Ny mystisk krimserie på vei fra skaperen av ‘X-Files’

På 90-tallet var X-Files det Lost var for tiåret etter, nå er Christ Carter, skaperen av klassikeren, i gang med ny serie. 

Unique er navnet på serien, beskrevet som politi-thriller med overnaturlige elementer. Det er ikke denne gangen en duo som står sentralt, men en kvinnelig karakter. Det er ikke stort mer av informasjon, hverken regissør, skuespillere eller mer av handlingen. Mystisk, i god Carter-stil.

Annonse

Det er 18 år siden premieren av X-Files, med David Duchovny og Gillian Anderson som henholdsvis Mulder og Scully. Serien fikk stor oppmerksomhet her hjemme, og akkurat som den bidro til å gjøre Fox til en storkanal i statene hjalp den her hjemme den nye kanalen TV 2, som likte å omtale seg selv som «Norges seriemester».

Chris Carter har knapt gjort noe siden X-Files tok slutt i 2002, annet enn å produsere X-Files film nr.2 i 2008 og miniserien Threads of Mythology. Det har vært snakk om film nr. 3, men med tanke på hvor dårlig forrige forsøk gikk så skal det litt til.

Carter vil både skrive manus og produsere piloten, så får vi se om noen av kanalene biter på. Forvent ikke at David Duchovny eller Gillian Anderson blir del av prosjektet. Førstnevnte gjør det bra i Californication, mens sistnevnte blir opptatt med miniserien Great Expectations.

En av de mest omtalte episodene her hjemme var når Mulder og Scully måtte løse et norsk mysterium. For oss nordmenn ble vel det største mysteriet hvorfor norske skuespillere ikke ble hentet inn, de hørtes ut som finske innvandrere.

Spørsmålet blir jo, hva skal vi med Unique så lenge vi har Fringe?

Kilde: Screenrant

Om forfatter

Vidar Daatland
Vidar Daatland
Serienytt-gründeren startet nettsiden i 2011. Medie- og informasjonsviter, tidligere soldat, som ved siden av redaktørjobben er seniorrådgiver for Høyskolen Kristiania.
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom