I dag er det klart for annonsering av årets Emmy-nominasjoner. Dette året blir også veldig spesielt ettersom en storfavoritt nå er ute av bilde, Breaking Bad er ikke med. AMC sendte ingen nye episoder av serien under perioden som kvaliserer seriene til årets utdeling.

Jeg håper selv på at noen underdogs kan slå til. Kanskje får Fringe eller Sons of Anarchy noe. Eller hva med de døde seriene Lights Out og Terriers, vil de få noe nominasjoner?

Her er de jeg tror vinner under årets Emmy-utdeling innenfor drama-kategoriene.

Beste dramaserie
Boardwalk Empire
Mad Men
Friday Night Lights
Dexter
Game of Thrones

Annonse

Jeg vil ikke si at fjorårets sesong av Dexter var noe utrolig bra, som storfan av serien må jeg si mitt forhold til serien ble svekket denne sesongen. Den manglet mye, selv om jeg likte både Julia Stiles og selveste Peter Weller (Robocop) på serien var det ikke godt nok når noen vendinger serien tok ikke var bra nok. Jeg skal innrømme at Michael C. Hall gjorde en god prestasjon i første episoden av sesong 5, men det gjør ikke serien verdig nok for å vinn eller nominasjon i denne kategorien.

Om jeg skulle gjette hvem som vinner så blir dette en kamp mellom Boardwalk Empire og Mad Men, med Game of Thrones som en tredje kandidat. Redd mye av hva som skjer i Game of Thrones med karakteren til Sean Bean ikke likes av juryen .

Jeg vill helst sett at Sons of Anarchy fikk en nominasjon, det er kanskje en av seriene som har gjort seg mest fortjent til dette. Da helheten er like god på sitt eget vis akkurat som Mad Men. Også The Walking Dead og Justified er temmelig gode, og fortjener nominasjoner. Jeg har uansett lite tro på at de blir nominert også.

Drama – Beste kvinnelig skuespiller
Katey Segal – Sons of Anarchy
Connie Britton – Friday Night Lights
Elisabeth Moss – Mad Men
Julianna Margulies – The Good Wife
Mariska Hargitay – Law And Order: Special Victims Unit
Mirelle Enos – The Killing

Elisabeth Moss gjorde det kjempebra i sesong 4 av Mad Men, i seriens sterkeste sesong. Men det er her jeg håper Katey Segal endelig vil få en Emmy-pris. Hun gjør en kjempegod rolle i sesong 3, og det er i tide at juryen begynner å skjønne dette. Anna Torv fra Fringe er gangske tvilende får en nominasjon med damene som er nevnt. Emmy Rossum fra Shameless US er en stor sjanse for kan bli nominert, men hun er mer outsider som fortjener nominasjonen også veldig. Kanskje neste år på henne uansett slik Shameless US har klart seg i den første sesongen.

Drama – Best mannelig skuespiller
Jon Hamm – Mad Men
Steve Buscemi – Boardwalk Empire
Sean Bean – Game of Thrones
Kyle Chandler – Friday Night Lights
Michael C. Hall – Dexter
Tom Selleck – Blue Bloods

Personelig vil jeg helst se at Andrew Lincoln vil få vinne for rollen han gjorde i piloten til The Walking Dead. Han gjorde en god innstats der, og leverte perfekt. Med tanke på at skuespillerne blir nominert på grunn av sin innsats i en enkel episode, er det også en mulighet for at han kan bli nominert. Fremdeles, jeg tviler på at det skjer.

Et stort kanskje for Timothy Olyplant for Justified. Men det virker som Tom Selleck og Kyle Chandler er de som har større sjanse for nominasjoner i år, til tross for at sesongen av Justified var kjempebra.

