Hva skjer? Hvorfor har ikke HBO gått inn for en fornyelse av den svært gode fantasy-dramaserien? Her er mine tanker rundt saken.

Nå over en uke etter serien hadde premiere på sesong 2 på den amerikanske kabel-tv kanalen har HBO forsatt ikke gått ut med en fornyelse av serien for en tredje sesong. Både Luck, Treme (til sesong 3) og Boardwalk Empire (til sesong 2) ble alle 3 fornyet av kanalen tirsdagen etter de hadde en premiere søndagskvelden før.

Mange tenkte seg at dette ville skje med Game of Thrones etter at serien 1. april kom tilbake med ny sesong som slo tidligere seerrekorden til serien.

 

Annonse

Det er klart at HBO vil fornye serien for en tredje sesong, men det er et spørsmål bare om tid og hva som gjør forsinkelsen. Serien har stødige seertall for å være HBO. Og den genererer svært positiv kritikk, og vi vet at HBO elsker seriene deres som lager slike positive overskrifter fra kritikerne.

 

Så hvorfor har den ikke blitt fornyet? Her er 2 muligheter jeg ser som mulige årsaker.

 

Muligheten er der for at HBO vil ende opp med å bestille heller flere episoder for sesong 3 slik at disse blir filmet etter hverandre. Noe som spekuleres i på flere nettsteder og Game of Thrones-relaterte fansider.

Allikevel kan for produsentene David Benioff og D.B. Weiss en slik oppgave være vanskelig, fordi dette er en stort sett hele året rundt-oppgave for både dem og mange involvert (skuespillerne spilte inn sesong 2 på 106 dager, over flere land som Island, Kroatia og Irland). Dette vil føre til en forsinkelse i produksjonene ifølge de to hvis det blir noe av i fremtiden.

Riktignok kan dette også løses av HBO med å utsette sesong 3 av serien, uten at det fører til problemer for HBO. Men fansen må trolig vente på mer. Pauser har skjedd, for eksempel med The Sopranos, som hadde på sitt meste nesten en 2års pause mellom sesong 5 og sesong 6. HBO kan løse denne uten nødvendigvis problemer, vi vet allerede at en ny dramaserie vil trolig ende opp på sendeskjemaet tidig i 2013.

 

Forsinkelsen av annonseringen om fornyelsen til serien er grunnet fornyelsen for ikke bare en tredje, men også en fjerde sesong. Dette medfører også ekstra tid fordi kontrakten til Benioff og Weiss må forhandles fram på nytt, hvis de originalt har skrevet under for noe annet.

Dette ser vi i andre lignende situasjoner på tv, for eksempel Two And A Half Men som ikke er fornyet enda grunnet lønnsforhandlinger med hovedskuespiller Ashton Kutcher på serien. Selv om CBS vil fornye serien, slik den har gjort med flere komiserier som har gått dårligere enn serien på CBS denne sesongen som 2 Broke Girls og Mike & Molly i seertallene.

For Game of Thrones betyr ikke dette at sesong 3 og 4 vil bli filmet sammenhengende. Men dette vil føre til at produksjonen ledet an av Beinoff og Weiss vil være tidlig ute med planlegging og strukturering av disse to sesongene. Noe som jeg føler blir enda mer nødvendig enn tidligere. Dette jo mer serien forflytter seg fra handlingen fra A Clash of Kings som sesong 2 følger mest mulig til punkt og prikke nå for tiden, og over til andre de andre bøkene/novellene.

 

Uansett er alt dette spekulering. Sesong 3 vil uten tvil komme som skrevet til å bli fornyet. Og dette høyst trolig med en fjerde sesong også tørr jeg gjette.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here