TV3 er klar med ny krimdrama, noe som er første gang for TV3 av egenproduksjoner.

Annonse

Riktignok høres det og ser ut som en blanding av ‘CSI’ møter ‘Law And Order: Special Vitcims Unit’ med et fokus på barnedødfall som går igjennom veldig i ‘Special Victims Unit’. Serien vil også være av klassisk krim vi ser i dag, der hver sak løses som regel iløpet av en episode.

Serien handler om Iselin Johrde, som er utdannet profiler hos FBI.

I Norge har det siden 1998 vært planlagt å opprette en egen etterforskningsenhet med ansvar for å utrede mistenkelige barnedødsfall. Den skulle egentlig vært operativ fra 1. juli 2008, men grunnet politisk motstand er den fortsatt ikke opprettet. Spesialenheten (Politiets spesialenhet for barnedødsfall) er en dramatisering av enhetens arbeid.

Iselin Johrde kommer inn som en nyudannet fersking i politiets spesialenhet for etterforskning av barnedødfall. Der møter hun en stab med forskjellige personligheter som alle har sine spesialfelt. Enheten består av fem etterforskere med hvert sitt spesialområde; taktisk etterforskning, profiling, teknisk etterforskning, rettsmedisin og research. Hver dag jobber de for å gi svar til dem som har opplevd det tøffeste et menneske kan oppleve – å miste sitt eget barn.

Men første dag på jobben blir uten noe å gjøre for Iselin Johrde, når det meldes at et ungt søskenpar er savnet. Mange spor peker i retning av eldstebrorens klassekamerater, men Iselin er usikker på den teorien. Så spørs det bare om den ferske politikvinnen får gehør i enheten som er satt sammen av fem sterke personligheter med sine egne måter å jobbe på.
I hovedrollene finner vi Marte Germaine Christensen som Iselin. Og den erfarne taktiske etterforskeren Stein Olav Sagen, som spilles av Christian Skolmen (Hunter). Andre medvirkende skuespillere er Bjørn Sundquist, Nils Jørgen Kaalstad (Fatso/Sønner) og Yasmine Garbi (fra «Millennium»-filmene).

Serien har premiere allerede 21:00 onsdag 7. September

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here