Det finnes ingen unnskyldning for ikke å se Mad Men, den mest sofistikerte og stilistiske serien som går på TV. Med mindre du da prøver å slutte å røyke.

Amerikanske helsemyndigheter klager i disse dager over for mye røyk på det store lerretet. Mon tro hva de mener om Mad Men, som vel inneholder mer røyking i en sesong enn alle filmer fra Hollywood kan skimte med på et tiår.

Opp gjennom årene har ulike studier vist at røyking på film og TV kan ha en uheldig effekt blant de yngre, som gjerne idoliserer helter med sneipen i kjeften, selv ikke de passive røykerne er trygge. Nå har det vært målt røyke-nedgang i både TV-serier og filmer de siste årene, men Mad Men gjør sitt beste for å bremse den trenden.

En uting?

Annonse

Overhodet ikke. Jeg er kanskje anti-røyker, men en serie som prøver å være så autentisk og tro mot 60-tallet som mulig (selv om historien er fiksjon) kan ikke stumpe røyken og beholde ryktet som den mest detaljerte serien på TV-skjermen. Hva ville Mad Men vært uten alkoholen som flyter i røykfylte kontorlokaler, hvor sofaene brukes like mye til samværsgym som til å hvile stumpen på?

Som en liten trivia kan det nevnes at lovverket forhindrer skuespillerne å røyke ekte sigaretter, de må nøye seg med urterøyk. Jon Hamm, som spiller Don Draper, hadde ikke mye godt å si om smaken: «Terrible. They taste like a mixture between pot and soap». Hva de mange minibarene angår, vel der skulle det ikke forundre meg om det er mer ekte vare som raskt skyller ned såpesmaken…

Sjekk ut en kul liten oppsummering av Mad Mens galne røyking. Serien kommer til nye herrekanalen MAX, gled deg!

2 KOMMENTARER

  1. ja, og hvis vi ikke slutter å røyke så kommer faen ikke julenissen til jul heller! Og om alle slutter å røyke så blir det bedre vær også, pluss alt annet som går galt her i verden. dette er tragi komisk!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here