‘Community’-sjef sparket

Foto: Gage Skidmore

At Community ble fornyet var kanskje en av de mest gledelige overraskelsene i TV-sesongen som nå går mot slutten. Nå er fest og feiring erstattet med fylleangst og en kraftig bakrus – for hjernen bak serien har fått fyken.

Annonse

Tidligere i år kranglet Harmon med Chevy Chase, en av seriens stjerner – nå er han uønsket som seriens sjefsprodusent, uten at det nødvendigvis er noen sammenheng mellom de to hendelsene. Begge er kjent for å være ganske utragerende i kulissene.

Dan Harmon selv har gått ut på Tumblr og gitt sin versjon av det hele – med nok av humoristiske formuleringer.

Jeg sier ikke at sesong 1, 2 og 3 var min definisjon av perfekt tv, jeg sier bare at hva de nå enn gjør i sesong 4, så gjør de det uten min hjelp. Så tro ikke på noen som mandag morgen hevder at jeg sluttet eller reduserte min egen rolle for å bruke mer tid på mine nærmeste, eller at jeg forhandlet og ikke kom til enighet osv. Det kunne ikke vært mindre sant, for å gjøre det klart, ingen ringte meg.

Om det er Harmons noe uortodokse fremferd, eller ønske om å endre på Community for å tiltrekke flere seere, vil nok etter hvert bli klart. Fansen kan nok ha god grunn til å engste seg. Harmon har nærmest Auteur-status hva komedien angår og anses som en stor grunn til at den har en så unik tone som den har.

David Guarascio og Moses Port blir nye sjefsprodusenter.

Hva tror du? Blir dette nå «Community in name only?»

Les også: Community, sesong 1 – guddommelig god

Om forfatter

Vidar Daatland
Vidar Daatland
Serienytt-gründeren startet nettsiden i 2011. Medie- og informasjonsviter, tidligere soldat, som ved siden av redaktørjobben er seniorrådgiver for Høyskolen Kristiania.
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom