Onsdag fortalte vi at TV-serien om Hannibal er plukket opp for full produksjon. Det naturlige spørsmålet nå er selvsagt hvem som skal spille Hannibal?

I filmen Hannibal Rising som fulgte en ung Hannibal Lecter fikk vi vite at han ble født i 1933. Senere i Den Røde Drage får vi vite at Hannibal blir fanget når han er 47 år gammel. Det er rimelig å anta at vi altså kan vente oss en Hannibal yngre enn 47 år, men hvor mye yngre er på dette tidspunktet bare spekulasjon.

Hvor mange endringer Fuller velger å gjøre i forhold til film- og bokserien spiller selvsagt også inn.  Bryan Fuller vil jeg kategorisere som en ganske original serieskaper etter serier som Pushing Daisies, så jeg føler at han vil få dette til å fungere enten det er en ung skuespiller eller eldre som ikler seg i rollen som Lecter og om han skulle velge å  endre på karakterene. Kanskje også hvordan de framstiller om Hannibal handler utifra sine egne skurke-egosentriske motiver.

For å synse litt så finner dere mine forslag nedenfor. Jeg har valgt blant skuespillere i alderen 30-60 år. I tillegg har jeg tatt i betraktning hvorvidt de har mulighet til å starte innspilling i sommer.

Annonse

Zachary Qunito (Heroes) har allerede vært annonsert til rollen, men dette viste seg å være feilinformasjon.  Terry O`Quinn (Lost) har også vært en spekulasjon, men O`Quinn har nylig blitt castet i en rolle i en tv-pilot, i tillegg til flere gjesteroller i serien Falling Skies og mer av hans gjesterolle i Hawaii Five-0.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Titus Welliver

 

Hvorfor: Wellier er en av mine personlige favoritter. Nesten hver rolle han har gjort, enten det er DeadwoodCSI, Sons of Anarchy, The Good Wife eller Lost har jeg likt svært godt. Som den gode karakterskuespilleren han er så burde han få seg en fast rolle. Det hjelper også at han klarer fint å takle rollen som både en anti-helt og en skurk, som gjør han et godt valg for Lecter.

Det hjelper også at Welliver ikke har noen faste roller, eller noe langvarige gjesteroller i en tv-serie for tiden, dette gir han nok av tid til å dukke opp i Hannibal.

Oppdatering: Tirsdag 21. februar ble Titus Welliver annonsert til pilotprosjektet Midnight Sun. Han vil dermed ikke dukke opp i denne serien i en fast rolle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

John Hawkes

Hvorfor: Hawkes er en av de kanskje beste «ukjente» skuespillerene vi har i film for tiden. Fra den gode rollen som en kult-leder i Martha Marcy May Marlene, til sin Oscar-nominerte rolle som Teardrop i Winters Bone.

Hawkes har i tillegg til sine roller i film vært med på serier som Deadwood og Eastbound & Down, og en mindre gjesterolle i Lost og en rekke andre serier. Vi skrev tidligere at han skulle være med i pilotprosjektet Outlaw Country fra kabel-TV kanalen FX, der med en av hovedrollene. Det pilotprosjektet gikk riktignok ikke videre til serie.

John Hawkes dukker opp tilbake i sin rolle i Eastbound & Down. Sesong 3 som er ferdigprodusert blir seriens siste sesong, og Hawkes dukker ikke engang opp i alle episodene. Denne sesongen kan han uten store problemer kanskje også ta en rolle i en tv-serie på 13 episoder. Dette i tillegg til hans mindre filmroller i filmer som Lincoln framover.

En ting som kan tale imot riktignok er hvordan Hawkes nylig sa nei til en rolle i The Walking Dead, som ville bety en fast rolle i serien.

 

 

 

Zachary Quinto

Hvorfor: Med Sylar trollbindte han nok noen, og det er helt klart at Qunito kan spille skurker, eller også anti-helt rollen. At Zachary Quinto har jobbet med Bryan Fuller gjennom Heroes kan også gjøre det enklere for at de samarbeider nok en gang. Dette er mer trolig enn at Fuller ender opp med å jobbe med Lee Pace igjen som hadde hovedrollen i hans Pushing Daisies som gikk to sesonger på ABC.

