CSI-skaper Zuiker i gang med nytt krimdrama

Anthony Zuiker har vært en liten gullgruve for CBS, hvor han skapte CSI. Tidligere i år forlot han sitt trygge rede for å forsøke noe nytt. Resultatet er krimdramaet Chameleon hos CBS-konkurrent ABC.

Chameleon vil handle om en kvinnelig FBI-agent som jobber som spaner. Det blir kanskje litt «Alias møter CSI» over prosjektet? Manuset til serien står Andrea Berloff (World Trade Center) for.

Annonse

Rent bortsett fra at Zuiker er en av hjernene bak de enormt populære CSI-seriene, har han aldri gjort særlig annet innen film og TV. Han bidro med litt manusarbeid for Terminator Salvation og bokprosjektet Level 26: Dark Origins.

Forrige sesong var det hele 9 ABC-serier som ble økset, som utgjorde halvparten av seriene deres. Det er ikke utenkelig at det blir like stor andel denne sesongen. Det vil nok passe godt for kanalen å ha Chameleon som alternativ i fremtiden.

Selv om Zuiker ikke er direkte involvert i det kreative aspektet, er nok ABC smålig desperate etter å se om han kan gjenta tidligere bragder. De har hatt det tøft med å følge opp CBS-suksessen. I årets sesong er det over og ut for veteranen Desperate Housewives, mens premieretallene til Grey’s Anatomy vitner om at den serien har sett sine beste dager. Private Practice vil nok også kjempe en hard kamp mot kansellering. Av nyere serier har Pan Am og Revenge startet bra, mens Charlie’s Angels og Body Of Proof (sesong 2) foreløpig ikke har innfridd.

Kilde: Hollywoodreporter

Om forfatter

Vidar Daatland
Vidar Daatland
Serienytt-gründeren startet nettsiden i 2011. Medie- og informasjonsviter, tidligere soldat, som ved siden av redaktørjobben er seniorrådgiver for Høyskolen Kristiania.
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom