Hvilke serier er vei ut døra for godt? Her er enkelte serier som mest sannsynlig vil bli kansellert.

I år har kanalene Fox, NBC og ABC slitt med både nye og returnerende serier. Mange av disse blir ikke offisielt kansellert/avsluttet før upfronts i mai (programlanseringer) hvor nettverkskanalene presenterer den kommende sesongen, 2012-2013. Vi ser på hvordan det ligger an.

Eneste håp for ‘Cougar Town’ er syndikering

Seertallene  til Cougar Town er svake. Likevel finnes det håp for mer moro med Jules og co dersom ABC er villig til å gå for en ny sesong slik at serien oppnår 88 episoder totalt.

Annonse

Da kan serien gå over i en mulig syndikering slik at ABC kan tjene mer penger på serien, når den oppnår en slik milepæl. Syndikering gjør serien mulig å selge til flere utenfor samarbeidspartnerne kanalene er tilknyttet. Et eksempel på dette er Two And A Half Men som er solgt til kabel-tv kanalen FX som ikke er noe fast samarbeiderpartner til CBS som sender den populære komiserien. Dette er noe av det mest lukrative tv-kanalene tjener på sine serier i tillegg til salg i utlandet.

Men seertallene er virkelig svake denne sesongen, noe som gjør at det ikke ser så lyst ut for seriens framtid.  Allerede kansellerte Work It og Man Up! gjorde det bedre enn serien nå tidligere denne sesongen.

Seertallene og demo-ratingen for Cougar Town, Work It og Man Up!
• Cougar Town
sesong 3 episode 2: 4.49 millioner seere.
• Cougar Town sesong 3 premiere: 4.8 millioner seere, 1.8 i demografen 18-49.
• Cougar Town sesong 2 finale: 5 millioner, 2.0 i demografen 18-49.
Cougar Town sesong 2 premiere: 8.4 millioner, 3.3 i demografen 18-49.
• Work It seriepremiere: 6.1 millioner, 2.0 i demografen 18-49.
• Work It siste sending (episode 2):  4.9 millioner, 1.5 i demografen 18-49.
• Man Up! premiere: 7.8 millioner, 2.4 i demografen 18-49.
• Man Up! siste sending: 4.8 mil, 1.6

Siden episode 2 har serien ligget omtrent det samme i seertallene, og håpet for en fornyelse er i ferd med å forsvinne.

Vi tørr gjette at serien tas av plakaten slik det ser ut nå. At hovedskuespillere som Dan Byrd og Josh Hopkins begge er castet til TV-piloter virker heller ikke så bra, selv om dette er piloter hvor de er i andre posisjons (skulle ABC-serien komme tilbake vil de ikke være knyttet fast til pilotene).

 

 

Kan ‘Breaking In’ bli kansellert 2 sesonger på rad?

Serien har gjort det nærmest umulige. Fox-serien ble i mai kansellert, men ble utover sommeren gjenopplivet for en ny sesong. Serien ble satt tilbake på sendeskjemaet, for å enkelt gi Fox en komedie-kveld de kunne ha som erstatning for Glee sin vinterpause på 6 uker.

Sesong 2 startet opp tirsdag 6. mars. Bra gikk det ikke for serien som endte med svært lave seertall, 3.60 millioner , som var dårligste seertallene for en komiserie på Fox denne kvelden. Men likevel ikke langt ifra de andre. Selv New Girl endte opp med 6 millioner seere samme kveld. Når en ny episode av Breaking In ble sendt 13. mars holdt serien seg på samme nivå, med bare et marginalt fall (3.83 millioner).

Komiserien Breaking In er sentrert rundt et sikkerhetsfirma som leies inn for å bryte seg inn hos andre for å finne feil i deres sikkerhetsystemer. I serien er Christian Slater og Bret Harrison med i to sentrale roller, og dette er en av flere serier som de har vært i som har gått dårlig de siste årene. Alle seriene til Slater ble kansellert etter første sesong. Den første med Slater i hovedrollen (My Own Worst Enemy) endte med en kansellering etter 6 episoder.

Harrison hadde bedre hell, både Reaper og The Loop overlevde en sesong, men ble kansellert etter sesong 2. I tillegg dukket Harrison opp i V, som fikk en blodig slutt.

