Var det virkelig Jack Bauer som kidnappet redaktøren…?

I julekalenderens luke 2 ba vi om din hjelp til å avsløre hvem som stakk av med redaktøren vår. Gode leserbidrag gjør oss nesten litt i tvil om vi har funnet rett gjerningsmann…

Hun er heldigvis tilbake, men vil ikke si særlig om hva det var hun drev med – annet enn vi alle visstnok har henne å takke for at vi kunne våkne opp 3. desember.

Annonse

Hun hevder hardnakket at Jack Bauer var den som tok henne med på eventyr, som også tipsene indikerte.

  • «Følgende fant sted…» innledningen referer til hvordan hver episode startet
  • Gjerningsmannen var ekspert på tortur – noe Jack Bauer vet alt om.
  • Den sjokkskadde Steffen forsøkte å tipse ved å synge «Touch Me» (den nye serien til Kiefer Sutherland, som Jack Bauer spiller når han ikke reddet verden (du trodde vel ikke det var omvendt?) heter Touch).
  • Vesken som lå igjen er lik vesken Jack ofte ble sett med (som fikk kallenavnet «Jackpack»).
  • Vedkommende hadde dårlig tid – Jack Bauer har som kjent alltid dårlig tid, med kun 24 timer (om de bare hadde hørt på han, ville serien fått navnet 2.)
  • Lappen til Mona. Terrorister, muldvarper og slikt, typisk Jack Bauer-oppdrag.

Vi kan jo ikke annet enn å håpe eventyret med Jack og Mona blir en ny sesong av 24…

Det var flere som gjettet riktig, i tillegg ble folk som Dexter (huffda, bra det ikke var han), Carrie (Homeland) og Sheldon Cooper – bare for å nevne noen.

Men det var to som mente det hele var noe Abed fra Community hadde iverksatt. Resonnementet er så bra at de begge blir belønnet med en liten bonuspremie.

Fra Anders:

Selvfølgelig er det Abed fra Community som har gått inn i rollen som Jack Bauer fra 24. Det er ikke mange menn som går med en manpurse og ser fantastisk ut, det er det bare Abed som klarer. Abed er ikke ond nok til å kunne torturere noen med noe verre enn Glee, noe som er tortur nok for han og resten av gruppen på Greendale, og tok dermed ikke Jack Bauer personaen helt ut. Når han tok med seg Mona hadde han selvfølgelig kun under 24 timer igjen og dermed hadde Mona nok av tid til å se Supernatural senere.

Knut var inne på en lignende teori, med motiv og hele pakken:

Jeg mistenker at Abed Nadir fra Community står bak bortføringen av redaktør Mona og tortureringen av bidragsyter Steffen.

Av hendelsesforløpet fremgår det at vedkommende torturtist har «stor kunnskap på området». Hva «området» er, står ikke eksplisitt forklart. Men jeg tolker det som kunnskap om både TV-serier og torturmetoder.

Det er et ubestridt faktum at Abed Nadir er i besittelse av store kunnskaper om TV-serier.

Hva gjelder torturmetoder, kan Abed Nadir kanskje ha plukket opp noen «tips» fra TV-serier som han har sett.

I S3.E09 av community kan vi se at Abed Nadir også evner å bryte seg inn hos folk.

Abed Nadir kan ha bortført Mona, og sagt til henne at hun er nøkkelen til å avverge atomangrep, terrorister, muldvarper og slikt. Men han har egentlig bare har manipulert henne til å tro dette.

Abed Nadirs virkelige agenda er å skaffe et gissel til å presse personene i NBC som har med kansellering av TV-serier å gjøre, til å ikke kansellere Community.

Det hele er så genialt, at jeg nesten begynner å lure. Er vi blitt lurt av Abed?

Her kan du se hvordan han – med enkel eleganse – transformerer seg til Don Draper (Mad Men):

http://www.youtube.com/watch?v=65agsYA_k6I

Eller som superhelten The Cape

Kanskje det er onde-Abed fra den alternative virkeligheten? Kanskje vi ER i den alternative virkeligheten – hvor Abed er ond.

 

I tillegg var leseren vår Bjørnar ganske imponerende med sitt forslag. Han har ignorert nesten alle tipsene, men det hele er så fantastisk lesing at også han fortjener en liten premie.

Det virker som meget sannsynlig av Mona har blitt tatt av Gwen fra Torchwood, altså mer rekvirert enn kidnappet, det er forklaringen på den ikke så skremmende lappen fra Mona til familien. Stakkar Steffen vil snart HELDIGVIS og heeelt tilfeldig få servert et glass vann, som inneholder Captein Jack’s favoritt drugs «Retcon», og vil selvfølgelig ikke huske noen ting.

Grunnen til rekvireringen er Monas negative anmeldelse av Grimm, contra Once upon a time. Problemet er at «mind altering» aliens har lagt inn skjulte koder i «Once upon a time» serien som gjør seernes hjerne åpen for påvirkning ala «Children of the Earth». De fremmede ønsker å åpne en portal, ved hjelp av disse menneskenes underbevissthet for å kunne invandere jorden, og av en eller annen grunn er Norge innfallsporten, nærmere bestemt Finnmark og med hjelp av et kommende kraftig nordlys som sammenfaller med juleaften.

Torchwood frykter at Mona er i samarbeid med De fremmede, noe hun selvsagt ikke er(Once upon… er jo naturligvis en bedre serie enn Grimm), men de må uansett undersøke, noe som desverre vil ta noen timer. Hvis Mona husker noe av dette i kveld, så for guds skyld ikke la henne få drikke fra fremmede menn, noen må husk og fortelle menneskeheten om farene som truet vår julefeiring i det herrens år 2012.
«The truth is out there»
-Å, et glass vann, takk skal du ha jeg begynte å bli litt tørst…..

 

Skal vi slå oss til ro med at det faktisk var Jack Bauer som dro avgårde med Mona, eller er sannheten en annen? Kanskje får vi aldri vite. Forhåpentligvis er hun ikke erstattet med en «Sixer», eller skin-changers fra Fringe.

Hva tror du?

[poll id=»5″]

Om forfatter

Vidar Daatland
Vidar Daatland
Serienytt-gründeren startet nettsiden i 2011. Medie- og informasjonsviter, tidligere soldat, som ved siden av redaktørjobben er seniorrådgiver for Høyskolen Kristiania.
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom