Glad i TV-serier? Da bør vi være noe for deg!

 

Serieveksten

Vi skal ikke lenger enn 30 år tilbake i tid for å finne en hverdag hvor norske TV-seere ble henvist til en knippe TV-serier, valgt av en håndfull personer i NRK. Det måtte ramaskrik til for at Dynastiet i sin tid kom på kanalen (etter at publikumsfavoritten Dallas ble stemplet som «for dårlig» av NRK) og det var bare noen heldige sjeler med parabol som kunne få inn nye Sky Channel.

Men NRKs kringkastingmonopol falt i 1981 og TVNorge og TV3 kom til og benyttet seg av et smutthull hva reklameforbud angikk. 80-tallet ble en enorm omveltning av TV-hverdagen, for med ett fikk vi tilgang til flere og flere kanaler.

På 90-tallet ble VHS og Betamax erstattet med DVD’er, hvor serieprodusentene oppdaget at det var penger å tjene på slikt salg. Alle gikk rundt og lurte på hvem som drepte Lara Palmer i Twin Peaks. Internett ble også allment tilgjengelig, det var bare til å starte shoppingen på serier vi aldri hadde sett – men lenge hørt om.

Kanskje mest markant her hjemme var det at TV2 gikk på luften og kronet seg selv «Norges seriemester», med X-files, Seinfeld og Ally McBeal på plakaten. Det skulle ikke gå lang tid før andre kanaler ville utfordre de på den påstanden.

Det siste tiåret har det også blitt mulig å se TV på nett, mens kanaler som HBO og AMC har startet en bølge av kvalitetsserier etter at Sopranos og Sex and the City tok oss med storm. The Wire ble av mange sett på som definisjonen på den perfekte serie, men den kom i skyggen av en fortapt gjeng som endte opp på en mystisk øy etter fly-krasj. Har det noensinne vært et større TV-diskusjonstema enn om hva øyen i Lost egentlig er?

Sikkert og visst, TV-serier preger vår hverdag og vi slutter aldri å diskutere, spekulere og holde oss oppdatert om våre favorittserier. De fascinerer, engasjerer, sjokkerer og griper oss uke etter uke.

 

Din serieguide

Tilgangen til en håndfull med TV-serier den gang er blitt til tilgang til alle TV-serier i dag. Og vi elsker TV-serier! Derfor har vi, en knippe entusiaster, bestemt oss for å gi deg en side på norsk – hvor du kan lese og diskutere.

Du skal forhåpentligvis slippe å lete over hele Verdensveven for nyheter og anmeldelser om dine favorittserier. I jungelen av TV-serier, med dusinvis av nye hvert år, er det ikke lett å vite hvilke du skal vie tid til. Her håper vi å være til hjelp, i tillegg til å sjekke ut hvordan de norske kanalene gjør det på seriefronten. Vel å merke uten å begrense oss til utvalget på norske kanaler, eller deres sendeskjema.

Vi gjør det ikke for penger eller berømmelse, vi har i alle år skrevet om TV-serier på blogger og fora. Vi har nå valgt å samle innsatsen, slik at vi også har en norsk side dedikert TV-serier.

Uten det tabloide flest-klikk tullet, uten sensasjonstrang og sladder, og uten å være skrevet av noen som kun gjør det for lønningsslippens skyld. Serienytt skal leve opp til klisjeen om å være en side av entusiaster, for entusiaster.

Høres ikke det bra ut? Kanskje du selv har lyst til å bidra? Da kan du i så fall sjekk denne siden.

Vi har allerede en mengde artikler, som er hentet fra bloggen Flagglima. I ukene fremover vil vi jobbe med å forme siden og fylle den med innhold. Fra 1. august satser vi på å være i full drift med flere bidragsytere og daglige nyheter.

Vi håper vi kan gi deg det du leter etter!