Raising Hope og New Girl er allerede fornyet. De øvrige Fox-komediene utenom Glee og de animerte vil antagelig takke for seg ved sesongslutt.

Oppdaterting: Breaking In er nå kansellert. Serien er tatt av sendeskjemaet. De resterende episodene er ikke kjent når vil bli sendt fra sesong 2.

 

 

‘Unforgettable’ og ‘A Gifted Man’ ut snart, flere andre CBS-serier fremdeles i stor fare

Uforglemmelig er ikke Unforgettable, serien har vært en sprekkeferdig boble hele sesongen for CBS sammen med A Gifted Man. Disse CBS-seriene ser rødt for tiden, sammen med CSI: NY som også ganske sannsynlig vil bli kansellert i vår. Med en rekke fornyelser CBS gjorde nylig, så blir det åpenbart at alle disse 3 går av skjermen. CBS vil ganske sannsynlig plukke opp 2-3 dramapiloter til serier, kanskje også en fjerde.

CSI: Miami ligger også dårlige an. Fornyelsen tidligere denne uken som fornyet seriene The Mentalist, Hawaii Five-0 og originale CSI kan være et tegn på at ikke er sikre på en kansellering eller ikke. Derfor kan avgjørelsen om mer fra Miami-gjengen kanskje ikke bli annonsert før CBS sin upfront (programlansering) 16. mai. Jeg tør gjette på en til sesong, selv om det åpenbart kan gå begge veier.

Ryktene er at hvis Miami sine CSI`er kommer tilbake på tv-skjermen må blant annet seriens ledende skuespiller, David Caruso være villig å komme tilbake for en ny sesong med redusert lønn for hans rolle i serien.

Komiseriene som CBS enda ikke har fornyet lever ikke så trygt. Men en kansellering er ikke muligens noe som absolutt skjer. Rob ble sendt ferdig første sesong av nylig, og inneholdt 8 episoder. Den første episoden endte med gode seertall, men serien datt i seertallene gradvis.

Rules of Engagement er ikke tilbake med nye episoder i USA enda, men serien gjorde en stabil plassering med rundt 10 millioner seere hver episode. Uansett kan begge de to komiseriene gå begge veier, ikke nødvendigvis bare kansellering. 8.65 i seriens første episode i 2012 og en demorating høyere enn Rob hjelper også Rules of Engagement.

 

 

I en realitet hvor ‘Awake’ faller

Awake startet omtrent like bra som sin søsterseire Grimm i seertallene, som nylig ble fornyet for en ny sesong. Riktignok sendt på en annen kveld. At serien ble satt til kanskje det verst tenkelige tidspunktet for en ny tv-serie er kanskje også noe NBC tar sterkt til vurdering (og burde), om de vurderer å fornye serien. Serien sendes torsdagskvelden og har sterk konkurranse fra flere etablerte serier. Etablerte serier som også lever mye av programmene som sendes på samme kanal, før disse. ABC har Private Practice som naturlig nok tjener noe på Grey`s Anatomy. På CBS tjener også The Mentalist på å komme etter Person of Interest, en av sesongens største serier som gjør det bra med også noe tøff konkurranse.

Dessverre for Awake så har seertallene de siste ukene vært svært dårlige. Forrige uke falt også serien ned til 1.0 i demo-ratingen i målgruppen 18-49 år som er veldig dårlige nyheter. La oss håpe på det beste, Awake er en av de av årets nye perler uten tvil. Selv om den virker til å gå mot å bli utryddet på kanalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over for ekspedisjonen ‘The River’ på ABC

The River startet med sesongens dårligste seertall for en ny serie. Såpass mye dårligere enn selv Charlies Angeles.

Så har du premiere-tallene til ABC-seriene:

 • Once Upon a Time: 12.8 million viewers, 3.9 rating
 • Pan Am: 10.8 mil, 3.1
 • Revenge: 10 mil, 3.3
 • Charlie’s Angels: 8.7 mil, 2.1
 • The River : 7.5 mil, 2.4  (gjennomsnittlig over sesongstarten på 2 timer)

Serien har siden sesongstartet sunket enda mer, og har ligget på rundt 4 millioner seere og en svak rating siden den tid. 4.09 4.2 mil/1.5 i rating nå denne uken er temmelig flatt. Dette er neppe noe ABC kommer til å fornye for en andre sesong. Et håp er selvfølgelig Netflix, men et hjem på ABC har den helt klart ikke lengre.

