Offlinemodus blir nå tilgjengelig på Netflix. Nyheten kom de med på egen blogg.

Det var ingen overraskende utvikling, da offlinemodus har vært ryktet å være på vei siden i sommer. Netflix-sjef Reed Hastings har også nevnt dette i brev til aksjonærene, men da i utgangspunktet tiltenkt som en funksjon i de landene hvor nett-tilgangen er dårlig.

Offlinemodus gjør at du kan laste ned innholdet og se det også når du er uten tilgang til Internett.

downloading-netflixNetflix ble ved starten av året tilgjengelig i nærmere 200 land, noe som byr på utfordringer i de landene som sliter med dårlig utbygd nett. Derfor har tjenesten jobbet aktivt med en slik funksjon.

Gjør seg klar for kampen mot Amazon

Annonse

I tillegg merker Netflix i økende grad konkurransen. Både Viaplay og TV2 Sumo har denne funksjonen her hjemme og det samme er tilfellet for konkurrenter i USA. Amazon Prime Video fikk denne muligheten alt i 2015.

Nå gjenstår Hulu av de store aktørene, de har uttalt at de jobber med å implementere funksjonen. Netflix kan da ikke sitte rolig og bli den eneste aktøren uten denne funksjonen.

Nå som også Amazon nærmer seg global lansering, ryktet å skje alt torsdag i enkelte land, gjelder det for Netflix å stå sterkest mulig når hegemoniet utfordres.

Da vi snakket med Reed Hastings om dette under lanseringen her hjemme i 2013 var det ikke noe de anså som aktuelt, grunnet et godt utbygget nett her i Skandinavia.

Det ser ut som funksjonen kan bli begrenset til mobile enheter på iOS og Android, skal vi tro blogg-innlegget til Netflix. Det betyr at man fortsatt må vente på muligheten til å laste ned i 4K.

Ikke alt innhold er garantert å bli tilgjengelig for nedlasting, da rettigheter styrer endel av dette. Her må vi rett og slett vente og se hva som blir mulig.