Med filmingen av Star Trek 2 som startet i forrige måned er det mulighet for at Quinto kan dukke opp uten å skape problemer for filmingen av filmen som kommer på kino i 2013. Der Quinto nok engang dukker opp i rollen som Spock. En bonus er også at skuespilleren skape noen ekstra seere til serien, som NBC er sterkt ute etter med flere feilende dramaserier de siste årene.

Oppdatering: 3. mars. Quinto forsetter på American Horror Story. Denne gangen som hovedskuespiller. Dermed er også Quinto utenfor mulighet til å dukke opp.

 

Jared Harris

Hvorfor: Harris, som spiller Fringe sin beste skruk så langt, er en god skuespiller som vil passe rett inn i rollen som Hannibal Lecter. Om han skulle dukke opp i rollen ville det vært en bra casting gjort for TV-serien. Harris er kanskje også en utmerket skuespiller om de vil få fram en ond Lecter.

Med sesong 5 snart ferdiginnspilt av Mad Men og flere gjesteroller i Fringe denne sesongen er Harris noe i stand til å dukke opp som Hannibal.

 

 

 

Denis O`Hare

Hvorfor:  O`Hare har vist seg å kunne spille en ondskapsfull person gjennom True Blood. Han også hatt levert en stødig liten gjesteopptreden som en dommer i The Good Wife flere ganger, som har vist at han også kan spille litt sympatisk. Noe som også kan fungere i TV-serien om de velger å gjøre han det. Han også vist seg å spille greit rollen som «freak» i American Horror Story, som også kan få ha til å passe til rollen som Hannibal.

Denis O`Hare er ikke annonsert tilbake i den svært annerledes sesong 2 av American Horror Story enda. I  True Blood som blir filmet ferdig i starten av sommeren er han riktignok tilbake. Muligheten for at han kan få rollen som Hannibal kan han både mestre, og er i stand til dette hvis han ikke er blitt kalt tilbake for sesong 2 av American Horror Story.

 

 

Clancy Brown

Hvorfor: Brown har opp gjennom tidene spilt roller som både snille og onde. Skuespilleren som er kanskje mest kjent for TV-serien Carnivàle  og rollen som Capt. Hadley i Oscar-nominerte Frihetens Regn. Han har også fungert som mystisk som Joe Kelvin Innman i Lost, til en snill gammel advokat-mann i kortvarige The Deep End. En slags miks av dette vil kunne passet for rollen.

Clancy Brown har ikke så mye roller om dagen, men jeg stiller meg tvilende om at han faktisk er en kandidat til å dukke opp i rollen. Allikevel ville jeg ha sett han i rollen om de valgt å gå for en eldre Lecter.

 

 

Callum Keith Rennie

Hvorfor: I Shattred spilte han flere roller gjennom en karakter, en schizofren politimann. At Rennie har creep-faktoren hjelper også, for å se han i rollen er helt klart noe jeg kunne ha levet med.

The Firm er ferdigprodusert og kommer ganske sikkert ikke tilbake for en ny sesong. Shattred virker å være kansellert (den kanadiske kanalen går ikke ut med den informasjonen). Så vi kan uansett trygt si at tid har Rennie til å dukke opp i rollen.

 

Har du noen forslag? Noen du synes passer av disse? Diskuter i kommentarfeltet.

4 KOMMENTARER

  1. Da kan vi stryke Titus Welliver fra lista i det minste. Han er knytte til NBC-piloten Midnight Sun. Jeg holder forøvrig en knapp på Quinto av de som er listet her.

  2. John lithgow hadde passet til denne serien. Han er kjent for blant annent hans rolle i 3rd rock from the sun og hans gjesterolle i fjerde sesong i showtime dramaserien Dexter, der han spilte rollen som den ultimate familefaren Arthur Mitchel også kjent som The trinnity killer.

    • Lithgow har takket nei til flere pilotroller de siste månedene fordi han ikke ønsker å være med i en fast rolle nå på tv. Derfor tok jeg ikke med han. Han er å se i et par filmer framover, som Knocked Up-spinnoff`en This Is Forty.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here