 

 

Dobbelt ut for JJ Abrams? Eller bare ‘Alcatraz’?

Alcatraz startet sesongen med greie seertall. Men ukene som fulgte var ikke like hyggelige. Serien har sunket til seertall som ikke akkurat roper ut en ny sesong, og sier mer at serien har en svært liten mulighet å avsløre fengselsøyas hemmeligheter.

JJ Abrams sin andre serie på Fox, Fringe, har ifølge Fox ikke vært med å bidratt med mye inntekter. Dette fordi den blir sendt på fredager med svært fallende seertall og er nokså dyr i produksjon selv etter at innspillingen ble flyttet fra New York til Vancouver, Canada etter sesong 1. I seriens 4. sesong har den helt fra starten av året slitt enda mer enn tidligere med seertall. Episodene sendt 13. januar og 23. mars endte med seertallene på 2.87 millioner og tidens dårligste seertall for serien. Dette lover ikke godt for fortsettelse.

La oss håpe et kutt i budsjettene vil føre den til en mulig siste sesong på 13 episoder, som den har en liten mulighet å gjøre. For seertallene er trolig noe som neppe forbedrer seg, men et kutt i budsjettet kan få serien videre til 13 episoder ekstra. Dette vil også gjøre at serien vil ende opp med syndikering, men uten å bli like lukrativt ettersom serien ikke er så episodisk. Men Fox vil prøve på dette, hvis serien ender opp med 13 episoder som gjør at den når 100 episoder og en mulighet for å bli syndikert.

The CW faller med ‘Ringer’

På The CW har kanalen aldri hatt noe gode seertall de siste årene, og derfor er det kanskje litt vanskelig å si hva som vil bli fornyet på kanalen med så lave tall kanalen har generelt. Men kanalens serier som blir kansellert etter avslutningen til One Three Hill nylig blir uten tvil Ringer med Sarah Michelle Gellar.

For Nikita lever serien også farlig, og en mulighet for en forkortet neste sesong er det som vil gjøre at den overlever. Også Rachel Bilson-frontrede Hart of Dixie lever farlig med en ganske sannsynlig kansellering. Mye av begge seriene sine framtider med disse to har med hvor bra kanalens piloter i år gjør det, og hvor mange kanalen velger å plukke opp til serie.

The Secret Circle og Gossip Girl er serier som har hatt dårlige perioder den siste tiden, men det er mest trolig at disse ikke blir kansellert slik at kanalen ikke har for store hull i sendeskjemaet neste sesong. Skulle det skje ville det vært en overraskelse.

Så langt er det bare The Vampire Diaries, Supernatural og 902010 som ligger klart an til nye sesonger på sesonger, uten å bli kuttet ned til en 13 episoders ordre for neste sesong.

 

Noen flere serier du lurer på skjebnen til? Skriv i kommentarfeltet nedenfor. 

 

4 KOMMENTARER

 1. Kan virkelig ikke se hvordan Alcatraz skal fornyes, helt grei sesong 1, men ikke noe fantastisk. New Girl er herlig at blir fornyet, ble overrasket etter å ha sett ferdig episodene som var ute!

  • Mye større sjanser for at Fox fornyer Fringe og The Finder enn Alcatraz. Det som gjør Alcatraz enda større i faresonen er også at Fox har den som en storsatsing. Riktignok mindre enn Terra Nova.

   New Girl har jeg gått fra hat til elsk så mye. Men har likt de siste episodene mer. Glad den kommer tilbake, selv om det er en fare for at jeg kan skippe over en episode her og da. Synes New Girl har vært sterkest med gjesteskuespillere jeg liker godt som Lizzy Caplan, Rachael Harris og Dermot Mulroney. Martin Starr var også grei i den episoden hans. Generelt sett har også guttene bortsett fra Schmidt fungert bedre også de siste episodene.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here