Dette mener kritikerne om «Mammon 2»

Annonse

Nå er Mammon, den store snakkisen fra 2014, endelig tilbake. Noe flere jubler for, mens andre river seg i håret.

«Kalkun», «mesterlig drama» , «prøver for hardt» og «står mer stødig». Det ser ut som norske anmeldere er enda mer delte i sin dom over Mammon sesong 2 enn for to år siden.

Dagbladet: Slakt

Det kan vel best illustreres med at tabloidpressens fremste aktører har valgt hver sin side. Dagbladets anmelder Tom Salsberg er særdeles negativ til serien og bruker kalkun-klisjeen. Det er nesten litt som paradoks å regne, da anmeldelsen i form og innhold bærer preg av klisje og kjepphøyhet – det samme som serien kritiseres for. Men Salsberg er ikke alene om å påpeke at alt er kanskje litt vel brutalt og dystert.

VG og Aftenposten: Knallbra!

VGs anmelder Øystein David Johansen derimot, gir terningkast fem. Aftenpostens Torstein Hvattum er enda mer imponert og omtaler serien som «mesterlig drama».

I tillegg har klassekampen slått til med en femmer (papirutgave). Også Dagsavisen er glade i den nye sesongen og gir en femmer (papirutgave), de har for anledningen fått en ekstern anmelder til å ta seg av jobben siden deres egen kommentator Hege Ulstein har vært med på manusarbeidet.

Adressa, Serienytt og andre: Tja…

Vår egen anmelder Tobias Strøm-Blakstad og Adressa.no-anmelder Terje Eidsvåg havner mer midt i mellom. Adressa synes serien er «i overkant brutal og buldrende» og gir under tvil terningkast fire, mens Tobias roser serien for å være mer stødig, men er ikke helt fornøyd med vendingen serien tar halvveis.

Også Film Magasinet er positive, med noen forbehold, og gir den 4 av 6 stjerner. Anmelder Johanne Svendsen Rognlien trekker ned fordi nivået synker litt i seriens første halvdel. De tre første episodene trekkes frem som klart best.

Også Bergens Tidende (betalingsmur) er forsiktig optimister basert på seriens fem første episoder. Litt mer nøktern er Dagens Næringsliv, Øyvor Dalan Vik syntes det ble litt lite troverdig (betalingsmur). Der ble ingen karakter gitt.

Hva vil så seerne mene?

Første sesong engasjerte som ingen annen norsk serie har gjort på flere år. Skal vi tro uenigheten som råder blant kritikerne kan vi nok håpe på nok en snakkis å starte året med. La oss bare håpe på at realismejegerne og indignerte journalister ikke kupper diskusjonen, slik som skjedde med Mammons første sesong, Kampen Om Tungtvannet og Okkupert. Skal norsk TV-drama ta steget videre trenger vi en diskusjon som når et litt høyere nivå og ikke har behov for å forklare voksne mennesker at det er forskjell på drama og virkelighet.

Selv skal jeg, som i første sesong, recappe serien og ser frem til det. Vi skal også kjøre, som forrige gang, «Twitter om Mammon» hvor vi oppsummerer hva folket mener. Det er bare til å følge med!

PS! Kommet over noen Mammon-anmeldelser vi ikke har fått med her? Tips oss gjerne i kommentarfelt, vi oppdaterer fortløpende.

2 KOMMENTARER

  1. Likte sesong 2 av Mammon mye bedre enn de første av det jeg har sett av sesongen, men det er langt ifra en toppkarakter. Tror kanskje jeg ville gitt den 3.5/5 eller terningkast 4.

  2. Likte sesong 2 av Mammon mye bedre enn de første av det jeg har sett av sesongen, men det er langt ifra en toppkarakter. Tror kanskje jeg ville gitt den 3.5/5 eller terningkast 4.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X