Emmy-nominasjonene tar til 14. juni. Dette er TV-serienes «Oscar», for å enklest forklare prisen. Det er nok av spekulasjoner om hvem som vil bli nominert, og nå som Breaking Bads Bryan Cranston ikke skal være med er det for en gangs skyld litt åpent om hvem som vil vinne. Steffens tips er ganske lik mine egne, med et par unntak.

For beste dramaserie vil uten tvil Boardwalk Empire, Mad Men og Game of Thrones bli nominert. Hvem som fortjener prisen skal jeg ikke synse om med en klype salt, fordi kritikerfavoritter som Friday Night Lights og The Good Wife har jeg enda til gode å se siste sesong av. Dexter er selvfølgelig også et hett tips for nominasjon, men ikke bankers som de tre førstnevnte. True Blood tror jeg er sjanseløs, for siste sesong var ikke det helt store – der har nok The Walking Dead en langt større sjanse. Av seriene jeg har sett håper jeg Mad Men vinner, og jeg tror også den gjør det.

Beste mannlige skuespiller, den blir tøff. Jon Hamm (Mad Men), Steve Buscemi (Boardwalk Empire) og Sean Bean (Game of Thrones) vil bli nominert. Hvis ikke skal jeg sørge for å kjøpe inn Game of Throne-serie så fort den kommer og gi den ut i en konkurranse her på siden. Michael C. Hall (Dexter) er vel også ganske så sikker, mens Tom Selleck (Blue Bloods), Kyle Chandler (Friday Night Lights) og Hugh Laurie (House) som alltid er outsidere. Kanskje Andrew Lincoln (The Walking Dead) kupper det hele? Min favoritt? Jon Hamm, men jeg tror det står mellom Bean og Buscemi når prisen deles ut.

Annonse

Beste kvinnelige skuespiller, her er Julianna Margulies (The Good Wife) den store favoritten i år også. Hjalp ikke i fjor, hun vant den ikke da og i år får hun nok tøff konkurranse fra Elisabeth Moss (Mad Men). En av mime favoritter, som jeg håper så inderlig får en nominasjon (men som nok ikke får det) er Anna Torv (Fringe). Hun spiller ikke bare to versjoner av karakteren Olivia, i et par episoder spiller hun til og med Bell (som tidligere ble spilt av selveste Leonard Nimoy). Tre roller hun klarer som største selvfølge, hun har virkelig fått vist hva hun er god for denne sesongen. Jeg tør ikke tippe her uten å se mer av seriene, men Kathy Bates, Connie Britton (Friday Night Lights), Dana Delaney (Body of Proof) og Mireille Enos (The Killing) har nok store sjanser til å få nominasjon. Outsider er nok Katey Sagal (Sons of Anarchy). Min favoritt er Elisabeth Moss – ene og alene for episoden The Suitcase.

I beste mannlige birolle er Peter Dinklage (Game of Thrones) ganske selvskreven. Jeg tar også et råtips på John Noble (Fringe), som måtte spille to roller i årets sesong. Ellers vil jeg også våge å være skråsikker nok til å sette Michael Pitt (Boardwalk Empire)  som bankers. Foruten det tror jeg det blir dødt løp mellom flere. Peter Dinklage er min favoritt og jeg tror han vinner. Jeg blir veldig glad om Rubicon-skuespillerne Arliss Howard og Michael Cristofer får en nominasjon, sistnevnte fortjener kanskje også seieren. Dessverre tror jeg seriens kansellering og lave seertall gjør det vanskelig.

For beste kvinnelige birolle er Christina Hendricks (Mad Men) en de bare ikke kan unnlate å nominere. Hun fikk kanskje ikke så mye tid på skjermen denne sesongen, men det vi fikk se var hennes beste prestasjoner så langt. Kelly Macdonald (Boardwalk Empire) kan de heller ikke våge å ignorere. Bortsett fra det våger jeg ikke være skråsikker på hvem som blir nominert. Mad Men, Game of Thrones og Boardwalk Empire inneholder de beste prestasjonene blant kvinner av serier jeg har sett.

I skrivende stund er det en dag til vi kan se om skråsikkerhetens tyranni her seirer, eller om jeg bommer totalt. Kommer selvfølgelig tilbake og lanserer vinnerne så fort nominasjonene er klare, i god tid før Emmy-utdelingen.

2 KOMMENTARER

 1. Min ønskeliste:

  Beste Dramaserie:
  Game of Thrones
  Mad Men
  Justified
  The Good Wife
  Fringe
  Boardwalk Empire
  Friday Night Lights

  Mad Men vinner hands down. Ingen annen serie som stilte i samme liga som Mad Men gjorde i sesong 4. Det blir desverre bare 6 nominerte, med Fringe som den minst sannsynlige av seriene. Dexter som hadde en svært skuffende femte sesong er også ansett som en sterk kandidat for en serienominasjon i år også. The Good Wife, Game of Thrones og Justified var noe av det beste som gikk forrige sesong, mens Boardwalk Empire var bra, men ikke så fantastisk som jeg hadde håpet den kom til å være. Skuespillet i Boardwalk mye sterkere enn manuset, som jeg ofte opplevde som litt for stillestående. Friday Night Lights hadde en verdig avslutning og fortjener å endelig å bli nominert etter å ha vært oversett i så mange år. The Walking Dead og The Killing kan muligens bli nominert, men The Walking Dead er både sci-fi og inneholder for mye blod til å bli tatt på alvor, mens The Killing viste seg å være et skuffende makkverk av en serie ved slutten av sesongen. Men, på grunn av AMC sin nye posisjon som et prestisje nettverk kan føre til en nominasjon til en eller begge seriene.

  Beste Mannlige Hovedrolle i en Dramaserie:
  Jon Hamm, Mad Men
  Steve Buscemi, Boardwalk Empire
  Sean Bean, Game of Thrones
  Michael C. Hall, Dexter
  Kyle Chandler, Friday Night Lights
  Timothy Olyphant, Justified

  Etter nyheten kom at Jon Hamm sender inn «The Suitcase» som Emmy-tapen sin er han en tidlig kandidat for årets vinner, men Buscemi kan muligens ta prisen, hvis de fokuserer på stjernestatus mer enn innsats. Hall gjorde det beste med dårlig materiale i sesong 5 av Dexter og fortjener å bli nominert om bare for innsatsen hans i sesongpremieren. Min favoritt etter Hamm er nok Olyphant som fortjener å bli nominert både for innsatsen hans i sesong 2 av Justified. FX serier har aldri vært Emmy-favoritter, med unntaket av nå-DirecTV sendte Damages, mye grunnet at seriene deres ikke har mye snobb-appell, men to andre navn jeg skulle ønske var med i diskusjonen er Donal Logue fra Terriers (som muligens er en litt for lett serie til å bli nominert i samme selskap som tungvekterne Mad Men og Boardwalk Empire) og den andre er Charlie Hunnam som gjorde en sterk innsats i slutten av sesong 3 av Sons of Anarchy. William H. Macy fra Shameless kan muligens bli nominert, til tross for at han er det svakeste leddet av serien. Samme med Andrew Lincoln fra The Walking Dead som var god i piloten, men føltes litt kjedelig og anonym etterhvert som sesongen gikk.

