Hamilton-skaperen får ansvaret for The Kingkiller Chronicle

Hamilton-skaperen får ansvaret for The Kingkiller Chronicle. Lin-Manuel Miranda har fått produsentrolle for et prosjekt som involverer både filmer, spill og TV-serier.

Lionsgate håper at de har den neste Harry Potter og Game Of Thrones når historien om eventyreren Kvothe skal filmatiseres.

Annonse

Den episke beretningen om Kvothe

Vi har tidligere skrevet om Lionsgate sine planer for The Kingkiller Chronicles. Bokserien er blitt en kjempehit og fansen venter for tiden i spenning på den tredje boken om eventyreren Kvothe.

kingkiller
Kvothe, slik fansen har tegnet ham.

Det er Patrick Rothfuss som har skrevet bøkene, hvor den første (The Name of the Wind) kom i 2007 og den andre (The Wise Man’s Fear) i 2011.

I bøkene følger vi Kvothe gjennom to ulike tidslinjer. En hvor han er eldre og gjemmer seg, som eieren av et vertshus, hvor han begynner å fortelle om sitt liv fra tidlig barndom. Vi får høre om hvordan hans familie ble brutalt drept av mystiske skapninger og hvordan han overlevde som uteligger før han fikk plass på universitetet og ble en av de mest kjente magikerne og krigerne.

Bokserien er blitt bemerket for sitt kreative språk og historiens forkjærlighet for musikk og utdannelse. Den har også en ganske original vri og tilnærming til magi.

Det har vært en budkrig om prosjektet og forfatter Patrick Rothfuss har vært beskyttende vedrørende rettighetene til et univers han har jobbet med i et par tiår for å virkeliggjøre. Han har uttalt stor skepsis til å selge rettighetene, i frykt for at det skal gå med The Kingkiller Chronicles slik det har gått med mange bokprosjekt (Et knusende eksempel her er hexalogien Earth’s Chrildren, hvor forfatter Jean M. Auel, etter å ha sett første bok i serien sin filmatisert, både saksøkte filmskaperne og sverget bøkene aldri skulle filmatiseres igjen.)

Valget falt til slutt på Lionsgate som har lovet en unik tilnærming som involverer alt av plattformer.

Patrick Rothfuss vil også være involvert og samarbeide med Miranda i rollen som produsent

Prisvinnende produsent

Det er ikke rart Miranda er valgt ut som prosjektets ansvarlige, etter suksessen med Broadway-musikalene Hamilton og In The Heights. Han har vunnet det meste, både Emmy, Grammy, Tony Award og en Pulitzer-pris. Det er et originalt og spennende valg for hva vil bli et krevende prosjekt.

lin-manuel-mirandaMiranda er født i Manhatten, familien kommer fra Puerto Rico. Han skal ha hovedrollen i den kommende Mary Poppins-oppfølgeren Mary Poppins Returns, som regisseres av Rob Marshal.

Nå får han den krevende oppgaven å også sørge for filmatiseringen av dette komplekse universet, hvor musikk er en viktig faktor. Det blir film, TV-serier og spill om alt går etter planen.

Lindsey Beer skriver manus

Den første filmen vil få Lindsey Beer som manusforfatter, med Robert Lawrence som produsent. Den vil basere seg på den første boken The Name of the Wind.

Beer er en fremadstormende manusforfatter som nylig har jobbet med Transformers 5, Pacific Rim 2 og en Barbie-film. Hun var også del av Hasbro sitt manusteam, som jobber med å skape et filmunivers av sitt store bibliotek av kjente merkevarer for barn (G.I. Joe, M.A.S.K. og mer). I tillegg har hun bidratt til en potensiell nyversjon av Short Circuit.

Hun er et spennende valg, mye fordi vi enda har til gode å se resultatene av arbeidet hennes. De neste årene vil flere filmer rulle avgårde på storskjermen som hun har vært involvert i, hun er blitt en person det tydeligvis knives om i Hollywood. Beer ser ut til å spesialisere seg på «geek-innholdet».

Flere serier?

Hvem som får hovedansvaret for TV-seriene er ikke gjort kjent, ei heller hvem som sikrer seg rettighetene til å sende dem. Det er nevnt «serier» i flertall fra Lionsgate, som skal fungere som en ekspansjon av filmuniverset.

patrick-rothfuss
Forfatter Patrick Rothfuss

Også her vil Robert Lawrence ha en rolle som produsent. Lawrence er nok mest kjent for filmen Clueless.

Universet er omfattende og har også fått tre litterære verk utenom hovedtrilogien. The Lightning Tree, med Game Of Thrones-forfatter George R.R. Martin som redaktør, The slow Regard of Silent Things og korthistorien How Old Holly Came To Be.

Det bør derfor ikke mangle på inspirasjonskilder for de potensielle seriene. Enn så lenge vil hovedfortellingen om Kvothe være forbeholdt en påtenkt filmserie.

Planen er at filmene, seriene og spillet skal produseres samtidig.

Om forfatter

Vidar Daatland
Vidar Daatland
Serienytt-gründeren startet nettsiden i 2011. Medie- og informasjonsviter, tidligere soldat, som ved siden av redaktørjobben er seniorrådgiver for Høyskolen Kristiania.
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom