Family

Beste mannlige hovedskuespiller i en komiserie
Louis C.K., Louie 

Beste kvinnelige hovedskuespiller i en komiserie (Delt)
Zooey Deschanel, New Girl
Amy Poehler, Parks And Recreation

Beste komiserie
Community 

Paul Rudd vant for hans gjesterolle på 'Parks And Recreation', mens Amy Poehler vant for hennes hovedrolle på komiserien.
Paul Rudd vant for hans gjesterolle på 'Parks And Recreation', mens Amy Poehler vant for hennes hovedrolle på komiserien.

 

 

Kommende serier også hedret

Under utdelingen ble også fem kommende serier hedret.

  • The Mindy Project
  • The Newsroom
  • The Following
  • Nashville
  • Political Animals 

I fjor ble åtte nye serier hedret i kategorien. Av disse 8 endte bare 4 av dem opp med en annen sesong. Alcatraz, Awake, Ringer og Terra Nova ble alle 4 kansellert etter en sesong. De som ble fornyet til en ny sesong var New Girl, Falling Skies, Smash og Don’t Trust The Bitch In Apartment 23.

Mer om serien som ble hedret nedenfor..

 

The Newsroom har premiere 24. juni på HBO. Serien kommer på Canal+ og NRK her hjemme i Norge.

Dramaserien følger hva som forgår bak kulissene på en nyhetskanal på kabel-tv (likt CNN, Fox News og MSNBC). I serien følger vi Jeff Daniels som Will McAvoy, nyhetsanker med personlige utfordringer hva angår endringer. Emily Mortimer spiller Mackenzie MacHale, som blir McAvoys nye produsent og flere.

Serien kommer fra Aaron Sorkin, skaperen av seriene The West Wing, Sports Nights og Studio 60 On The Sunset Strip. I tillegg kjent som produsent på filmer som Moneyball og The Social Network.

 

The Mindy Project er en av Fox sine nye serier denne kommende høsten.

Komiserien handler om den unge kvinnen Mindy som må navigere både hennes personlige og profesjonelle liv. Se for deg en slags Bridget Jones-aktig serie som møter serien New Girl, som Fox tidligere har hatt suksess med.

Mindy Kaling (The Office) har hovedrollen og er skaperen av serien. Richard Schiff (Presidenten), Chris Messina (Six Feet Under),  Zoe Jarman og Anna Camp (True Blood) har de andre rollene på serien. Mens også Ed Helms (The Hangover, The Office) og Bill Hader (Saturday Night Live) dukker opp i første episoden.

 

 

The Following er Fox sitt kommende thrillerdrama i 2013.

Sentrert rundt den onde seriemorderen Joe Carroll (James Purefoy, Rome) som nettopp har brytet ut av et fengsel. Nå bruker mesterhjernen Carroll evnen sin gjennom sosiale medier og internett for å skape en kult av seriemorder. Den pensjonerte FBI-agenten Ryan Hardy (Kevin Bacon) til å igjen putte Carroll bak murene, med hjelp fra FBI og tilgjengelig ressurser.

Serien kommer fra Kevin Williamson, produsent av Skrik-filmene og skaper av serier som The Vampire Diaries og Dawson`s Creek.

 

Political Animals er sommerens store miniserie fra USA Network, kanalen som er kjent for serier som Suits, Burn Notice, White Collar og Royal Pains. Sigourney Weaver har hovedrollen i miniserien på 6 episoder som har premiere 15. juli på USA Network.

Serien er sentret rundt Elaine Barrish (Weaver), den tidligere førstedamen i USA. Historien starter etter hennes skilsmisse fra Bud Hammond (Ciarán Hinds, Rome), landets tidligerePresident som har tapt gjenvalget. Elaine blir satt til å være USAs utenriksminister av landets nye President Paul Garcetti (Adrian Pasdar, Heroes). I alt dette prøver hun å holde familien hennes samlet, mens problemer oppstår i både det politiske og private. I tillegg til dette er den sultende Pulitzer-vinnende journalisten, Susan Berg (Carla Gugino, Entourage) ute etter å ødelegge hennes karriere.

 

I det musikalske dramaet Nashville følger vi listetopperen Rayna James (Connie Britton, Friday Night Lights) som er en country-legende som har hatt en karriere enhver sanger skulle ønske seg. I det siste har derimot populariteten begynt å dale. Fans står fremdeles i kø for å få autografen, men hun fyller ikke arenaer på samme måten som tidligere. Plateselskapet hennes mener at en konsert-turné hvor hun åpner for den fremadstormende stjernen Juliette Barnes (Hayden Panettiere,Heroes), som beskrives som den unge og sexy fremtiden for country-musikken, er akkurat det Rayna trenger.

Men den utspekulerte Juliette kan knapt vente på å stjele Rayna sin spotlight. Og det å dele scene med den respektløse, talentløse lille heksen er det siste Rayna kunne tenke seg. Kan den ukjente og talentfulle komponisten Scarlett O’Connor (Clare Bowen) være nøkkelen for å blåse liv i Rayna sin karriere? Rayna sin rike far, Lamar Hampton (Powers Boothe, Deadwood) har stor makt i forretningslivet, Tennessee-politikken og døtrene sine liv. Hans søken etter makt resulterer i et plott for å støtte Rayna sin kjekke ektemann Teddy som stiller til valg som borgermester i Nashville. Dette mot Rayna sine ønsker.


 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here