  Beste Kvinnelige Hovedrolle i en Dramaserie:
  Julianna Margulies, The Good Wife
  Elisabeth Moss, Mad Men
  Connie Britton, Friday Night Lights
  Emmy Rossum, Shameless
  Anna Torv, Fringe
  Katey Sagal, Sons of Anarchy

  Dette blir som Vidar sa, en kamp mellom Margulies og Moss, med Moss som har en flott episode med «The Suitcase». I fjor skulle Margulies helt klart ha vunnet (egentlig Sagal, men hun var ikke nominert engang…), og i år fikk hun mye sterkt materiale på slutten av sesongen som kan gi henne prisen. Det faktum at ingen skuespillere fra Mad Men har vunnet tidligere kan være et tegn på at Emmye ikke bryr seg om skuespillet i serien, og i år som Jon Hamm forventes å vinne med «The Suitcase» kan det være at Moss blir oversett for hennes like fantastiske prestasjon i episoden. Emmy Rossum og Anna Torv er mer ønsketekning, men begge overrasket stort denne sesongen med krevende materiale. Connie Britton hadde lite å gjøre i sesong 5 av Friday Night Lights, men hadde allikevel en av de beste prestasjonene av året. Katey Sagal skulle som sagt ha vunnet i fjor, hvis hun hadde vært nominert og med Golden Globes seieren før i år kan det være at de retter feilen fra i fjor med en Emmy-nominasjon i år. Krim-damene Kyra Sedgwick og Mariska Hargitay blir garantert nominert til tross for at prestasjonene deres er relativt kjedelige og platte, med lite variasjon og null vidde i sammenligning med de andre damene i denne kategorien. Mireille Enos også kommer til å slite med dette, men problemmet hennes er at hun ikke er et kjent nok fjes for de tradisjonelle Emmy-stemmerne.

  Beste Mannlige Birolle i en Dramaserie:
  Alan Cumming, The Good Wife
  Michael Pitt, Boardwalk Empire
  John Slattery, Mad Men
  Michael B. Jordan, Friday Night Lights
  John Noble, Fringe
  Peter Dinklage, Game of Thrones

  Jeg begynner å merke lite variasjon i seriene jeg nominerer, men jeg ville holde meg til en nominasjon i hver kategori så jeg tok det beste av det beste. Slattery var bra denne sesongen av Mad Men, men jeg kunne lett nominert Jared Harris fra samme serie. Både Michael Pitt og Shannon var gode i Boardwalk Empire og er begge klare kandidater for nominasjoner, men Pitt gjorde den sterkeste prestasjonen i serien i min mening. I The Good Wife stjeler Cumming scenen hele tiden, men Josh Charles og Chris Noth kan også bli nominert i år hvis Emmyene går gaga for CBS serien. De tre neste nominerte er igjen bare ønsketenkning men Jordan gjorde en svært sterk prestajon i sesong 5. Det er en skam at Noble ikke har blitt nominert enda, og av alle i år føler jeg han fortjener en nominasjon mest og i år ser det nesten ut som en mulighet med tanke på hvor mye presse Noble har fått for sin prestasjon i serien. Dinklage har også blitt hyllet i skyene for rollen hans i Game of Thrones og på grunn av dette er han også en mulighet, til tross for Emmyenes hat mot sci-fi og fantasy sjangeren. Andre Braugher fra Men of a Certain Age ble nominert i fjor og kan være nominert i år også, selv om serien er svært ukjent.

  Beste Kvinnelige Birolle i en Dramaserie
  Kelly MacDonald, Boardwalk Empire
  Kiernan Shipka, Mad Men
  Margo Martindale, Justified
  Archie Panjabi, The Good Wife
  Emilia Clarke, Game of Thrones
  Michelle Forbes, The Killing

