Annonse

Gabriel Byrne er første kunngjorte skuespiller til History Channels første dramaserie. For øvrig en serie som kunne ha blitt spilt inn i Norge. 

(Mulig faktafeil på navnet til karakteren til Byrne, History Channel går ut med å si navnet som Earl Haraldson)

Byrne vil spille en av hovedrollene i den kommende serien Vikings, som den mektige Halvdan Haraldson Svarte.  I den historiske fortellingen om menn som plyndret og utforsket i middelalderen. Haraldson blir en nemesis for historiens hovedperson, den legendariske vikingkongen, Ragnar Lodbrok. Serien tar utgangspunkt i familiesagaen til vikingkongen.

Tidligere er det også bekreftet at den ferske skuespilleren George Blagden vil spille Athelstan, en angelsaksere og munk som blir tatt til fange av Ragnar under hans første plyndring i England.

Vikingdramaet blir det første av sitt slag fra History Channel som tidligere kun har satset på dokumentarer og lignende. The Tudors-skaperen Michael Hirst står bak prosjektet, han er også kjent som produsent for The Borgias og Camlot sammen med The Tudors-produsenten Morgan O’Sullivan.

Annonse

10 episoder er planlagt, og vil ha en premiere i 2013 på History Channel.

 

Ingen innspilling i Norge

Tidligere skrev Aftenposten.no at produsentene av den planlagte TV-serien ønsket å legge deler av innspillingen til Gudvangen ved Nærøyfjorden. Det som stoppet planene er at Norge ikke har en avtale om internasjonale filminnspillinger der produksjonsselskapene kan skrive av 20 prosent av kostnadene de bruker i landet, og at Norge derfor ble for dyrt å bruke som innspillingssted. Innspillingen vil i stedet finne sted i Irland.

Dette er slik mange store tv-serier i dag operer. Eksempelvis The Walking Dead som i sparer penger på å bli filmet i Atlanta, fremfor Los Angeles i USA.

Gabriel Byrne er best kjent for flere filmer som End of Days sammen med Arnold Schwarzenegger og den prisbelønte tv-serien In Treatment. Byrne er senere i år aktuell med miniserien Coup på britiske Channel 4, hvor han spiller mot blant annet Game of Thrones-skuespillerne Charles Dance og Stephen Dillane.

 

Annonse