Med tanke på at Jon Hamm er en storvekter i Emmy-løpet er det gangske troverdig at han eller Steve Buscemi blir vinneren. Sistnevnte har fått en del annerkjennelse, og serien kan ha synket godt inn på juryen etter serien var ferdig i slutten av fjoråret. Mad Men gjorde en storslagen sesong, med Jon Hamm i sentrum. Jeg har størst tro på at Jon Hamm og Steve Buscemi, en av disse ser jeg for meg kan vinne framfor selv Sean Bean. Situasjonen med Bean`s karakter i Game of Thrones kan virke motvirkende for å vinne prisen.

Underdogs som kan få en nominasjon er Donald Lougue (Terriers) og Holt McCallany for rollene deres på FX-seriene.  Jeg innrømmer jeg ikke likte sesong 5 av Dexter, men Michael C. Hall har vært nominert i flere år på rad nå og gjorde det alikevel bra i sesongstarten av sesong 5. Tom Selleck er gangske troverdig og kan også kapre den siste plassen, da det er mer sansynelighet for at han ender opp der enn Lougue og McCallany. William H. Macy fra Shameless US kan også plutselig komme fram som en nominert også etter hans gode rolle som Frank «The Plank» Gallagher. Macy har også hele 9 Emmy-nominasjoner og har vunnet 2 Emmy-priser, kan han få en tiende nominasjon?

Beste kvinnelig birolle
Emila Clarke – Game of Thrones
Kelly Macdonald – Boardwalk Empire
Christina Hendricks – Mad Men
Margo Martindale – Justified
Archie Panjabi – The Good Wife
Michelle Forbes – The Killing

Margo Martindale er den som jeg tror kommer til å vinne, tiltross for at sjansene for at en FX-serie skal få noe er sjelden. Med unntak av Damages (som ikke lengere går på FX Networks). Hun har allerede vunnet TCA-pris for rollen, en pris som ble delt mellom henne og Christina Hendricks (Mad Men).

Emila Clarke er riktignok ikke en storfavoritt rundt på nettet over de som kan vinne i denne kategorien. Men for all del, hun har muligheten og gjort nok for en nominasjon. Debra Winger gjorde en god rolle i In Treatment. Å Archie Panjabi vant prisen i fjor, så en nominasjon i år blir gangske klassiskt.

Beste mannelige birolle
Peter Drinklage – Game of Thrones
Michael Pitt – Boardwalk Empire
Michael Shannon – Boardwalk Empire
John Slattery – Mad Men
John Noble – Fringe
Alan Cumming  – The Good Wife
Det er virkelig tid for at Walton Goggins skal få en nominasjon for rollen som Boyd Crowder i sesong 2 av Justified. Karakteren ble spilt godt, og hadde en god storyline. Goggins gjør som Timothy Olyplant verdt å se serien hver eneste uke.

John Slattery har  blitt nominert i samme kategori tidligere, en ny nominasjon skjer nok gangske sikkert. Andre Braugher (Men of Certain Age) kan også ende opp med nominasjon også etter fjorårets nominasjon. Men jeg ser han ikke få en av de 6 plassene i kategorien i år. Det er høyst sannsynlig at John Noble får en nominasjon for sin rolle i Fringe . Michael Shannon gjorde en såpass god rolle i Boardwalk Empire, at en slik rolle burde juryen ha fått et godt øye på.

Beste kvinnelige gjesterolle
Julia Stiles – Dexter
Candice Bergen – House
Debra Messing – Law And Order: Special Victims Unit
Ellen Burstyn – Big Love
Shoreh Aghdashloo – Law And Order: Special Victims Unit
Ally Walker – Sons of Anarchy
Carla Buono – Mad Men

Julia Stiles er nesten et sikkert kort for nominasjon.

Beste mannelig gjesterolle
Noah Emmerich – The Walking Dead
Michael J. Fox – The Good Wife
Jeremy Irons – Law And Order: Special Victims Unit
Robert Morse – Mad Men
Peter Weller – Dexter
Jack Huston – Boardwalk Empire

Michael J. Fox vant i 2009 for Rescue Me. Vil han få en nominasjon i år for The Good Wife og?

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here