  Dette er en kategori som er vidt åpen for mange nye kandidater, og av alle skuespillerprestasjonene i årets Emmy-kamp var Kiernan Shipka og Margo Martindale de som overrasket og imponerte meg mest. Shipka som spiller den 10 år gamle Sally Draper var på mange måter blant høydepunktene av årets Mad Men sesong, og overbeviste meg at hun ikke bare var en god barneskuespiller, men en god skuespiller punktum. Det er derfor synd at Shipka kommer sannsynligvis til å bli oversett, både pågrunn av alderen hennes, men også pågrunn av konkurransen med Christina Hendricks som også gjorde en fantastisk jobb i sesong 4. Martindale som har konsistent vært god i mange serier, fikk endelig en fantastisk rolle som Mags i Justified, og i motsetning til Shipka er det en god mulighet at Emmy-stemmerne gir henne en nominasjon – om de i det hele tatt har sett Justified. Clarke var også en overraskelse og jeg håper virkelig hun blir nominert, igjen til tross for hva Emmy-stemmerne vanligvis føler om sjanger-serier. Panjabi og MacDonald er definisjonen av en birolle i en serie og de gjøre en utmerket jobb med materiale de får, og gir en helt egen dynamikk i scener med hovedrolleinnehaverne i seriene sine. Michelle Forbes spilte en karakter i The Killing som jeg følte ble mer og mer problematisk etterhvert som sesongen gikk, men etter en kariere så lang og respektabel som Forbes har hatt er det på tide at hun får en Emmy-nominasjon – og har en god sjanse til å vinne hvis hun sender inn piloten av The Killing.

 2. Og i komedie-kategoriene:

  Beste Komiserie:
  Louie
  Cougar Town
  Community
  Parks & Recreation
  United States of Tara
  30 Rock

  Dette er en helt urealistisk liste. Bare en usle 30% av denne listen har en sjanse for å bli nominert, til tross for at disse seriene var ikke bare de morsomste, men ofte de beste seriene som gikk på TV generelt det siste året. United States of Tara? Et ambisiøst og komplekst innblikk i en sinnsykdom som var så mørk i sin tredje sesong at den burde heller ha blitt satt i drama-kategorien. Louie? En blanding av stand-up komikk og universale sannheter om livet som fra episode til episode var en helt egen sjanger. Community? En serie så unik at den ikke trenger å være morsom for å få meg til å le. Cougar Town? En serie som klarer å være bra til tross for at den heter noe så forferdelig som «Cougar Town». Ingen av disse seriene kommer til å være i blant årets Emmy-nominasjoner. Bytt ut United States of Tara med late og overfladiske The Big C eller Nurse Jackie. Bytt ut Louie med den overhypa og umorsomme Glee. Bytt ut Community med humor-på-boks serien The Big Bang Theory. Bytt ut Cougar Town med den skuffende andre sesongen til Modern Family. Der har du muligens en liste som har mer å gjøre med virkeligheten. For å ikke snakke om det faktum at Emmy-stemmerne kommer til å forgude Hot In Cleveland, en serie som er så tradisjonell og nostalgisk at de 60 år gamle stemmerne kommer til å fryde seg med seriens throwback natur (for å ikke nevne skuespillertstaben som inneholder Betty White). Det er også en sjanse at årets beste komiserie, Parks & Recreation blir oversett nok en gang. Det er derfor klart at årets komipriser kommer ikke på noen måte til å tilfredstille meg.

  Beste Mannlige Hovedrolle i en Komiserie
  Jim Parsons, The Big Bang Theory
  Steve Carell, The Office
  Joel McHale, Community
  Alec Baldwin, 30 Rock
  Rob Lowe, Parks & Recreation
  Louis C.K., Louie

  Hadde virkelig problemer med å komme opp med seks kandidater i denne kategorien. Etter Parsons, Csarell, McHale og Baldwin er det få navn som dukker opp som sikre kandidater i denne kategorien, og det er pågrunn av dette at navn som forferdelige Matthew Morrisson fra Glee kan bli nominert. Nok et år. Derfor håper jeg Lowe blir nominert til tross for at han har ingenting å gjøre i Hovedrolle kategorien, for en god innsats burde likevel bli belønnet. Louis C.K er definisjonen av en hovedrolle derimot og jeg håper han blir nominert for en av de mest fryktløse komirollene jeg har sett på lenge. Matt LeBlanc fra Episodes er også en mulighet med tanke på hvor mye Emmy-stemmerne liker selvrefererende humor og et navn som LeBlanc er i hvertfall attraktivt. Uansett hvem av disse som faktisk blir nominert kan man bare håpe på at Morrisson er langt, langt unna…

