Annonse

‘Hannibal’ er plukket opp for 2012-2013 sesongen av NBC. Samtidig melder kanalen at pilot til nok en serie er på vei.

Kan kanskje Hannibal Lecter hjelpe NBC i å kapre seere? I slutten av 2011 ble det bekreftet at NBC har kjøpt opp prosjektet. Avtalen var ifølge Deadline.com i slutten av 2011 slik at hvis NBC liker manuset, vil serien få en plass for en full produksjon. Tirsdag kveld meldte  NBC at serien er plukket opp for en 13 episoders første sesong. Prosjektet kommer fra Bryan Fuller, som har vært produsent for Heroes, og skapte serien Pushing Daisies.

Seriens handling er satt til nåtiden med Fullers sine utgaver av karakterene ifra Thomas Harris-novellen Den Røde Drage. Serien vil starte med FBI agenten Will Graham og hans «vennskap» til mentoren Dr. Hannibal Lecter. I filmutgaven av Den Røde Drage fra 2002 spilte Edward Norton Graham, mens Dr. Hannibal Lecter ble spilt av Anthony Hopkins. Ingen skuespillere er klare for serien, men Norton eller Hopkins blir det ikke.

Dette blir det andre prosjektet som får en serieordre fra produksjonselskapet Gaumont International Television, som nylig startet opp sitt amerikansk ledd. Tidligere plukket Netflix opp prosjektet Hemlock Grove til serie, der skuespiller og regissør Eli Roth (Hostel)  er ansvarlig. Bryan Fullers The Munsters-reboot på NBC ble nylig utsatt grunnet castingproblemer. Pilotprosjektet som har fått tittelen Mockingbird Lane er blitt utsatt til juni, som betyr at hvis piloten blir tatt opp til serie, rekker den ikke en premiere i høst.

Den andre piloten NBC kunngjorde, har navnet Notorious. Pilotprosjektet som er beskrevet som en dramasåpe om en kvinnelig etterforsker som går undercover i den rike familien hun vokste opp med. For å skjule sin identitet tar hun seg til rollen som datteren til familiens stuepike. Dette gjør henne for å løse et mord på hennes nære venn som var i nærheten i motta en stor arv.

Annonse

Liz Heldens (Prime Suspect) står for prosjektet. Med i pilotprosjektet er også Gail Berman (Angel), Lloyd Braun og Gene Stein (The Cape/Alphas) som produsenter.

Annonse