Høstens 5 største nye hit-serier

Annonse

Tall lyver aldri, eller? Høstsesongen er over og vi beveger oss inn i vinteren, som jo gjør at vi kan ta en titt på hva det er amerikanerne har tatt til sitt bryst av nye serier.

Merk at dette ikke er en oppsummering av hva vi her på Serienytt anser som de beste nye seriene, det kommer vi tilbake til i en egen artikkel. Dette er kun Nielsen-rating (som bygger på seertall) – og det for annonsekanalene.

Det har helt klart sine svakheter, det hjelper eksempelvis lite at nye serier som Person Of Interest og Unforgettable har flere seere totalt enn flere på listen, denne listen er utelukkende basert på gjennomsnitt innenfor den viktige 18-49 gruppen. I tillegg er serier på betalingskanaler ikke med, Homeland kan eksempelvis trygt anses som en stor hit-serie.

Ta det derfor for hva det er, men lister er vi jo alltids glad i så vi kjører i gang:

1. 2 Broke Girls

Den nye Fox-serien fikk en drømmestart, der den var paret med Two And A Half Men på mandagskvelder. Sistnevnte gjorde storeslem gunnet Charlie Sheen-kaoset, flere enn normalt fikk dermed med seg situasjonskomedien om de to servitørene. Den ligger nå på i underkant av 12 millioner seere, som er et stort fall fra premieren på nesten 20, men uansett holder den seg godt og kan stikke av med tittelen «høstens nye hit».

Om serien kommer på norsk TV er ikke avklart enda, men det vil overraske stort om den ikke blir plukket opp av noen.

Steffen stod for vårt førsteinntrykk og var veldig imponert. 

2. New Girl

Fox kaprer også andreplassen, med nok en situasjonskomedie. Med en snitt-rating på 5.0 og en start på over 10 millioner har filmskuespilleren Zooey Deschanel gjort en god overgang. Et lite skår i gleden at serien de siste par ukene har mistet seere og ligger på i underkant av 7 millioner, men det er uansett imponerende tall. TV 2 har sikret seg serien.

Her i gården var det delte meninger om den nye serien. Vi gutter, blant annet Jakob, var ganske fornøyd med første episode, mens jentene – med Mona H-K i spissen – fikk nok etter en episode.

3. Once Upon A Time

Denne lille herlige eventyrserien har tatt seerne med storm. Den blander vår egen verden med eventyrverden, i noe som vel kan beskrives som en «omvendt Neverending Story«. Den har nesten 12 millioner ukentlige seere på søndager, hvor den gjør det langt bedre enn serier som Pan Am, CSI: Miami og Desperate Housewives som sendes samme kveld. Såvidt vi vet er denne ikke klar for noen norske kanaler enda.

Burde passe ypperlig i TV 2-sendeskjemaet, eventuelt kan den være en fin erstatning på TV3 for Pan Am, som ser ut til å ende opp med å bli kansellert.

Seriefreak tok en titt på serien for oss og hun ga den godkjent.

4. Suburgatory

Den snodige komedien fenger godt og drar ukentlig over 8 millioner seere. Totalt er den knapt innom topp 30 om alle serier er tatt med, som vel viser at det ikke har vært alt for mye å rope hurra for på seerfronten for de nye seriene, men det er nå uansett gode tall.

Vi har ikke noe førsteinntrykk ute av serien enda, men det skal vi ordne asap zulu!

5. Revenge

Knepent foran Terra Nova kaprer Revenge den siste plassen på listen, det ville ikke vært tilfelle om denne artikkelen ble skrevet på søndag. Serien har Emily VanCamp, et kjent fjes fra Brothers & Sisters, i hovedrollen som en hevngjerrig ung dame som skaper rabalder i The Hamptons. Den gjør det bra med over 8 millioner ukentlige seere.

Den er ikke klar for noen norske kanaler, men bør være et alternativ for TV 2 som arvtager for Desperate Housewives.

Om du lurer på topp ti for alle serier på annonsekanalene, ser den slik ut:

  1. Two and a Half Men 
  2. Modern Family 
  3. The Big Bang Theory 
  4. 2 Broke Girls 
  5. How I Met Your Mother
  6. New Girl 
  7. Grey’s Anatomy 
  8. NCIS 
  9. Mike & Molly
  10. Once Upon A Time

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X