  Beste Kvinnelige Hovedrolle i en Komiserie:
  Tina Fey, 30 Rock
  Amy Poehler, Parks & Recreation
  Toni Collette, United States of Tara
  Laura Linney, The Big C
  Courteney Cox, Cougar Town
  Martha Plimpton, Raising Hope

  Her hadde jeg også vansker med å finne seks navn å nominere. Med Cox og Plimpton som de to største spørsmålstegnene. Laura Linney er senteret av en serie jeg absolutt hater, men jeg kan ikke nekte at hun gjorde en god jobb i første sesongen, til tross for et manus som var både arrogant og liksom-viktig. Hun kommer til å slite som de andre Showtime-kvinnene med det at serien er på sitt beste når den ikke er morsom, men foreløpig er hun allikevel en frontrunner, med hysteriske Poehler på andre plass. Collette er også i fare med tanke på at serien hennes er kansellert, noe som er synd ettersom hun gjør sitt livs beste prestasjon i en sesong hvor hun spiller en psykotisk 14 år gammel gutt som prøver å ta livet av Tara. Igjen, ikke en morsom prestasjon, men en veldig, veldig god en. I en perfekt verden ville både Poehler og Collette vinne denne prisen – for to helt forskjellige grunner.

  Beste Mannlige Birolle i en Komiserie:
  Ty Burrell, Modern Family
  Nick Offerman, Parks & Recreation
  Ted Danson, Bored to Death
  Danny Pudi, Community
  Jason Segel, How I Met Your Mother
  John Corbett, United States of Tara

  I denne kategorien kommer vi til å se en helt annen gjeng med skuespillere nominert, med opptil 4 mulige menn fra Modern Family nominert, samt Chris Colfer fra Glee, Neil Patrick Harris fra How I Met Your Mother og Jon Cryer fra Two and a Half Men. Jeg håper likevel på litt variasjon og har bare Ty Burrell blant mine nominerte fra Modern Family som sleit veldig med en repetetiv sesong. Offerman og Pudi er begge herlige i sine serier og de er blant mine favoritter i hele årets Emmy-race. Offerman kan muligens bryte igjennom i år hvis Emmy-stemmerne innser hvor bra Parks & Recreation er. Ted Danson gjorde en god rolle i sesong 2 av Bored to Death, spesielt når karakteren hans trodde han hadde kreft. Segel og Corbett var begge mer av det dramatiske slaget, men Corbett spesielt overrasket stort i seriefinalen av United States of Tara, i blant annet denne scenen: http://www.youtube.com/watch?v=HLY9ggymi_8. Om det er noen jeg savner så er det Brian Van Holt fra Cougar Town hadde ikke meldt seg på årets Emmy-race, til tross for at han gjør en av de morsomste rollene på TV for tiden.

  Beste Kvinnelige Birolle i en Komiserie:
  Busy Phillips, Cougar Town
  Sofia Vergara, Modern Family
  Aubrey Plaza, Parks & Recreation
  Jane Krakowski, 30 Rock
  Allison Brie, Community
  Kristin Wiig, Saturday Night Live

  I en perfekt verden hadde Phillips, Brie og Plaza alle tre vunnet i denne kategorien. Men, slik blir det nok ikke til tross for at Phillips vant en Critics Choice Awarden for rollen hennes i samme kategori tidligere i år. Her kommer vi heller til å se Betty White og kanskje flere av Hot In Cleveland damene og Julie Bowen fra Modern Family i tillegg til Vergara. Pluss fjorårets vinner Jane Lynch fra Glee. Ettersom Phillips, Brie og Plaza er langt fra sikre skudd hadde det vært flott om Krakowski etter alle disse årene vant prisen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here